Την ώρα που ο Τύπος αποκαλύπτει και ενασχολείται με τη νέα πολυτελή θαλαμηγό που απέκτησε ο CEO της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός προσωπικού του life style στην κοινή γνώμη, ο προβληματισμός για την έκβαση του μείζονος σημασίας εθνικού project του Ελληνικού μεγαλώνει!

Οι πληροφορίες λένε ότι σοβαρός προβληματισμός επικρατεί και στο επιτελείο του Σπύρου Λάτση που ήδη έχει στείλει τον γιο του Αλεξ Λάτση σε ρόλο επιτηρητή να επιβλέπει την εξέλιξη των έργων αλλά και των συμβατικών υποχρεώσεων με το Κράτος που έχουν αναληφθεί!

Και η ανησυχία είναι πλέον διάχυτη στους νοήμονες της κυβέρνησης, καθώς ούτε αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν δημιουργηθεί, ούτε χώροι πρασίνου, ούτε πλατείες, ούτε παιδικές χαρές, με εξαίρεση κάποιες εποχιακές εκδηλώσεις σε χώρους που διαμορφώνονται προσωρινά και αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, όπου καλούνται πρόσωπα δημόσια που λικνίζονται υπό τους ήχους μουσικής και τρώνε από τους πλούσιους μπουφέδες!!!

Ο Σπύρος Λάτσης πάντως, υπό τον προβληματισμό από την έκβαση του Ελληνικού και την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, φέρεται να ρίχνει το βάρος στα Πετρέλαια, όπου ήδη φουντώνουν οι φήμες ότι το επιχειρηματικό δίδυμο Μελισσανίδη – Μυτιληναίου ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση των ΕΛΠΕ!

Το γεγονός πάντως είναι ότι το project έχει καταστεί real estate και έχει αλλοιωθεί πλήρως από την αρχική του μορφή!

Η ζήτηση για τις εμπορικές χρήσεις είναι φθίνουσα, οι τράπεζες έφυγαν, το ίδιο και σοβαροί εμπορικοί οργανισμοί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως και εμβληματικά σχολεία όπως το Κολλέγιο Αθηνών, μεταστρέψαν την αρχική τους πρόθεση!

Ακόμη όμως και το ζήτημα των κατοικιών προβληματίζει, δεδομένου ότι η πλήρης μαζικοποίηση με κατασκευή οικιστικών μπλοκ που παραπέμπουν στην πρώην Σοβιετική Ένωση, απειλεί με πτώση της ποιότητας, αλλά και των τιμών σε δεύτερο χρόνο!

Και ταυτόχρονα στο Ελληνικό παρατίθεται ένας πρωτοφανής ταξικός διαχωρισμός με «σύνορο» την υπογειοποιημένη Λεωφόρο Ποσειδώνος, πάνω από την οποία βρίσκονται οι «πληβείοι» και κάτω δίπλα στη θάλασσα οι «πατρίκιοι», τα χοντρά πορτοφόλια της ελίτ του επιχειρηματικού συστήματος, αλλά και πολλοί δήθεν, μεσάζοντες και νταραβεριτζήδες του φαίνεσθαι και των δημοσίων σχέσεων!

Πάντως, το συνολικό πρόβλημα που παρουσιάζεται με την μειωμένη ζήτηση για απόκτηση διαμερισμάτων στις Σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες, στην «πλάτη» των πλουσίων και των ολιγαρχών, επιδιώκει να επιλύσει η απόφαση της κυβέρνησης να ανεβάσει την Golden Visa στις 800 χιλιάδες ευρώ!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αισθάνονται σίγουροι, πως η απόφαση για την Χρυσή Βίζα είναι φωτογραφική και αποσκοπεί να διευκολύνει το δευτεροκλασάτο real estate του Ελληνικού, καθώς μόνο εκεί βρίσκεται μια μεγάλη δεξαμενή διαμερισμάτων και κατοικιών που πωλούνται γύρω από το ποσόν των 800 χιλιάδων ευρώ και πάνω…

Το «Ιερό Νταραβέρι» με το «Μεγάλο Καβούρι»:  Το κόλπο με την παραχώρηση «Δικαιώματος Επιφανείας» έκτασης - φιλέτο 44.989 τ.μ. στη Βουλιαγμένη, ατακτοποίητης πολεοδομικά - Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ο Εφοπλιστής και ο Ανιψιός, με κάτι …ψωροχιλιάρικα ενοίκιο το μήνα!

Το «Ιερό Νταραβέρι» με το «Μεγάλο Καβούρι»:  Το κόλπο με την παραχώρηση «Δικαιώματος Επιφανείας» έκτασης – φιλέτο 44.989 τ.μ. στη Βουλιαγμένη, ατακτοποίητης πολεοδομικά – Γύρω – γύρω όλοι και στη μέση ο Εφοπλιστής και ο Ανιψιός, με κάτι …ψωροχιλιάρικα ενοίκιο το μήνα!

Μετά το σκανδαλώδες ζήτημα με την υπόθεση του Ορφανοτροφείου στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, που ήδη έχει εκθέσει στον υπέρτατο βαθμό την Εκκλησία της Ελλάδος, έρχεται στο προσκήνιο μια νέα αντίστοιχη υπόθεση από την οποία αναδύεται οσμή σκανδάλου, ένα ακόμη «Ιερό Νταραβέρι», πάλι στην πανάκριβη Βουλιαγμένη, αυτή τη φορά όμως στο «Μεγάλο Καβούρι» όπου μέσα από το «κόλπο» της παραχώρησης «Δικαιώματος Επιφανείας», που βασίζεται στο Άρθρο 16 παρ. 2 του Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου, εκποιείται άνευ διαγωνιστικής διαδικασίας, έκταση μαμούθ 44.989 τ.μ. μεταξύ των οδών Ακτής και Αρχιμήδους!

Ένα πραγματικό μοναδικό φιλέτο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ανυπολόγιστης αξίας μόλις τακτοποιηθεί πολεοδομικά διά μέσω της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου!

Ήδη το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Ασώματων Πετράκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που αποτελεί και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έχει προβεί σε πρόσκληση ενδιαφέροντος αξιοποίησης (δείτε εδώ) εκκλησιαστικής – μοναστηριακής έκτασης 44.989 τ.μ. πολεοδομικώς ατακτοποίητης, εντός των Ο.Τ. 100-101 στη Βουλιαγμένη Αττικής (Μεγάλο Καβούρι)!

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει πρόκειται για μια έκταση μοναδική, ανυπολόγιστης αξίας, η οποία είναι πολεοδομικά ατακτοποίητη, ενώ είχε τεθεί υπό ρυμοτομική απαλλοτρίωση, η οποία ωστόσο έχει αρθεί αυτοδικαίως, λόγω παρέλευσης 15ετίας!

Υπό αυτό το πρίσμα η Ιερά Μόνη Πετράκη που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προσέτρεξε στο «παράθυρο» του Άρθρου 16 της Ιεράς Συνόδου, μέσα από το οποίο της δίνεται η δυνατότητα να παραχωρήσει ή να εκποιήσει άνευ διαγωνιστικής διαδικασίας την έκταση – φιλέτο σε «επενδυτές», στην πραγματικότητα να κάνει ένα «Ιερό Νταραβέρι» λίγο πολύ με τους ίδιους πρωταγωνιστές της δυσώδους και ντροπιαστικής υπόθεσης του Ορφανοτροφείου!

Για όποιον γνωρίζει εκ των έσω τα εκκλησιαστικά κέντρα, τις ισορροπίες, τους παρασκηνιακούς παίκτες, τους προνομιακούς εφοπλιστές και τους «εκλεκτούς συγγενείς», η υπόθεση είναι ξεκάθαρη σε τι αποσκοπεί και πού θα καταλήξει, μέσα από μια ύποπτη διαδικασία που προβλέπει την παραχώρηση της μυθικής αυτής έκτασης, πραγματικής αξίας μόλις τακτοποιηθεί εκατοντάδων εκατομμυρίων, για μερικά ψωροχιλιάρικα τον μήνα!

Σκεφτείτε μόνο ότι για κάθε ένα στρέμμα που αγόρασε ο εφοπλιστής Διαμαντίδης στον Αστέρα κατέβαλε το ποσόν των 40 – 70 εκατ. ευρώ!

Φανταστείτε λοιπόν ποια θα είναι η αξία των 44.989 τ.μ, μόλις τακτοποιηθούν πολεοδομικά, όταν και θα πρέπει να παραχωρηθεί στο Δημόσιο και τον Δήμο 3Β, μόλις το 30%- 35% της έκτασης για δημιουργία κοινόχρηστων χωρών, χωρών αναψυχής, αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και πλατείες, ενώ το 65%-70% θα παραμείνει με σύμβαση παραχώρησης στον «επενδυτή», ο οποίος μέχρι να τακτοποιηθεί η έκταση θα πληρώνει κάτω από 5.000 ευρώ το μήνα (!!!), ενώ όταν η έκταση θα τακτοποιηθεί η Εκκλησία θα λαμβάνει μόλις ένα ποσοστό επί του τζίρου, από την επένδυση (στο τζάμπα!!!) που θα έχει τότε πραγματοποιηθεί!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, πρόκειται για μια διαδικασία σκανδαλώδη και προσβλητική, πλήρως αδιαφανή, που θίγει τα συμφέροντα της Εκκλησίας και εκθέτει την ηγεσία της!

Με μόνους ωφελημένους τους κάθε λογής νταραβεριτζήδες μέσα κι έξω από την Εκκλησία και τους «τζάμπα επενδυτές» που βρήκαν το κονέ για να αρπάζουν αντί πινακίου φακής τα φιλέτα της Εκκλησίας!

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Εφοπλιστής και ο «Ανιψιός»!

Οι εισηγμένες… φαντάσματα λόγω ελάχιστης διασποράς και ο νέος κανονισμός – Στόχος οι ΑΕΕΑΠ αλλά και άλλες – Πάει πιο πίσω η εφαρμογή του νέου μέτρου – Αργεί ακόμη η αναβάθμιση – Διαφωνίες Κοντόπουλου με Λαζαράκου

Οι εισηγμένες… φαντάσματα λόγω ελάχιστης διασποράς και ο νέος κανονισμός – Στόχος οι ΑΕΕΑΠ αλλά και άλλες – Πάει πιο πίσω η εφαρμογή του νέου μέτρου – Αργεί ακόμη η αναβάθμιση – Διαφωνίες Κοντόπουλου με Λαζαράκου

Ακόμη πιο πίσω πάει η εφαρμογή του αρχικά… φιλόδοξου σχεδίου του προέδρου του Χ.Α. Γιάννου Κοντόπουλου για την «πάταξη» του φαινομένου της εξαιρετικά μικρής διασποράς αρκετών εισηγμένων, κάτι που τις έχει καταστήσει μετοχές – φαντάσματα, όμως από την άλλη πλευρά παραμένουν στην αγορά και νέμονται όλα τα φορολογικά και άλλα προνόμια που αυτό συνεπάγεται.

Όπως τόνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Χρηματιστήριο, το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί από τις αρχές του επόμενου έτους, ήτοι από το 2025, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2024.

Όμως, όπως λένε πληροφορίες στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο, υπήρξαν μεγάλες διαφωνίες με την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου, οπότε όλο το θέμα επανεξετάστηκε.

Πλέον, με τη νέα διάταξη, οι εισηγμένες με κεφαλαιοποίηση έως 200 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχουν διασπορά το λιγότερο έως 25%, ενώ οι εισηγμένες με πάνω από 200 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, θα μπορούν να έχουν διασπορά μικρότερη του 25%, αλλά όχι μικρότερη του 15%.

Παράλληλα, καταργείται το κριτήριο της κερδοφορίας, θα μπορεί δηλαδή να μπαίνει στο Χ.Α. και επιχείρηση με ζημιές, αρκεί να έχει growth όπως τόνισε ο πρόεδρος του Χ.Α., ενώ μπαίνει το νέο κριτήριο όπου η ελάχιστη κεφαλαιοποίηση πρέπει να είναι τα 40 εκατ. ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η εισαγωγή εταιρειών με ικανό μέγεθος στην Κύρια Αγορά.

Η επαρκής διασπορά θα ελέγχεται σε 6μηνη βάση, ήτοι δύο φορές το χρόνο, κάθε Ιανουάριο και Ιούλιο, ενώ σε περίπτωση μη επαρκούς διασποράς θα παρέχεται προθεσμία 6 + 6 μηνών για αποκατάσταση.

Συνάμα, προστίθεται ως νέο κριτήριο υπαγωγής στην κατηγορία επιτήρησης η μη τήρηση επαρκούς διασποράς σε συνεχή βάση από τις εισηγμένες εταιρείες, ενώ παράλληλα περιορίζεται ο χρόνος παραμονής μιας εταιρείας στην επιτήρηση στα δύο χρόνια. Κατόπιν θα διαγράφεται.

Επιπλέον περιορίζεται ο χρόνος παραμονής μιας μετοχής σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης στο ένα έτος, ενώ πλέον υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μετά το πέρας των 6 μηνών από 18 που προβλέπει ο τωρινός κανονισμός. Ακόμα, το Χ.Α. θα μπορεί να αναστείλει τη διαπραγμάτευση μιας μετοχής όταν αυτή βρίσκεται στην επιτήρηση για πάνω από δύο χρόνια, ή όταν η διασπορά είναι μικρότερη του 10% και αφού έχει περάσει η προθεσμία των 6 + 6 μηνών.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες που το επιθυμούν, να κάνουν μετάταξη από την Κύρια στην Εναλλακτική Αγορά, όπου οι απαιτήσεις είναι μικρότερες, όπως και τα έξοδα παραμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες που θα είχαν πρόβλημα από σήμερα αν εφαρμόζονταν αυτές οι διατάξεις, ανέρχονται σε εφτά, και υπό προϋποθέσεις φτάνουν τις δέκα.

Σκοπός του νέου κανονισμού είναι να αναγκάσει τις διοικήσεις των εισηγμένων, αλλά και όσες εταιρείες θέλουν να εισαχθούν στην οργανωμένη αγορά, να αλλάξουν φιλοσοφία, να αυξήσουν τη διασπορά της εταιρείας τους και κατ’ επέκταση στην εμπορευσιμότητα των μετοχών.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια κατοχύρωσης των 1350 μονάδων

Οι αλχημείες των ΑΕΕΑΠ

Μια ομάδα εταιρειών που οργανωμένα «παραβιάζει» το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην αγορά, καταχρώμενη τον κανονισμό, την ώρα που καρπώνεται τα φορολογικά οφέλη είναι οι Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Την ώρα που οι ΑΕΕΑΠ καρπώνονται τα οφέλη από το ειδικό φορολογικό καθεστώς, όπως είναι η απαλλαγή από το φόρο κεφαλαιακών κερδών, η απαλλαγή από φόρο μερισμάτων και η απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων κατά την απόκτηση ακινήτων, εντούτοις κάνουν κατάχρηση του νομικού κενού και όταν εισάγονται στο Χ.Α., μειώνουν περαιτέρω τη διασπορά τους, με αλλεπάλληλες αγορές μετοχών και στην ουσία «απέχουν» από την όλη διαδικασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες μετοχές των ΑΕΕΑΠ υποφέρουν από εξαιρετικά μικρή εμπορευσιμότητα, ενώ αναλυτές της αγοράς σημειώνουν πως οι πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις που περιφρονούν τη λειτουργία του Χ.Α. είναι οι Prodea και Μπλε Κέδρος. Η πρώτη «γυρνάει»τις μετοχές μέσα από ένα θολό «δίκτυο» εσωτερικών μεταβιβάσεων έχοντας φτάσει να έχει σχεδόν ανύπαρκτη εμπορευσιμότητα, ενώ η Μπλε Κέδρος μετά την εισαγωγή της στις 14 Ιουνίου 2022, οι κύριοι μέτοχοι συγκεντρώνουν διαρκώς μεγαλύτερα ποσοστά.

Μάλιστα, η Prodea εδώ και χρόνια έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει placement ώστε να «ανοίξει» η διασπορά, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Πέραν των ΑΕΕΑΠ που είναι οι πλέον τρανταχτές περιπτώσεις, υπάρχουν αρκετές ακόμη μετοχές που έχουν μικρή διασπορά και στην ουσία αποτελούν εισηγμένες – φαντάσματα, καθώς ακυρώνουν τη χρηματιστηριακή διαδικασία, έχοντας υπερσυγκέντρωση μετοχών στους βασικούς μετόχους.

Πότε θα αναβαθμιστεί στις ώριμες αγορές το Χ.Α.

Αναφορικά με το πότε θα αναβαθμιστεί το ελληνικό χρηματιστήριο στις ώριμες αγορές, ο κ. Κοντόπουλος τόνισε πως η μετάταξη δεν θα γίνει ταυτόχρονα από όλους τους οίκους αξιολόγησης, αλλά σταδιακά, ενώ είναι μια μακρά και σύνθετη διαδικασία.

Αναφορικά με τα οφέλη που θα έχει το Χ.Α. αν περάσει στις ώριμες αγορές, ο κ. Κοντόπουλος σημείωσε πως θα φέρει καλύτερες αποτιμήσεις στις εισηγμένες, θα μεγαλώσει την «πίτα» των επενδυτικών κεφαλαίων που έρχονται στην αγορά, θα φέρει ρευστότητα και νέους επενδυτές. Πάντως, απ’ ότι φαίνεται, η αναβάθμιση του Χ.Α. αρκεί ακόμη…

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πηγαίνει Ευρώπη

«Όχι» σε πρόωρες εθνικές εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (παρά το μεγάλο δέλεαρ) – Το νέο εκλογικό σύστημα, η συνταγματική αναθεώρηση και η πιθανή αύξηση των γαλάζιων εδρών σε 164 – Κωμικό αλλά… επωφελές για τον Κασσελάκη να ζητάει πρόωρες εκλογές!

H περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να μην καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο της μέχρι τις ευρωεκλογές και να γράψει ένα ποσοστό κάτω από το 30% αρχίζει και συζητείται αρκετά στην κυβερνητική βαβέλ, από υπουργούς μέχρι στελέχη του κόμματος.

Ασφαλώς, ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα αυξήσει τις εισηγήσεις πολλών για πρόωρες κάλπες καθώς έτσι θεωρείται ότι η ΝΔ έχει περισσότερες ελπίδες να κερδίσει άλλη μία εκλογική αναμέτρηση ακόμα και πληγωμένη.

Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, όσο μεγάλο και αν είναι το δέλεαρ ακόμα και αν πάρει κάτω από το 30%.

Πρώτα απ’ όλα έχει μία μεγάλη και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 158 εδρών που του δίνει το δικαίωμα να περάσει τα νομοσχέδια που έχει στο κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν η πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή να μεγαλώσει κατά 6 έδρες εάν κατανεμηθούν οι έδρες των Σπαρτιατών εφόσον το εκλογοδικείο του κηρύξει έκπτωτους από την Βουλή.

Σε αυτό το σενάριο η ΝΔ θα διαθέτει 164 έδρες ένα ποσοστό απίστευτο που δίνει το δικαίωμα να κάνει πιο εύκολη την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στην προτείνουσα Βουλή ενώ αφήνει ανοικτή την προσέγγιση άλλων μικρότερων κομμάτων για να προωθηθούν νομοσχέδια ειδικού τύπου…

Είναι σίγουρο, άλλωστε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν έχει μπει ως τώρα σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αν έμπαινε σε αυτό τον πειρασμό, θα τσαλάκωνε το προφίλ του θεσμικού πρωθυπουργού.

Εκτός αυτού, επειδή το νέο εκλογικό σύστημα προκρίνει τα κλιμακωτά μπόνους εδρών, στην περίπτωση που έπαιρνε αυτοδυναμία αυτή θα ήταν οριακή. Μία κυβέρνηση 151-152 βουλευτών είναι θνησιγενής.

Τώρα θα αναρωτηθείτε γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης ζητάει εθνικές εκλογές αφού μπορεί μάξιμουμ να πιάσει ένα 17% και έτσι να τις χάσει, η απάντηση είναι ότι το κάνει για λόγους πρεστίζ.

Εθνικές εκλογές ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κασσελάκης επιζητεί να κατοχυρώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός αυτού, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί με αυτή την επιχειρηματολογία μία αυξημένη εγρήγορση και συσπείρωση του μηχανισμού του.

Κατά τ’ άλλα το να ζητάει εκλογές ενώ λίγους μήνες πριν η ΝΔ έχει κερδίσει με 41% τις εθνικές εκλογές, είναι αντιθεσμικό και ολίγον τι κωμικό.

Για ποιον διαχρονικό νταραβεριτζή λένε ότι εκμεταλλεύεται μια σχέση εξ’ αγχιστείας;

Οι φήμες για 3+1 μετεκλογικές επιστροφές στο κυβερνητικό σχήμα – Η πρόταση στον Θωμά Βαρβιτσιώτη για το Μαξίμου, η αμετάβλητη σχέση Μητσοτάκη-Παπασταύρου, το υπ. Δικαιοσύνης, ο αναβαθμισμένος Πλακιωτάκης και η χρυσή εφεδρεία του Θεοδωρικάκου!

Σημαντικές αποφάσεις για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος και την εύρυθμη λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου σκοπεύει να πάρει ο Πρωθυπουργός μετά τις ευρωεκλογές.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα παίξει σημαντικό ρόλο στο εύρος, στο είδος και στο βάθος των αλλαγών που θα γίνουν.

Για παράδειγμα, εάν τα κόμματα δεξιά της ΝΔ συγκεντρώσουν ένα μεγάλο ποσοστό (άνω του 18%) τότε θα μιλάμε για μία μεγάλη αλλαγή που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη του Πρωθυπουργού.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πειστεί ότι πρέπει να πάει σε δοκιμασμένες περιπτώσεις προσώπων που είναι εγνωσμένης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.

Υπό αυτή την έννοια δεν μπορεί να φέρει στο Μέγαρο Μαξίμου ένα ξένο πρόσωπο.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει γίνει κρούση στον Θωμά Βαρβιτσιώτη για θέση μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία συζητείται και δεν αποκλείεται να προχωρήσει ως σενάριο την επ αύριο των ευρωεκλογών, παρά τα όποια εμπόδια προκύπτουν μέσα από την σημερινή σύνθεση του πρωθυπουργικού μεγάρου και τις μεγάλες υποχρεώσεις που εγείρονται μέσα από την ανάληψη των καθηκόντων.

Κατ’ αρχήν ο Θ. Βαρβιτσιώτης φέρεται να μην επιθυμεί να εμπλακεί στα του Μαξίμου.

Πάντως, εάν επιστρέψει ο Θωμάς στη ενεργό πολιτική, ως υποψήφιος βουλευτής, κάποιοι προεξοφλούν ότι θα προχωρήσει και στην οργάνωση του πολιτικού του γραφείου.

Επίσης, μία δεύτερη (σχεδόν) σίγουρη προσθήκη είναι η αξιοποίηση του Σταύρου Παπασταύρου σε υπουργικό θώκο.

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ως ενδεχόμενο την τοποθέτηση του στο Υπ. Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι γνωρίζει άριστα τον χώρο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με τον Γιώργο Φλωρίδη για διαφόρους λόγους!

Μπορεί ο Στ. Παπασταύρου να παραιτήθηκε και να έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά για όσους γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στο κυβερνητικό στρατόπεδο λένε ότι η προσφορά του στο κυβερνητικό έργο αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι τεράστια για να αμαυρωθεί από μία λάθος στιγμή.

Μάλιστα, υπάρχουν και πληροφορίες ότι ακόμα και τώρα υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Παπασταύρου και του Πρωθυπουργού σε ζητήματα υψηλής βαρύτητας.

Όσο για την επομένη των εκλογών, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο Παπασταύρου αν δεν πάρει το Δικαιοσύνης θα αναλάβει ένα παραγωγικό υπουργείο ανάλογο των δυνατοτήτων και των επαφών του.

Μία τρίτη πληροφορία που έρχεται στα radar μας είναι ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα για τον Γιάννη Πλακιωτάκη, το οποίο προϋπήρχε και της ομιλίας του στο Συνέδριο.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας απολαμβάνει μίας κομματικής αποδοχής η οποία εμπεδώθηκε και στο Συνέδριο στο Ζάππειο.

Πέραν αυτού είναι ένας πολιτικός που επέδειξε αποτελεσματικότητα στο τομέα που κλήθηκε ενώ ήταν και απολύτως έμπιστος του Μαξίμου.

Μία σημαντική παράμετρος. Ο Πλακιωτάκης εχει αποδοχή και από την Κρήτη και όχι μόνο από τον νομό Λασιθίου.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι στον ανασχηματισμό που θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές, θα επιστρέψει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική για τον Πρωθυπουργό ο οποίος φρόντισε να τον διατηρήσει σε εφεδρεία και να τον αξιοποιήσει αφού αξιολογήσει συνολικά το κυβερνητικό σχήμα.

Έρχονται νέα πρόστιμα σε servicers από το υπουργείο Ανάπτυξης

Ποιος πούλησε 7 εκατ. ευρώ την «ανύπαρκτη» εταιρία του εκμεταλλευόμενος την… θεσμική θέση ισχύος που κατείχε;

Επειδή η πιάτσα είναι μικρή και λίγο πολύ όλα ακούγονται και όλα μαθαίνονται, σας παραθέτουμε ένα κουίζ για πολύ μυημένους, που σχετίζεται με τα άδυτα της …κεντρικής εξουσίας! Ποιος παράγοντας, που «έλυνε και έδενε» εκμεταλλευόμενος την «θεσμική» θέση ισχύος που κατείχε, φέρεται να πούλησε αντί του ποσού των 7 εκατ. ευρώ «ανύπαρκτη» εταιρεία, δηλαδή με ασήμαντα οικονομικά στοιχεία που δεν δικαιολογούν την τελική αποτίμηση;

Διαβάστε ακόμη: