Η έντονη κινητικότητα που επικρατεί γύρω από τη μετοχή των ΕΛΠΕ, αλλά και η τεράστια επιτυχία του placement από το οποίο ο Ευάγγελος Μυτιληναίος απέκτησε το 1% του ενεργειακού ομίλου, φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα το ενδιαφέρον ισχυρών ελληνικών αλλά και ξένων επιχειρηματικών ομίλων για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από την οικογένεια Λάτση!

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν για τα ΕΛΠΕ έδειξαν ενδιαφέρον τόσο το επιχειρηματικό δίδυμο Μελισσανίδη – Καλτσίδη, όσο και Σαουδαραβικά συμφέροντα κατά την εποχή που ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν είχε επισκεφτεί επισήμως τη χώρα μας!

Επιπροσθέτως προ ετών, πολύ πριν ακόμη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αποκτήσει το 1% του ομίλου, φέρεται να είχε πραγματοποιήσει σχετικό ραντεβού με τον γιο του Σπύρου Λάτση, Δόκτωρα Τζων Λάτση!

Στις μέρες μας οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα ΕΛΠΕ συνεχίζουν να ασκούν γοητεία τόσο στον Δημήτρη Μελισσανίδη, όσο και στον Ευ. Μυτιληναίο, χωρίς ωστόσο να προκύπτει οποιαδήποτε άλλη κίνηση ή σχετική ενέργεια από την πλευρά τους.

Και οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τόσο στο Δημόσιο όσο και στην οικογένεια Λάτση, κυριαρχεί η άποψη της διενέργειας ενός ακόμη – δεύτερου στη σειρά – placement, προκειμένου να διατεθεί σε θεσμικούς και ευρύ κοινό ένα ακόμη 10% – 12% των μετοχών των ΕΛΠΕ, περί τον Ιούνιο και σε μικρό discount από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή, αντίστοιχο με εκείνο του προηγούμενου placement που ως γνωστόν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη: