Ο φίλος Τζέφρι Πάιατ είπε πολύ πρόσφατα σε φίλο του στην Πρεσβεία πως κάνει διαρκώς «ψυχολογικό μασάζ» σε κάποιον Κύπριο ώστε να τον πείσει για «ένα μεγάλο, ιστορικό γεωπολιτικό πρότζεκτ και περιμένω πως και πως να δεχτεί».

Μην σας κρατάμε σε αγωνία: σας αποκαλύπτουμε πως το πρόσωπο-αποδέκτης του ψυχολογικού μασάζ είναι ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου για το πρότζεκτ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, το Great Sea Interconnector, όπου οι αδελφοί Κύπριοι έχουν στυλώσει τα πόδια και αντιδρούν.

Μαθαίνω πως στο περιθώριο του πρόσφατου Συνεδρίου του Economist στη Νέα Υόρκη, οι δύο υπουργοί συνομιλούσαν κατ’ ιδίαν για τρεις ώρες, ούτε τα οικογενειακά τους να έλεγαν!.

Αλλά οι φίλοι μου στη Λευκωσία, με τους οποίους διασταύρωσα την πληροφορία του ψυχολογικού μασάζ, μου είπαν ότι ο Τζέφρι έγινε … ψυχαναλυτής και ενός άλλου παράγοντα που υπονομεύει ανοιχτά το έργο.

-«Ποιος είναι αυτός, εκτός από το γνωστό και μη εξαιρετέο Νάσο Κτωρίδη με τον οποίο όμως ουδείς ασχολείται πλέον;» ρώτησα.
-«Είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2023, ο οποίος ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος και δεν πέρασε καν στον δεύτερο γύρο» με αποσβόλωσαν οι φίλοι και φίλες από τη ζεστή Λευκωσία.
-«Μα…ο υποτιθέμενος θεσμικός Αβέρωφ αντιδρά σε πρότζεκτ ωφέλιμο για το νησί που το χρηματοδοτεί και το αμερικανικό Δημόσιο;» αντέτεινα.
-«Όχι μόνο αυτό, αλλά επιμένει να χαρακτηρίζει το έργο ως σκάνδαλο, επειδή, λέει, θα φορτώσει προβλήματα τόσο τους Κύπριους καταναλωτές, όσο και τους παραγωγούς ΑΠΕ για τους οποίους κόπτεται πάρα πολύ, ούτε μέτοχος να ήταν».
-«Και τί προτείνει το παροπλισμένο θωρηκτό Αβέρωφ ….Νεοφύτου;» είχα την περιέργεια.
-«Μας μιλάει για αποθήκευση, που κατά σύμπτωση θα γίνει-εάν γίνει- από τους παραγωγούς ΑΠΕ» μου ανέλυσε η φίλη δικηγόρος.
-«Το συμπέρασμά σας αγαπητοί κουμπάροι και κουμπάρες;» ρώτησα για να βγάλω συμπέρασμα.
-«Προσπαθούμε να θυμηθούμε ποιος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ΑΠΕ στην Κύπρο, ποιος είναι βρε παιδί μου, ποιος είναι…».
-«Μήπως είναι δικός μας μεγάλος όμιλος, Ελλαδίτης …καλαμαράς που τον λέτε και εσείς στο νησί;» ρώτησα αφελώς…
-«Μπράβο το βρήκες, είσαι έξυπνος ….για καλαμαράς» με ειρωνεύτηκαν οι φίλοι και οι φίλες μου στη Λευκωσία και πήγαν για τα μπάνια τους στον Ακάμαντα…

Διαβάστε ακόμη