Πέρα από τις ευρωεκλογές που θα κλείσουν αισίως για τη κυβέρνηση, το καλοκαίρι έρχεται θερμό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις σε αρκετά μέτωπα.

Ασφαλώς νούμερο 1 ζήτημα που θα απασχολήσει την κυβέρνηση είναι ο αγώνας κατά της ακρίβειας.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να θέσει το θέμα ευρωπαϊκά μήπως κερδίσει κάτι σε επίπεδο θεσμών και μπει ένα τέλος στις πολυεθνικές που δρουν ανεξέλεγκτες.

Δεύτερο τεράστιο ζήτημα είναι οι φωτιές και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για αυτό το καλοκαίρι. Ολοι θεωρούν ότι θα ζήσουμε ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια.

Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να κάνει συμμέτοχους τους πολίτες με τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, όμως, θα πρέπει να υπάρξει και έγκαιρη και αποτελεσματική πυρόσβεση.

Εκεί θα φανεί αν όντως έγινε δουλειά από τον Βασίλη Κικίλια τον αρμόδιο υπουργό.

Τρίτο ζήτημα που θα απασχολήσει την κυβέρνηση είναι να σχηματίσει μία επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ακούγεται ότι θα τεθεί επικεφαλής αυτής ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο οποίος αποτελεί προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού.

Όμως, το πιο ενδιαφέρον θα είναι η ατζέντα που θα τεθεί από τον πρωθυπουργό καθώς υπάρχουν θέματα που πρέπει να αγγίξει η κυβέρνηση και δεν έχει τη μέγιστη συναίνεση από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

Πάντως, στον ορίζοντα φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει ώριμα 4 θέματα που θα θέσει στην ατζέντα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Το πρώτο είναι το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ένα θέμα που επιζητεί την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ κυρίως ώστε να ψηφιστεί με 180 και έτσι να μπορέσει στην επόμενη βουλή να αλλάξει το άρθρο με την απλή πλειοψηφία.

Το δεύτερο θέμα είναι η επιστολική ψήφος για τις εθνικές εκλογές να ισχύσει και για τους έλληνες του εσωτερικού.

Θυμίζουμε ότι μπορεί με πλειοψηφία 200 ψήφων στην βουλή να νομιμοποιήσει την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, πέραν των ευρωεκλογών, όμως η ισχύς της διάταξης οριοθετείται στους έλληνες του εξωτερικού.

Εκεί θα πρέπει να αλλάξει άρθρο στο Σύνταγμα που θα επιτρέπει και στους έλληνες που ζουν στην επικράτεια να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές.

Τρίτον είναι η μεγάλη αλλαγή του δημοσιονομικού κόφτη ώστε να μην μπορεί κανένας πλέον να προβεί σε υπέρογκες δαπάνες και δημοσιονομική εκτροπή.

Μία χρήσιμη διάταξη στο Σύνταγμα, ίσως και αναγκαία αφού η χώρα μας έχει υποχρεωθεί να έχει πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια.

Τέταρτο και κρίσιμο είναι η αλλαγή διάταξης στο Σύνταγμα που απαγορεύει την πρόσληψη ιδιωτών διευθυντών στο Δημόσιο.

Στην ΝΔ θα τεθεί εσωτερικά και το ζήτημα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Όμως, πλέον το δημόσιο δεν αποτελεί πρόβλημα δημοσιονομικό, έχουμε πολλές αποχωρήσεις.

Και δεύτερον πολύ σημαντικό δεν είναι ένα θέμα που μπορεί εύκολα να συναινέσει η αντιπολίτευση.

Τέλος, προς το τέλος καλοκαιριού ο Πρωθυπουργός θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο κυβερνητικό σχήμα.

Αλλαγές που θα πρέπει να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα ζητήματα της καθημερινότητας.

Στα κάγκελα το Μαξίμου με την κατάσταση στην Εθνική Τράπεζα – Την ώρα που ο Βασίλης Καραμούζης ήταν στο Βερολίνο για το F4 του μπασκετ, ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούσε νέα Διευθύντρια στην Διεύθυνση του!

Στα κάγκελα το Μαξίμου με την κατάσταση στην Εθνική Τράπεζα – Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε νέα Διευθύντρια άτομο εκλεγμένο με την παράταξη του στο Ταμείο Υγείας της ΕΤΕ – Σφοδρά πυρά για τον Μυλωνά που ενώ «πουλάει κολλητιλίκια» με τον Μητσοτάκη κουμάντο στην ΕΤΕ κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ!

Στην Εθνική τράπεζα λαμβάνουν χώρα  παρασκηνιακές εξελίξεις που προκαλούν έντονο εκνευρισμό στην κυβέρνηση και στο εσωτερικό της τράπεζας.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη  εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις των νέων Ανώτατων Γενικών Διευθυντών στην Εθνική Τράπεζα, που ως συνήθως προκάλεσαν «θύελλα» – κυρίως παραπολιτική – στο εσωτερικό της τράπεζας.

Όπως μεταφέρουν οι πηγές μας – που πως έχετε διαπιστώσει τις τελευταίες εβδομάδες δεν πέφτουν έξω – οι Νεοδημοκράτες της Εθνικής Τράπεζας στο άκουσμα των νέων προαγωγών ανέβηκαν στα κάγκελα με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Ψηλά στη λίστα των νέων τοποθετήσεων βρέθηκε ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε Γενική Διεύθυνση στέλεχος της τράπεζας, γνωστή για τις ιδιαίτερα «στενές» σχέσεις που διατηρεί με τον κ. Δημήτρη Καποτόπουλο, γνωστό για τον ισχυρό ρόλο που διαδραμάτισε στην Εθνική Τράπεζα επί Κυβέρνησης Σύριζα, ως Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο τραπεζικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ταμείο Υγείας της ΕΤΕ και μάλιστα το ποσοστό της παράταξης της είναι μονοψήφιο!

Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές υποχρεώσεις της στο ΤΥΠΕΤ την κρατούν περισσότερο από τον μισό μήνα μακριά από την οργανική της θέση και την άσκηση των καθηκόντων της.

Προφανώς, επισημαίνουν οι πηγές μας, στο αίτημα που υπέβαλε ο Καποτόπουλος για την αξιοποίηση της «προστατευόμενης του, η διοίκηση «δεν μπόρεσε» να απαντήσει αρνητικά, καταλογίζοντας σοβαρές ευθύνες ότι το πραγματικό «κουμάντο» στην τράπεζα εξακολουθεί να το έχει ακόμη ο Δ. Καποτόπουλος.

Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίες ρίχνουν ευθέως τα βέλη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παύλο Μυλωνά καθώς την ώρα που εμφανίζεται να έχει δήθεν «κολλητιλίκια» με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πραγματικό έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας – εδώ και δεκαετίες – έχουν το ΠΑΣΟΚ και κύριο λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ δευτερεύοντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες εκλογές για το Ταμείο Υγείας της ΕΤΕ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έλαβε 13 έδρες και η ΔΑΚΕ μόλις 2.

Στο ερώτημα γιατί οι Νεοδημοκράτες δεν ασχολούνται με τα εργασιακά της τράπεζας, η απάντηση είναι ότι με την ανοχή του Μυλωνά στα «υπόγεια της ΕΤΕ κάνει κρύο» φωτογραφίζοντας τις πρακτικές «ψυγείου» που ουδέποτε έλειψαν από την τράπεζα.

επικαλούμενος την ορεσίβια καταγωγή του, να απειλεί τον υπουργό με …ξυλοδαρμούς, αποκαλύψεις και καταγγελίες.

Ο φιλόδοξος καθηγητής που θέλει να γίνει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, φίρμα των media και πασίγνωστος από την εποχή του covid, που είναι μεν «κερατούκλης» αλλά τουλάχιστον δεν είναι μαρτυριάρης!

Τακτικός Καθηγητής Πανεπιστημίου – φίρμα των media και πασίγνωστος από την εποχή του covid επιδιώκει με κάθε τρόπο να πλασαριστεί σε εκλόγιμη θέση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2027, με το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «αυθεντία» στον τομέα του, αλλά στους επιστημονικούς κύκλους της Αθήνας, λέγονται πολλά και διάφορα για τα συγγράμματά του και την προέλευσή τους.

Για να σας βοηθήσουμε, σας λέμε ότι είναι παντρεμένος για δεύτερη φορά με κυρία, κατά πολύ νεότερή του.

Ανέθεσε λοιπόν στη νεαρή σύζυγο, να κάνει επαφές με πολιτικά πρόσωπα για να προωθήσει την υποψηφιότητά του από τώρα που είναι νωρίς.

Πολύ πρόσφατα του μετέφεραν ότι «το θέμα σου πηγαίνει πολύ καλά, από το φθινόπωρο θα αρχίσουμε να σε προβάλλουμε, συμφωνεί και ο Πρόεδρος».

Το θέμα του, όπως του είπε πολύ πειστικά η σύζυγός του «το ανέλαβε εργολαβικά, εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης που σε διαφημίζει συνεχώς στον Κυριάκο!».

Οι γυναίκες ως γνωστόν σε τουμπάρουν πολύ εύκολα, αρκεί να το θέλουν.

Ο Καθηγητής ανυποψίαστος και εφησυχασμένος συνεχάρη τη νεαρή σύζυγο για την επιτυχία ενώ άρχισε να αυτοδιαφημίζεται σε όλο του τον περίγυρο και σε δημοσιογράφους ως «μελλοντικός βουλευτής και υπουργός», τρομάρα του!

Η σύζυγός από την πλευρά της, έλειπε όλο και περισσότερο από το σπίτι «για να σε βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται στο μεγάλο στόχο σου» όπως του έλεγε.

Πριν λίγες ημέρες όμως έγινε η ανατροπή: εν ενεργεία βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ από την βορειοελλαδική επαρχία, που ασκεί το ίδιο επάγγελμα (α, ξέχασα, λειτούργημα) με τον Καθηγητή του έβαλε τις φωνές: «ξύπνα μωρέ Καθηγητή της …αμεριμνησίας, όλη η πιάτσα σε αποκαλεί …κερατούκλη! Η γυναίκα σου σε απατά συστηματικά με τον συγκεκριμένο υπουργό που σε παραμυθιάζει περί υποψηφιότητας, χαμπάρι δεν έχεις πάρει; Άσε που εγώ, ως παλαιό μέλος της ΝΔ, μαθαίνω ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει ιδέα για τις πολιτικές σου βλέψεις και προς τα παρόν δεν ασχολείται με αυτά! Ξύπνα, σε δουλεύουν και η σύζυγος και ο υπουργός και περνάνε μία χαρά οι δύο τους»…

Αφού άλλαξε δέκα χρώματα ο Καθηγητής έστησε τρικούβερτο καβγά με τη νεότερη σύζυγο και άρχισε επικαλούμενος την ορεσίβια καταγωγή του, να απειλεί τον υπουργό με …ξυλοδαρμούς, αποκαλύψεις και καταγγελίες.

Μετά τον καυγά και αφού η σύζυγός του τον ηρέμησε χωρίς να αρνηθεί ή να επιβεβαιώσει οτιδήποτε, του είπε: «λογικέψου, εάν τα κάνεις αυτά που λες, χάνεις κάθε ελπίδα υποψηφιότητας. Θα τα μάθει ο Μητσοτάκης που είναι συντηρητικός σε τέτοια θέματα και είσαι κομμένος εκ των προτέρων. Τέλος η πολιτική σου καριέρα πριν καν αρχίσει. Σκέψου τα αυτά…».

Ο Καθηγητής μετά από πολλή περίσκεψη και μερικά ηρεμιστικά, προσαρμόστηκε καθόσον ρεαλιστής.

Σταμάτησε τις φωνές και περιμένει τις εξελίξεις ενώ πλέον δεν κάνει κουβέντα σε κανένα.

Είπαμε, είναι μεν …κερατούκλης, αλλά τουλάχιστον δεν είναι μαρτυριάρης για να θυμηθούμε το γνωστό ανέκδοτο…

Θα δεχτούν Κυριάκος Μητσοτάκης και Σπύρος Λάτσης να διαθέσουν το placement του 10%-12% των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ευάγγελο Μυτιληναίο (που συσσωρεύει ρευστότητα με το βλέμμα στο Λονδίνο) και όχι σε θεσμικούς και ευρύ επενδυτικό κοινό; Οι φήμες και η πραγματικότητα!

Θα δεχτούν Κυριάκος Μητσοτάκης και Σπύρος Λάτσης να διαθέσουν το placement του 10%-12% των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ευάγγελο Μυτιληναίο (που συσσωρεύει ρευστότητα με το βλέμμα στο Λονδίνο) και όχι σε θεσμικούς και ευρύ επενδυτικό κοινό;

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι ένας πολύ δυνατός «παίκτης» της αγοράς που σχεδιάζει με μεγάλη προσοχή τα επόμενα βήματα της χρηματιστηριακής του ναυαρχίδας, με το βλέμμα στραμμένο στο Λονδίνο και τα μεγάλα σαλόνια των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών!

Και είναι επίσης γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο ισχυρός άνδρας της Μυτιληναίος αναζητεί το επόμενο βήμα, την επόμενη ηχηρή σε όλα τα επίπεδα κίνηση, ούτως ώστε η εισηγμένη εταιρία να μεγιστοποιήσει ακόμη περαιτέρω την κεφαλαιοποίηση της και παράλληλα ο όμιλος να διευρυνθεί και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα τα διυλιστήρια που είναι πολύ της μόδας και πιάνουν διεθνώς πολύ υψηλές αποτιμήσεις, σε μια εποχή κατά την οποία τόσο η Ενέργεια όσο και το Φυσικό αέριο έχουν πιάσει ταβάνι και θα αρχίσει – αν δεν έχει ήδη αρχίσει- η κατιούσα!

Υπό το πρίσμα αυτό η αγορά έχει αρχίσει να συζητάει ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, τόσο προσωπικά διά μέσω εταιρικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί και έχουν σχολιαστεί, όσο και ο όμιλος συσσωρεύουν ρευστότητα προκειμένου να την διοχετεύσουν στην επόμενη επιχειρηματική κίνηση, στο όποιο τυχόν deal επιδιωχθεί!

Και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος προσωπικά, απέκτησε μέσω του σχετικού placement που είχε διενεργηθεί, το 1% των Ελληνικών Πετρελαίων, με τις φήμες κατά το τελευταίο διάστημα να δίνουν και να παίρνουν ότι ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Μυτιληναίος, είτε μόνος του είτε με άλλο ισχυρό παίκτη, όπως για παράδειγμα ο Δ. Μελισσανίδης, θα επιδιώξει να αποκτήσει ένα ακόμη σοβαρό μετοχικό πακέτο των ΕΛΠΕ, είτε απευθείας από τον Σπύρο Λάτση, είτε από την κυβέρνηση, είτε και από τους δύο μαζί!

Και τούτο υπό την έννοια αυτή εναπόκειται στο κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης και ο Σπύρος Λάτσης ως εκφραστής της βούλησης – στην προκειμένη περίπτωση- του συνόλου της επιχειρηματικής οικογένειας, θα δεχτούν και θα συναποφασίσουν να διαθέσουν το επόμενο placement του 10% -12%, όχι σε θεσμικούς και επενδυτικό κοινό, αλλά απευθείας στον Ευάγγελο Μυτιληναίο, που με τον τρόπο αυτό θα εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο Λονδίνο και παράλληλα θα έχει επεκταθεί επενδυτικά σε έναν τομέα με ραγδαία ανοδική πορεία και στέρεη βάση!

Πέραν πάσης αμφιβολίας το μέλλον παρουσιάζει ιδιαίτερο επενδυτικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον…

Κανείς υπουργός δεν πάτησε το πόδι του στην εμποροπανήγυρη του Father Alex με τους … Άρχοντες του Πατριαρχείου - Η σύγκρουση με την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η απουσία Βαρθολομαίου και οι ευεργέτες εφοπλιστές με το παράνομο ρωσικό πετρέλαιο!

Κανείς υπουργός δεν πάτησε το πόδι του στην εμποροπανήγυρη του Father Alex με τους … Άρχοντες του Πατριαρχείου – Η σύγκρουση με την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η απουσία Βαρθολομαίου και οι ευεργέτες εφοπλιστές με το παράνομο ρωσικό πετρέλαιο!

Έγινε λόγος πολύς και «χύθηκε πολύ μελάνι» από τα εγχώρια ΜΜΕ, κυρίως ηλεκτρονικά, για τους περίφημους… Άρχοντες του Πατριαρχείου και τη σύναξη που πραγματοποίησαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο, οι οποίοι μπορεί να μην έλαβαν τους τίτλους τους (Μέγας Λογοθέτης, Μαιστωρ, Πρωτονοτάριος, Ρεφενδάριος, Ρήτωρ, Ένδικος) από τον Ιουστινιανό και την Θεοδώρα ούτε από τον Φλάβιο Ηράκλειο ή τον Λέοντα Γ’ τον Ίσαυρο και τον Βασίλειο Β’ τον Βουλγαροκτόνο αλλά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος παρεμπιπτόντως – κάτι που δεν αναλύθηκε ούτε του αποδόθηκε η πρέπουσα σημασία- τους …γύρισε την πλάτη και δεν παραβρέθηκε στην αρχοντοβλαχοσύναξη, πίσω από την οποία – ως συνήθως- βρισκόταν ο διαβόητος Father Alex, κατά κόσμον Καρλούτσος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος νταραβεριτζής με τα μαύρα ράσα, εξ Αμερικής ορμώμενος, που όμως έχει ρίξει τις βάσεις του στην Αθήνα… και ήδη διαπρέπει όπως λένε οι κακές γλώσσες!

Το μείζον ζήτημα ωστόσο του διαβόητου Father Alex είναι ότι στη χώρα μας πλέον τον πήρανε χαμπάρι, ειδικά η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα κανείς κυβερνητικός να μην πατήσει το πόδι του στην εμποροπανήγυρη που διοργάνωσε, ενός ετερόκλητου μωσαϊκού που πέραν ορισμένων πράγματι ισχυρών εγχώριων και ξένων προσωπικοτήτων, περιελάμβανε «πιατάδες» από την Αστόρια που το παίζουν μπρούκληδες, Έλληνες Μονεγάσκους από την την παροικία του Μόντε Κάρλο που με νομικά τερτίπια ξέπλεναν ρωσικές offshore, καθώς και επώνυμους εφοπλιστές που παριστάνουν τους εθνικούς ευεργέτες μοιράζοντας ψίχουλα και ξεροκόμματα, ενώ οι ίδιοι πλούτισαν υπέρμετρα και σήμερα εμφανίζονται ως κροίσοι μέσα από την παράνομη διακίνηση του βαμμένου με αίμα ρωσικού πετρελαίου, κόντρα στις διεθνείς κυρώσεις, σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής τάξης!

Το πανηγύρι του Father Alex πολυδιαφημίστηκε! Δεν ειπώθηκε όμως ότι κανείς υπουργός της κυβέρνησης δεν παραβρέθηκε, παρά μόνο 2-3 πρώην που ευλόγως τριγυρνάνε από τραπέζωμα σε τραπέζωμα!

Ούτε γράφτηκε πουθενά η μεγάλη πλέον κόντρα του Νταραβεριτζή με τα «μαύρα ράσα» με το Υπ. Εξωτερικών γενικώς και με την Αναπληρώτρια Υπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που διετέλεσε πρέσβης της χώρας μας στην Ουάσινγκτον επί μακρόν και κατ’ επέκταση γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, τον βίο και την πολιτεία τους και είναι εκείνη που είχε διοργανώσει την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την περίφημη ομιλία του στο Κογκρέσο!

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Father Alex και οι «βασιλιάδες» της Αστόρια, παρέα με τους ευαίσθητους εφοπλιστές – ευεργέτες των ρωσικών πετρελαίων, αναγκάστηκαν αντί για προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης, να ακούσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Κοινώς μια τρύπα στο νερό για το πολυδιαφημισμένο λόμπι του Father Alex και των με τουρκικό διαβατήριο νταραβεριτζήδων της Εκκλησίας της Αμερικής, που αρέσκονται να ευλογούν δια της παρουσίας τους, γάμους πλουσίων ΛΟΑΤΚΙ!

Μια σύναξη Αρχόντων από 22 χώρες, στην οποία έλαμψε δια της απουσίας του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ παραβρέθηκαν οι εξ Αμερικής ορμώμενοι «Προστάτες» με τα «Μαύρα ράσα», οι γνωστοί νταραβεριτζήδες, που έχουν καταστήσει το «πάρε – δώσε» οικογενειακή υπόθεση!

Και η Εκκλησία αποτελεί γι αυτούς αφορμή για μπίζνες, εξυπηρετήσεις σκοπιμοτήτων, ντηλαρίσματα και αρπαχτές…

Ασφαλώς μεταξύ των Αρχόντων περιλαμβάνονται κατά κοινή αποδοχή προσωπικότητες υψηλής στάθμης και βεληνεκούς, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό αλλά και από την ομογένεια στις ΗΠΑ, που κατά τεκμήριο έχουν βοηθήσει τόσο την χώρα όσο και την Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Ωστόσο είναι επιβεβλημένο να αναφερθεί ότι μεταξύ όλων αυτών, υπάρχουν πολλοί που πλασάρονται με βυζαντινούς και εκκλησιαστικούς τίτλους για προσωπικές δημόσιες σχέσεις και που λειτουργούν μόνο για το δήθεν και το φαίνεσθαι!

Και που ποτέ δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν την χώρα, κι όμως το παίζουν πατριώτες τρομάρα τους!

Όπως και κάποιοι επώνυμοι εφοπλιστές που παριστάνουν τους ευεργέτες και οι οποίοι πλούτισαν στον υπέρμετρο βαθμό πάνω στα βαμμένα με αίμα ρωσικά πετρέλαια, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διεθνείς κυρώσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Διαβάστε ακόμη