Πέμπτη, 28 Ιαν 2021

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η παρούσα ιστοσελίδα ανήκει στην TOMORROWNEWSIKE. Οι παρόντες Όροι Χρήσης αποτελούν τους Όρους και Προϋποθέσεις, υπό τις οποίες παρέχεται «το Περιεχόμενο» το οποίο δημοσιεύεται στην παρούσα ιστοσελίδα και το οποίο δύναται να τροποποιείται ανά διαστήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΕΑΝ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Η ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΥΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΑΠΟΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Κάθε δικαίωμα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας που προκύπτει ή περιέχεται από το Περιεχόμενο της Ιστοσελίδας ανήκει αποκλειστικά στην TOMORROWNEWSIKE. Επιτρέπεται η αναπαραγωγή, χρήση, αντιγραφή και διανομή του Περιεχομένου της Ιστοσελίδας εφόσον υπάρχει ρητή αναφορά της πηγής προέλευσης (www.radar.gr).

Δεν επιτρέπεται η χρήση του Περιεχομένου για οποιοδήποτε παράνομο σκοπό.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Οι σύνδεσμοι που υπάρχουν στην Ιστοσελίδα διευκολύνουν τη μετάβασή σας σε ιστοσελίδες τρίτων, οι οποίες δεν υπόκεινται στον έλεγχό μας και δεν φέρουμε ευθύνη για το περιεχόμενό τους. Η επιλογή μετάβασης σε ιστοσελίδα τρίτου, της οποίας ο σύνδεσμος φιλοξενείται στην παρούσα Ιστοσελίδα γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε μέσω της Iστοσελίδας προστατεύονται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς εφαρμοστέους νόμους και κανόνες. Η παρούσα Πολιτική Ιδιωτικότητας παρέχει διευκρινίσεις για το σκοπό συλλογής και προστασάις των προσωπικών δεδομένων που παρέχετε, τα οποία δεν διαβιβάζονται σε άλλον φορέα, εκτός αν απαιτηθεί εκ του νόμου. Τα προσωπικά δεδομένα δεν πωλούνται, νοικιάζονται, διανέμονται και χρησιμοποιούνται εμπορικά εν γένει σε οποιονδήποτε τρίτο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο. Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή φυλλομετρείτε τις σελίδες του. Τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες μεμονωμένα, αλλά όταν διαβάζονται από κάποιον διακομιστή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης διαδικτύου μπορούν να δώσουν πληροφορίες, για να παράσχουν μια πιο φιλική στον χρήστη υπηρεσία.

Ποιοι τύποι cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοποradar.gr και τι πληροφορίες συλλέγουν:

Τα προσωρινά cookies (sessioncookies), τα οποία διαγράφονται μετά το τέλος της περιήγησής σας ή/και το κλείσιμο του browser.

Τα μόνιμα cookies (persistentcookies), τα οποία παραμένουν στον υπολογιστή ή στη συσκευή σας μέχρι να τα διαγράψετε ή για ένα προκαθορισμένο στο cookie χρονικό διάστημα.

Επίσης, κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοποradar.gr ορισμένοι συνεργάτες μας (Google) τοποθετούν για λογαριασμό μας cookies (third- partycookies), με τα οποία συλλέγουν δεδομένα που αφορούν στην αλληλεπίδρασή σας με τον διαδικτυακό τόπο μας. Αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να εξαχθούν στατιστικά συμπεράσματα και να βελτιώσουν την εμπειρία σας ως επισκέπτη.

Η ιστοσελίδα radar.gr χρησιμοποιεί τα απολύτως απαραίτητα cookies και cookies στατιστικών χρήσης με γνώμονα αφενός την ασφάλεια των χρηστών αφετέρου την καλύτερη δυνατή λειτουργία της ιστοσελίδας προς όφελός τους.

Πώς να ελέγξετε τα cookies;

Τα cookies αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας αφού ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις απορρήτου. Εάν δεν αποδεχθείτε τα cookies ή κάποιες κατηγορίες εξ αυτών, ενδέχεται κάποια χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας μας να μην είναι πλήρως διαθέσιμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο.

Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να ανακαλείτε όποτε το επιλέξετε τη συγκατάθεσή σας ή να εναντιωθείτε στη χρήση των cookies, να τα ελέγξετε ή/και να τα διαγράψετε. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε τον browser που χρησιμοποιείτε ώστε είτε να αποτρέπει είτε να σας ενημερώνει για την χρήση cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ιστοσελίδων.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα διορθώσετε και να τα συμπληρώσετε ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή τους, να περιορίσετε την επεξεργασία τους ή να άρετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση κάποιων ή του συνόλου των cookies και κατ’ επέκταση για την επεξεργασία των δεδομένων σας.

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να αποστείλετε το αίτημα σας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@radar.gr

Περισσότερες πληροφορίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουν τα cookies

Πληροφορίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, αλλά και για τα δικαιώματα σας θα βρείτε στην Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εδώ

Αλλαγές στην Πολιτική cookies

Η παρούσα Πολιτική Cookies ενδέχεται να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα Πολιτική. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η Πολιτική Cookies, όπως διαμορφώθηκε από την πιο πρόσφατη τροποποίηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η ιστοσελίδα radar.gr ανήκει στην TOMORROWNEWSIKE.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών της ιστοσελίδας radar.gr είναι σημαντική για εμάς. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής «Πολιτική») αφορά τις προϋποθέσεις συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης των προσωπικών σας στοιχείων από στην TOMORROWNEWSIKE, με έδρα την Αθήνα, οδόςΠατησίων, αριθμός 121, τηλέφωνο 211411583, emailinfo@radar.gr, όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε τον ιστότοποwww.radar.gr, υπό την προϋπόθεση ότι είστε φυσικό πρόσωπο. Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Τι είναι τα Προσωπικά Δεδομένα:

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», όπως χρησιμοποιείται στην παρούσα Πολιτική, αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση IP, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.ά., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός επισκέπτη του ιστότοπου, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

Τι είναι η επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων:

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων είναι η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων φυσικών προσώπων.

Ποια Δεδομένα σας συλλέγονται:

Α) Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στον ιστότοποwww.radar.gr:

Δεν συλλέγονται Δεδομένα σας, παρά μόνο όσα συλλέγονται από τα cookies που έχετε επιτρέψει δια της συγκατάθεσης σας να χρησιμοποιηθούν, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην Πολιτική Cookies(παραπομπή με link στην πολιτική Cookies).

Β) Κατά τη χρήση της ηλεκτρονικής Φόρμας Επικοινωνίας:

Συλλέγονται διάφορες πληροφορίες, όπως το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), μόνο εφόσον εσείς τα αναφέρετε.

Γ) Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το GoogleAnalytics (GA) για να παρακολουθεί την δραστηριότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο.

Παρόλο που η GA καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς. Η GA καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση σας, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Θεωρούμε ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων.

Η GA χρησιμοποιεί cookies, λεπτομέρειες για τα οποία μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς προγραμματιστών της Google. Προς πληροφόρηση σας, ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί την εφαρμογή analytics της GA.

Η απενεργοποίηση των cookies στο πρόγραμμα περιήγησής σας, θα αποτρέψει την GA από την παρακολούθηση οποιουδήποτε μέρους της επίσκεψής σας σε σελίδες εντός αυτού του ιστότοπου.

Δ) Κατά ενημέρωσή σας για υπηρεσίες του δικηγορικού μας γραφείου μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης:

Εάν συγκατατεθείτε για την ενημέρωσή σας, δύναται να επεξεργαστούμε το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο και το e-mail σας, τα οποία μας έχετε χορηγήσει μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, LinkedIn).

Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας;

Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας αποκλειστικά για τους σκοπούς των παρεχόμενων υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ιστότοπουwww.radar.grκαι ιδίως για α) την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, β) την επικοινωνία μας μαζί σας στα στοιχεία που παρέχετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας, γ) τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, δ) δεν προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας Δεδομένων, ε) δεν επεξεργαζόμαστε δεδομένα που αφορούν παιδιά κάτω των 16 ετών.

Ποια είναι η νόμιμη βάση των δεδομένων σας;

Η επεξεργασία των στοιχείων των χρηστών του ιστότοπου γίνεται είτε στο πλαίσιο των προσφερόμενων υπηρεσιών μετά από δικό σας αίτημα, είτε στηρίζεται στη συναίνεση του ίδιου του χρήστη.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;

Αποδέκτης των Δεδομένων είναιηTOMORROWNEWSIKE. Επιπλέον, ενδέχεται να γνωστοποιηθούν τα Δεδομένα σας όταν το έχετε ζητήσει εσείς ρητά ή όταν απαιτείται εκ του νόμου.

Στέλνονται τα Δεδομένα σας στο εξωτερικό;

Δεν στέλνονται τα Δεδομένα σας εκτός Ελλάδος. Τα Προσωπικά σας Δεδομένα αποτελούν αντικείμενο αποθήκευσης και επεξεργασίας μόνο εντός Ελλάδας.

Πότε διαγράφουμε τα Δεδομένα σας;

Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, διαγράφονται σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;

Δεσμευόμαστε να διαφυλάσσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Έχουμε λάβει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία.

Χρησιμοποιούμε Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Ασφαλείας (SSL – SecureSocketLayer), για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στον ιστότοπο και τον φυλλομετρητή (browser) σας.Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο και πάντα με γνώμονα την ασφάλειά σας και την προστασία των δεδομένων σας.

Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

  • Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

  • Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής τηλεφωνικού αριθμού).

  • Δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στην περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.

  • Δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.

  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας.

Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να μας στείλετε σχετικό Αίτημα είτε στην ταχυδρομική διεύθυνση (Πατησίων 121, 11251, Αθήνα) είτε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@radar.gr) με τίτλο «Άσκηση δικαιώματος πρόσβασης/ διόρθωσης/ διαγραφής/ περιορισμού/ εναντίωσης/ ανάκλησης συγκατάθεσης», με περιγραφή του Αιτήματος σας και εμείς θα φροντίσουμε να το εξετάσουμε και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Για την εξέλιξη των αιτημάτων σας μπορείτε να καλείτε επίσης στο 2114114583.

Πότε απαντάμε στα Αιτήματα σας;

Απαντάμε στα παραπάνω Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, τον νόμο 4624/2019 και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΛεωφόροςΚηφισίας 1, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210-6475600, contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει το ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

  • Εάν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Δεδομένων θα σας ειδοποιήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.
  • Για κάθε ζήτημα αναφορικά με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στο info@radar.grκαι στο 2114114583.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ