Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Γ. Περιστέρης που κέρδισε τον διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 3,3 δις. ευρώ, θα ήθελε να μπουν με ένα σεβαστό ποσοστό της τάξης ακόμη και του 40% στην εμβληματική παραχώρηση οι Γάλλοι της Vinci, που βγήκαν δεύτεροι στον διαγωνισμό με πρόταση ύψους 3,1 δις. ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της ΓΕΚ Τέρνα για τις εγγυήσεις της Τέρνα Ενεργειακής που δόθηκαν με απόφαση ΔΣ και όχι Γενικής Συνέλευσης!

Είναι γνωστό άλλωστε στην επιχειρηματική πιάτσα ότι ο ισχυρός άντρας της ΓΕΚ Τέρνα αναζητεί πρόσθετους συμμάχους στην Αττική οδό και μολονότι έχει ήδη αποσπάσει εγκρίσεις για χρηματοδοτικό πλάνο ύψους 2,7 δις. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες εντούτοις έχει απευθυνθεί σε τουλάχιστον 6 κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες για να συμμετάσχουν στο project, με ορισμένους εξ αυτών να το βλέπουν πλέον σοβαρά και ο ένας να έχει ήδη απαντήσει θετικά!

Υπό αυτό το πρίσμα, μιας δίκαιης μοιρασιάς ενόψει μάλιστα και της τελεσίδικης απόφασης του ΣτΕ, ο Γ. Περιστέρης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο τον οποίο εμπιστεύονται απόλυτα οι Γάλλοι της Vinci και που τους εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις, ο οποίος με τις option που διαθέτει στην κοινοπραξία, εάν η Vinci δικαιωθεί στο ΣτΕ θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει με ποσοστό 40% στην Αττική οδό!

Κατά τις πληροφορίες του Radar που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι δύο πλευρές θέλουν επί της αρχής να τα βρουν και να συμμετάσχουν από κοινού στο εμβληματικό project!

Ωστόσο ένα κυρίαρχο ζήτημα τους χωρίζει από την οριστική συμφωνία! Θέλουν και οι δύο το consolidation! Να ενοποιήσουν την Αττική οδό στα οικονομικά αποτελέσματα τους για λόγους χρηματιστηριακούς, πιστοληπτικούς και χρηματοοικονομικούς!

Ως γνωστόν ο Γ. Περιστέρης φέρεται να έχει ποντάρει τα ρέστα του στο «αφήγημα» της ΓΕΚ Τέρνα Παραχωρήσεων την οποία σκοπεύει να εισάγει αυτόνομα στο Χρηματιστήριο αποβλέποντας σε τεράστιες υπεραξίες!

Ήδη έχει κερδίσει τους διαγωνισμούς του ΒΟΑΚ και της Εγνατίας οδού, ενώ απομένει η απόφαση του ΣτΕ για να ολοκληρωθεί και η Αττική οδός!

Υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχει περιθώριο να μην ενοποιηθεί η Αττική οδός, καθώς διαφορετικά το φιλόδοξο project της αυτόνομης εισαγωγής ακυρώνεται!

Αντιστοίχως οι Γάλλοι δέχονται μέχρι στιγμής την μοιρασιά μόνο εάν κάνουν οι ίδιοι το consolidation, της Αττικής οδού, χωρίς να δέχονται οποιαδήποτε άλλη συμβιβαστική πρόταση!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, η τελική συμφωνία των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί – όπως δείχνουν τα πράγματα – αφού προηγηθεί η οριστική απόφαση του ΣτΕ και καθοριστεί ο νικητής, που θα επιβάλει και τους δικούς του όρους στην μοιρασιά της Χρυσοτόκου Όρνιθας των παραχωρήσεων!

Θυμίζεται απλώς για την ιστορία, ότι η πρόταση των Γάλλων για την Αττική οδό είναι κατά 200 εκατ. ευρώ φθηνότερη, γεγονός που κάνει πιο δελεαστική από πλευράς απόδοσης, την επένδυση!

Τι σημαίνει η ενεργοποίηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη;

Τι σημαίνει η ενεργοποίηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη; Ο Μάρης βάζει μπρος το σχέδιο για άνοδο της Νέας Αριστεράς αφού το κόμμα θα εκλέξει σίγουρα έναν ευρωβουλευτή – Την ίδια ώρα ο Κασσελάκης κατεδαφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά!

Eίναι γεγονός ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Νέα Αριστερά των Αχτσιόγλου-Χαρίτση-Τσακαλώτου.

Ο Γαβριήλ είναι ένα στέλεχος με συμπάθειες και στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ διατηρεί άψογες σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και υπό αυτή την έννοια μπορεί στις εκλογές να δημιουργήσει διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά.

Όπως σάς είχαμε γράψει προ ημερών, στηρίζεται πολύ στον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη μιας και η προηγούμενη ασχολία του ήταν να είναι πρόεδρος στο Έτερον το κεντροαριστερό think tank του επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας είχε επενδύσει πολύ και στην Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η Έφη έχασε από τον Κασσελάκη και έτσι τα σχέδιά του άλλαξαν.

Στήριξε το νέο κόμμα το οποίο αξιοποιεί την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει στελέχη καθημερινά.

Η κάθοδος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη θα εξασφαλίσει στη Νέα Αριστερά τουλάχιστον μία έδρα στην ευρωβουλή και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς την διεκδικούν και άλλα αριστερά κόμματα.

Η ενεργοποίηση του Σακελλαρίδη, επίσης, ακυρώνει και την κοινή κάθοδο της Νέας Αριστεράς με το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη.

Ο δεύτερος θα χρειαστεί να κατέλθει μόνος του και να λάβει μεγάλο ποσοστό για να βγει εκ νέου ευρωβουλευτής.

Ο Σακελλαρίδης έχει συμπάθειες όμως και στα ΜΜΕ. Toν θεωρούν έναν έντιμο πολιτικό που όταν το κόμμα του εφάρμοσε μνημόνιο, αυτός σηκώθηκε και έφυγε και δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα.

Θα μπορούσε να είναι πρωτοκλασάτος υπουργός, όμως, δεν άντεξε να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές.

Η γυναίκα του είναι κεντρική παρουσιάστρια του Mega και αυτό έχει την σημειολογία του ως προς τις πόρτες που θα ανοίξουν για να ακουστεί ο λόγος του.

Αν είχε κατέβει ο Σακελλαρίδης στην μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν πολλοί, θα ήταν αυτός που θα κέρδιζε τον Κασσελάκη.

Υπό αυτή την έννοια, μπορεί σε μελλοντικό χρόνο να διεκδικήσει και την αρχηγία στη Νέα Αριστερά αν και το κόμμα δείχνει να μην είναι αρχηγικό, στηρίζεται σε rotation των ιδρυτικών στελεχών του.

Και όχι μόνο. Μπροστά σε ένα διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει και τους συσχετισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει στο 4% και η Νέα Αριστερά να πιάσει ποσοστά…

Οι ένοχοι (πρώην) τραπεζίτες που ζουν σαν κροίσοι και οι ρακένδυτοι μέτοχοι!

Η «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ» των Βορείων Προαστίων – Το «καφέ του Σαββάτου» νταραβεριτζήδων, πρώην τραπεζιτών, ψευτοαριστερών διανοούμενων και ευνοούμενων επιχειρηματιών του πάλαι ποτέ διεφθαρμένου τραπεζικού συστήματος – Μέσα στην απελπισία τους Κασσελάκης και Ανδρουλάκης τους έδωσαν σημασία!

Υπέπεσε στην αντίληψη μου, διαβάζοντας (όπως κάθε μέρα ανελλιπώς επί σειρά ετών) τον ημερήσιο Τύπο, ένα ρεπορτάζ – ανάλυση, που αναφερόταν στην ελληνική «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ», μια ομήγυρη «συνταξιούχων» και ξεπερασμένων πολιτικό- τραπεζικό- επιχειρηματικών «παραγόντων» που δήθεν προκάλεσαν κατά το παρελθόν την ανέλιξη του Λουκά Παπαδήμου στην ηγεσία της τρικομματικής τότε διακυβέρνησης επί μνημονίων, στους οποίους οι …εμβληματικοί αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Στεφ. Κασσελάκης και Ν. Ανδρουλάκης έδωσαν σημασία, προφανώς μέσα στην απελπισία τους λόγω καταστροφικών ποσοστών στις δημοσκοπήσεις!

Επί της ουσίας, για να αντιληφθείτε την πραγματικότητα, φυσικά και δεν πρόκειται για «Λέσχη Μπίλντεμπεργκ» αλλά για «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ» στην οποία συμμετέχουν πάσης φύσης νταραβεριτζήδες, πρώην τραπεζίτες που ευθύνονται στον μέγιστο βαθμό για την κατάρρευση των τραπεζών και την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή των μνημονίων, μόνιμα μέλη ΔΣ διαπλεκόμενων εταιριών, καθώς και επιχειρηματίες που πλούτισαν χάριν των δανείων με χαριστικούς όρους που έλαβαν από τις τράπεζες όπου προΐσταντο οι πρώην τραπεζίτες φίλοι τους!

Όλοι αυτοί, που μαζεύονταν για καφέ τα Σάββατα στα Βόρεια Προάστια (που τους περισσότερους έδιωχναν οι γυναίκες τους που δεν τους άντεχαν), επιδίδονταν σε μια άκρατη ψεύτο – αριστερή αμπελοφιλοσοφία, πασπαλισμένη με μπόλικο καπιταλισμό και δήθεν διανόηση! Και όλο αυτό, «το καφέ του Σαββάτου» εδώ και πολλά χρόνια, βαφτίστηκε «ιδεολογικό Forum”, μια δήθεν νέα Λέσχη που επηρεάζει (μόνο στο μυαλό τους) καταστάσεις!

Και έρχονται σήμερα οι απελπισμένοι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης να τους δώσουν σημασία και να τους παράσχουν υπόσταση!

Η «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ» των νταραβεριτζήδων, πρώην τραπεζιτών, ψευτοαριστερών διανοούμενων με δεξιά τσέπη και ευνοουμένων επιχειρηματιών του πάλαι ποτέ διεφθαρμένου τραπεζικού συστήματος, είναι γεγονός!

Γι αυτό ο Μητσοτάκης βλέπει Κασσελάκη και Ανδρουλάκη και γελάει…

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια του Τζόρτζ Τσούνη να επιφέρει ανακωχή στην σύγκρουση δύο πολιτικό- επιχειρηματικών πλευρών -  Το ραντεβού με 2 κορυφαίους παράγοντες στην πρεσβευτική κατοικία!

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια του Τζόρτζ Τσούνη να επιφέρει ανακωχή στην σύγκρουση δύο πολιτικό- επιχειρηματικών πλευρών –  Το ραντεβού με 2 κορυφαίους παράγοντες στην πρεσβευτική κατοικία!

Ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα κύριος Τζορτζ Τσούνης στα πλαίσια των προσωπικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει, επιχείρησε να πραγματοποιήσει μια διαμεσολαβητική προσπάθεια, προκειμένου να αμβλύνει τις σχέσεις δύο πολιτικό- επιχειρηματικών πλευρών που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται στο κόκκινο!

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ομογενής πρέσβυς, τον οποίο εκδοτικοί κύκλοι που πρόσκεινται στην Κεντροδεξιά τον αποκαλούν «μαϊντανό», (λόγω της υπερβάλλουσας εξωστρέφειας του αλλά και επειδή τους … «παίρνει τη δουλειά», το νταραβέρι με τους Αμερικανούς δηλαδή), συνομίλησε με δύο ισχυρούς παράγοντες της ζωής του τόπου, επιδιώκοντας να αποσπάσει τη συναίνεση τους για ύπαρξη ανακωχής!

Η συνάντηση και με τους δύο πραγματοποιήθηκε στην οικία του Αμερικανού πρέσβη, ωστόσο παρά την καλή πρόθεση του Τζώρτζ Τσούνη, η διαμεσολάβηση απέβη άκαρπη! Και η ζωή (αλλά και η σύγκρουση) συνεχίζεται…

«Κόσμος»: Πρεμιέρα για το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη - «Πρέπει να συγκροτήσουμε έναν πράσινο πόλο»

Πέτρος Κόκκαλης και Ανδρέας Λοβέρδος κατακερματίζουν την κεντροαριστερά – Δύο νέοι παίχτες κόβουν πόντους από τo ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και «εξυπηρετούν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία ώστε να μην υπάρχει πολιτικό αντίβαρο στην κυριαρχία του!

H Κεντροαριστερά κατακερματίζεται στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί και τα διάδοχα σχήματα θα είναι πολύ αδύναμα να βγουν απέναντι στον Μητσοτάκη.

Δύο νέοι παίκτες κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακοινώσει κόμμα στις αρχές Μαρτίου και θα βγει μπροστά να διεκδικήσει μερίδιο από το ΠΑΣΟΚ κυρίως.

Σκοπός του να μειώσει τα περιθώρια ανόδου του ΠΑΣΟΚ και να ψαλιδίσει τις ελπίδες του Νίκου Ανδρουλάκη να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Δυνητικά το κόμμα Λοβέρδου μπορεί να πιάσει γύρω στα 3-4% και να χωρέσει απογοητευμένο κόσμο μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ.

Το Μαξίμου βολεύεται με την δραστηριοποίηση του Λοβέρδου.

Οι όποιες διαρροές μπορεί να έχει προς τη Κεντροαριστερά ( είναι πολύ λίγες καθώς ο Μητσοτάκης έχει ασκήσει ατζέντα κεντροαριστερή) θα πάνε στον Λοβέρδο και δεν θα προσμετρηθούν στο ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε που ο Λοβέρδος μπορεί να τραβήξει ακόμα και ψήφους των σαμαρικών…

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ, έχει τα προβλήματά του.

Ο Ανδρουλάκης θέλησε να προκαταλάβει τη ψήφο των συντρόφων του για τα ομόφυλα ζευγάρια, όμως αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα, ένα ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο και παλαιό.

Έχει δυσαρεστηθεί κόσμος στην επαρχία που στήριξε ΠΑΣΟΚ και είδε ότι ψήφισε την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ…

Όμως, το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο αυτό.

Το κόμμα Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη το οποίο κινείται προς την Οικολογία μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική και για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.

Θυμίζουμε ότι οικολόγοι στήριξαν και την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για το δήμο Αθηναίων.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, ήταν εξαρχής ένας σκληρός επικριτής του Στέφανου Κασσελάκη ενώ μπορεί να τραβήξει τους οικολόγους που στη μεγάλη πλειοψηφία τους βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, μπορεί να τραβήξει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι με τον Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανατάξει μία σοβαρή πολιτική λύση.

Και κυρίως αυτούς που δεν βλέπουν ως εναλλακτική τη Νέα Αριστερά.

Και τα δύο κόμματα, καλώς ή κακώς, ευνοούν τη ΝΔ.

Κόβουν πόντους από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και έτσι παραμένει ο Μητσοτάκης χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση.

Σε ανοιχτή γραμμή Γιώργος Περιστέρης - Vinci για την Αττική οδό • Οι παρασκηνιακές επαφές προκειμένου να αποσυρθούν οι προσφυγές των Γάλλων σε ΣτΕ και ΕΕ • Η συμβιβαστική λύση με τη συμμετοχή Vinci - Μυτιληναίου στην ανάδοχη κοινοπραξία (30%;) • Μια win win εξέλιξη!

Είπε το «Ναι» για συμμετοχή στην Αττική οδό ο ένας εκ των 6 κορυφαίων επιχειρηματιών στους οποίους απευθύνθηκε προσωπικά ο Γιώργος Περιστέρης!

Ένας κορυφαίος επιχειρηματικός παράγων της χώρας, φέρεται να ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ισχυρός άντρας της ΓΕΚ Τέρνα, να προσεγγίσει πανίσχυρους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να συμμετάσχουν αν το επιθυμούν στην σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού, τον διαγωνισμό της οποίας κέρδισε αντί του ποσού των 3,3 δις. ευρώ!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μολονότι οι 5 από τους 6 επιχειρηματίες που προσέγγισε ο Γιώργος Περιστέρης τον έχουν ακόμη στο …περίμενε, τόσο λόγω του υψηλού – ιλιγγιώδους τιμήματος, όσο και λόγω της προσφυγής των Γάλλων της Vinci στο ΣτΕ, ο ένας εκ αυτών, πανίσχυρος και πολύ μεγάλος, του είπε το πολυπόθητο «Ναι»!

Οπότε μένει πλέον στον Γ. Περιστέρη το τυπικό σκέλος της αποδοχής και της ένταξης στο σχήμα του επωνύμου επιχειρηματία!

Διαβάστε ακόμη: