Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή εβδομάδα!

Πολύ εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπρας με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά

Μου λένε ότι είναι πολύ εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπρας με τη σημερινή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, διότι στις συνεντεύξεις της ακολουθεί και αυτή τη στρατηγική του Κασσελάκη περί απόσυρσης του Τσίπρα από την ενεργό πολιτική. Μάλιστα, έφτασε να λέει δημοσίως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αξιοποιηθεί οκ. Τσίπρας, διότι ποτέ στην ιστορία δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο με πρώην πρωθυπουργό. Ό Τσίπρας δεν ξεχνάει ότι επί ημερών του στην εξουσία η Κεχαγιά πήγε στην ΕΡΤ να παίξει τον ρόλο σχολιάστριας, όταν τότε δεν περνούσες από το Ραδιο μέγαρο αν δεν σε ενέκριναν οι Ακριβοπούλου και Καψώχας…

«Κλειδώνει» στην πρώτη τετράδα του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ο Φρέντι Μπελέρης

Σταθερά ανοδική τάση εμφανίζει σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις δημοσκοπικών εταιρειών η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, που φαίνεται να κλειδώνει στην πρώτη τετράδα του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και κρατούμενος για πάνω από έναν χρόνο στις αλβανικές φυλακές έχει καταφέρει να διεισδύσει τόσο σε κομματικό κοινό όσο και σε ψηφοφόρους από άλλους ιδεολογικούς χώρους, που ενστερνίζονται την έννοια του υπεύθυνου πατριωτισμού. To ίδιο συμβαίνει και με τον Πύρρο Δήμα.

4ος ή και 5ος ο ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις στη Μακεδονία, πλην Ροδόπης

Μπορεί η ΝΔ να έχει μεγάλο θέμα στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην Μακεδονία αλλά δεν πάει πίσω και ο ΣΥΡΙΖΑ που όπως δείχνουν οι μετρήσεις είναι 4ο ή 5ο κόμμα πίσω από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και σε κάποιους νομούς πίσω και από τη ΝΙΚΗ. Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μία απίστευτη ήττα στη Βόρεια Ελλάδα πλην της Ροδόπης για τους γνωστούς και μη εξαιρετέους λόγους… Αν και εκεί οι δύο δυνατοί μουσουλμάνοι βουλευτές πήγαν με τη Νέα Αριστερά.

Κάνει τη διαφορά στην Πελοπόννησο ο Άκης Τσελέντης που είναι υποψήφιος με τη ΝΙΚΗ

Μου λένε ότι πολύ καλά στην Πελοπόννησο πάει ο Άκης Τσελέντης που είναι υποψήφιος με τη ΝΙΚΗ. Ο Τσελέντης κατάγεται από την Αχαία και είχε πάντα ένα πολύ καλό πυρήνα από το πανεπιστήμιο εκεί. Η Ελληνική Λύση δεν έχει τόσα ερρείσματα στη Πελοπόννησο, όμως, η ΝΙΚΗ φαίνεται ότι έχει περισσότερα.

Αφροδίτη Λατινοπούλου: παίζει σε όλα τα μεγάλα κανάλια λες και έχει φύλακα άγγελο κάποιον καναλάρχη

Ακόμα μία φορά η Αφροδίτη Λατινοπούλου ομόρφυνε τα πάνελ της τηλεόρασης. Πραγματικά αυτή η κοπέλα εδώ και μερικό καιρό, παίζει σε όλα τα μεγάλα κανάλια λες και έχει φύλακα άγγελο κάποιον καναλάρχη. Οι δημοσκοπήσεις την βρίσκουν να είναι με το 1 πόδι μέσα στην ευρωβουλή. Σε περίπτωση που θα εισέλθει να γνωρίζετε ότι θα την ακολουθήσουν πολλοί διότι θα έχει φτιάξει μαγια για να εισέλθει στην Βουλή.

Ο Τσίπρας μετράει δυνάμεις και σκέφτεται κάθε μέρα την επιστροφή του

Δεν τα άκουσε και πολύ ωραία ο Αλέξης Τσίπρας όσα είπε ο Κασσελάκης για αποστρατεία. Διότι στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Τσίπρας μετράει δυνάμεις και σκέφτεται κάθε μέρα την επιστροφή του. Όμως, θα πρέπει να γίνει με όρους διαφορετικούς, με όρους σύμπραξης των δύο κομμάτων ή των μεγάλων συνιστωσών και των δύο. Βέβαια, ο Τσίπρας δεν είναι και απίθανο να πάει αυτό που έπαθε ο Ναπολέοντας στο νησί της Αγίας Ελένης. Όπου όλοι περίμεναν καρτερικά να επανέλθει και εν τέλει ποτέ δεν γύρισε…

Tα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμα να κινηθούν κατά της ηγεσίας Κασσελάκη, από το βράδυ κιόλας των ευρωεκλογών

Έτοιμοι από καιρό είναι οι Χρήστος Σπίρτζης, Όλγα Γεροβασίλη, Γιώργος Βασιλειάδης, Διονύσης Τεμπονέρας και Κώστας Ζαχαριάδης για να κινηθούν κατά της ηγεσίας Κασσελάκη το βράδυ κιόλας των ευρωεκλογών αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πέσει κάτω από 15-16%. Εάν όμως, ο Κασσελάκης κινηθεί στα όρια του εθνικού ποσοστού τότε θα πρέπει να βρουν plan B. Όπως και να έχει η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά.

Θα παρευρεθούν Σαμαράς και Καραμανλής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας την Παρασκευή;

Η ηγεσία της ΝΔ έχει προσκαλέσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας την Παρασκευή στο Σύνταγμα τους δυο πρώην πρωθυπουργούς, τόσο τον Κώστα Καραμανλή όσο και τον Αντώνη Σαμαρά. Έχει ενδιαφέρον αν θα παραβρεθούν, ιδίως ο Αντώνης Σαμαράς που είναι και εν ενεργεία βουλευτής. Εδω θα φανούν πολλά μου λένε…

Παντελής απουσία από Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση στο Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου στην Αθήνα χωρίς το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση να το υποστηρίξουν με την παρουσία τους. Ετσι, επιβεβαιώθηκε ότι η «ρήξη» στις σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, που ήταν το κεντρικό πρόσωπο, αφού απουσίαζε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είναι πιθανόν μη αναστρέψιμη. Όχι μόνο έλαμψε με την απουσία του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αλλά το υπουργείο Εξωτερικών εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο γενικού γραμματέα ενώ από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν πήγε κανένας. Κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν υποδέχθηκε τον Ελπιδοφόρο στο αεροδρόμιο, κανένας δεν παρέστη στη Μητρόπολη την Κυριακή όταν έκανε ο ίδιος τη λειτουργία, κανένας δεν πέρασε από το Ζάππειο στη δεξίωση για το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου. Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η παρείτσα του father Αλεξ Καρλούτσου, οι Άρχοντες του Πατριαρχείου, που το έπαιζαν στην πιάτσα ότι ελέγχουν την κυβέρνηση και το ΥΠ.ΕΞ μάλλον έμειναν στο περίμενε…

Ετοιμάζουν σκηνικό έντασης στο ψευδοκράτος

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σειρά εκδηλώσεων και ενεργειών με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες μιλούν για την φρεγάτα Anadolu που θα επισκεφτεί το ψευδοκράτος. Επίσης η αεροπορική ομάδα Turkish Stars και η SOLOTÜRK θα πραγματοποιήσει πτήσεις επίδειξης, δηλαδή ενδέχεται να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Κύπρου. Τέλος, ετοιμάζεται ειδικό λογότυπο, αναμνηστικά γραμματόσημα και νομίσματα θα εκδοθούν για την 50ή επέτειο.

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις και αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις ευρωεκλογές, η αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Πρόσωπα με κομματικές περγαμηνές έχουν οδηγηθεί σε παραγκωνισμό, ενώ για βασικά θέματα δεν έχουν καν ενημέρωση. Μάλιστα σε στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία έχει σχεδόν αδρανοποιηθεί, υπάρχει η αίσθηση ότι επιχειρούνται αναδιατάξεις με γνώμονα όχι την ενότητα αλλά το αρχηγικό κόμμα Κασσελάκη. Το ζήτημα ουσιαστικά εξελίσσεται σε υπαρξιακό για την ηγεσία, που όπως όλα δείχνουν ενόψει της δύσκολης επόμενης ημέρας εργάζεται από τώρα για να καταστείλει τυχόν εσωκομματικά μέτωπα που μπορεί να ανοίξουν από τις 10 Ιουνίου το πρωί. Πάντως κάποια μέλη του οργανωτικού όπως η Ζωή Καρκούλια είναι κοντά στην παραίτηση. Κάτι που ίσως να προδιαθέτει και για τη στάση αρκετών στελεχών μετά τις εκλογές. Η κ. Καρκουλια παραδοσιακά είχε σχέση με τον Χρήστο Σπριτζη.

Διαβάστε ακόμη: