Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασε επίσημα σήμερα τον νέο πολιτικό φορέα που φέρει το όνομα «Κόσμος».

Αρχικά, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα φορέα που να είναι ανταγωνιστικός» μέχρι τώρα για το «πράσινο» κίνημα, επισημαίνοντας την ανάγκη για τις «πράσινες λύσεις» που υπάρχουν παγκόσμια και πανευρωπαϊκά για τους αγρότες, τους εργαζόμενους, την νέα γενιά.

Όπως τόνισε, ο «Κόσμος» έναν νέο τέτοιο φορέα θα προσπαθήσει να υπηρετήσει και στις εθνικές και τοπικές εκλογές πέραν των Ευρωεκλογών, καλώντας όλο τον κόσμο του «πράσινου» στην Ελλάδα να αγκαλιάσει το εγχείρημα του.

Ακόμη, ο Πέτρος Κόκκαλης ανάφερε ότι «οι λύσεις δεν μπορούν να έρχονται από τα πάνω προς τα κάτω. Οι λύσεις πρέπει να έρχονται από έναν νέο τρόπο συνεργασίας».

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε εμμέσως στη χθεσινή των Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι «εμείς δεν ερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας, όπως άκουσα χθες σε κάποια εκδήλωση», αλλά με επιστημονική γνώση και με προσήλωση και σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στη δημοκρατία, στην συμμετοχή και το κράτος δικαίου.

Αυτές τις λύσεις, που τις βλέπουμε να αντιπροσωπεύονται και στην Ευρώπη, πρέπει να τις δούμε και στην Ελλάδα. «Πρέπει να συγκροτήσουμε έναν πράσινο πόλο», σημείωσε, καθώς «η κλιματική κρίση είναι εδώ και τώρα», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Διαβάστε ακόμη: