Όπως μόνο εμείς εδώ στο Radar, κάνοντας δημοσιογραφία ανεξάρτητη, πέρα από τα non papers των μεγάλων εταιριών και τα payroll που «βουλώνουν» στόματα αλλά και τα τεράστια διαφημιστικά μπάτζετ που «σφραγίζουν ερμητικά» εκδοτικά συμφέροντα και προβεβλημένα ΜΜΕ, αναδείξαμε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας «η υπόθεση Ελληνικό» όσον αφορά την εξέλιξη της προκαλεί προβληματισμό όχι μόνο στον κυβερνητικό σχηματισμό, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και στη βάση της κοινωνίας!

Και φυσικά δεν είναι μόνο τα προσημειωμένα διαμερίσματα του εμβληματικού Πύργου, ούτε τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τα οποία παραπέμπουν σε κατασκευές στο Μενίδι και το Ίλιον!

Το ζήτημα που εγείρεται είναι ότι το μόρφωμα που κατασκευάζεται δεν έχει καμμία πλέον σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό καθώς η φιλοσοφία της σύμβασης με το Δημόσιο έχει πλήρως ανατραπεί όπως και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν!

Το project δυστυχώς, απογοητεύοντας τον μέσο πολίτη του Λεκανοπεδίου μετεβλήθη σε πλήρως οικιστικό, αλλοιώνοντας πλήρως την κεντρική ταυτότητα του έργου και μετατρέποντας το κάτι σαν εργατικές κατοικίες στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία κατά την εποχή του πρώην Ανατολικού μπλοκ!

Και προς επίρρωσιν τούτων, ήρθε η Hill International, οι διεθνείς σύμβουλοι και κρυφοί συνέταιροι του γνωστού Κελεμπία που από την εποχή του Αστέρα Βουλιαγμένης τους είχε πιάσει αλά μπρατσέτα και τους πήγαινε βόλτα στα υπουργικά γραφεία για να κλείνουν δουλειές υπό τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑΙΚΟΥ Μαξίμου, να δημοσιοποιήσει το …τερατούργημα!

Πίσω από τον περίφημο Πύργο της ελίτ και της καλής κοινωνίας των Αθηνών – κανονικός ξένος (original και όχι ιμιτασιόν) δεν υπάρχει ούτε για δείγμα- των 170 διαμερισμάτων σε 50 ορόφους αναπτύσσονται:

Πρώτον το Cove Residences των 21 condos και των 115 διαμερισμάτων!

Δεύτερον το Little Athens, μια μικρή πόλη πολλαπλών κτιρίων 1.000 διαμερισμάτων!

Πού είναι άραγε ο Τσαουσέσκου και ο Τίτο για να δουν τις περίφημες εργατικές κατοικίες τους σε Ρουμανία και Γιουγκοσλαβία σε προβολή στον χρόνο!!!

Ούτε Μητροπολιτικό Πάρκο βλέπουμε, ούτε προπονητικές εγκαταστάσεις των εθνικών ομάδων (ποδοσφαίρου και άλλων πολλών) που ήταν εγκατεστημένες στον Άγιο Κοσμά, ούτε κοινόχρηστους χώρους που ήταν προδιαγεγραμμένοι, παρά μόνο εποχιακά μπαλώματα για τα Χριστούγεννα και τις εορτές, με πυροτεχνήματα και …ταμπούρλα!

Και έξαλλους χορούς κάτι γραφικών σε πάρτι και κοινωνικές συναθροίσεις στον χώρο!

Η Τράπεζα Πειραιώς που θα εγκαθιστούσε τα κεντρικά κτίρια γραφείων την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, όπως και η Eurobank που ακολούθησε, ενώ και πολλοί άλλοι εμπορικοί εταίροι (για λόγους αρχής δεν τους αναφέρουμε) αποχαιρετούν με διακριτικότητα!

Ενώ αλλού τύπου πολυδιαφημισμένα επιχειρηματικά πλάνα συρρικνώνονται…

Το project πλέον μετεβλήθη σε αμιγώς οικιστικό, με τα πανάκριβα ακίνητα (Πύργος και βίλες) να εκτείνονται μπροστά και από πίσω να ανεγείρονται τεράστιοι όγκοι μπετόν (παραπέμποντας στις εργατικές κατοικίες του πρώην Ανατολικού μπλοκ) για χαμηλότερης αξίας ακίνητα, πιο φθηνά για το …πόπολο, που θα έχουν θέα μπροστά τους τα ακριβά σπίτια της υψηλής κοινωνίας, δημιουργώντας από το σημείο μηδέν ζητήματα ταξικής αντίληψης μέσα στο φιλόδοξο project!

Και ήδη σοβαροί παράγοντες της αγοράς των ακινήτων αλλά και της επιχειρηματικής ζωής του τόπου εκφράζουν τον προβληματισμό τους κατά ποσόν οι όγκοι μπετόν για «φθηνές κατοικίες» και η υπερβάλλουσα προσφορά που θα εκδηλωθεί θα έχει ως συνέπεια την πτώση των τιμών σε δεύτερο χρόνο και στις πανάκριβες μπροστινές κατοικίες αλλά και στον περίφημο Marina Tower, λόγω της δημιουργίας μιας γειτονιάς – μωσαϊκό, τεράστιας απόστασης εισοδημάτων που στο τέλος της ημέρας θα πλήξει το project!

Υπό αυτό το πρίσμα, η υπόθεση Ελληνικό εξελίσσεται σε ένα μεγάλο ερωτηματικό που μένει να απαντηθεί μέσα από τις ενέργειες και τις δράσεις που θα αναληφθούν τόσο από το υπάρχον μάνατζμεντ της Lamda όσο και από την ιδιοκτησία, του Σπύρου Λάτση!

Διαβάστε ακόμη: