Με μια παρουσία «έκπληξη», αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησε στο θέατρο «Άλφα» η εκδήλωση των «τριών», Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου για την Κεντροαριστερά. Στην εκδήλωση που έχει ως κεντρικό θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος; Μια πειστική απάντηση» δίνουν το παρών αρκετά στελέχη από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

Η έκπληξη για την παρουσία Κασσελάκη συνίσταται στο γεγονός ότι  η Κουμουνδούρου επιχειρούσε να υποβαθμίσει  την εκδήλωση όλες τις προηγούμενες ημέρες. Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα των παρισταμένων όταν αντιλήφθηκαν την αιφνιδιαστική επίσκεψη Κασσελάκη. Κάποιοι τον χειροκρότησαν και άλλοι τον αποδοκίμασαν με τους διοργανωτές να συνιστούν… ψυχραιμία.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας φτάνοντας στον τόπο της εκδήλωσης τόνισε στις δηλώσεις του ότι το βασικό ζητούμενο για τη χώρα είναι να απαντήσουμε «απέναντι στον Μητσοτάκη πως» και κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση ότι οι σημερινές συνομιλίες γίνονται με αυτούς που διέσπασαν την Αριστερά απάντησε ότι η ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι διασπάσεις αλλά και οι μεγάλες συνθέσεις.

Είμαι υπέρ του διαλόγου και της προγραμματικής αναζήτησης ανέφερε στις δηλώσεις του και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και δεν θέλω να σχολιάσω τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων ανέφερε στις δηλώσεις της η Έφη Αχτσιόγλου. Πρόσθεσε επίσης ότι το βασικό ζητούμενο είναι να συζητήσουμε για το πως θα υπάρξει απάντηση στις πολιτικές της Δεξιάς που έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο αδιεξόδων για μια πολύ μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. «Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε για το πως βλέπουμε τα περιθώρια να υπάρξει μια απάντηση κοινωνική και πολιτική» ανέφερε.

Όταν έκανε την εμφάνισή του ο Στέφανος Κασσελάκης, με μαύρο κοντομάνικο T-shirt, επικράτησε αναταραχή στην αίθουσα, ακούστηκαν διάσπαρτα χειροκροτήματα, ενώ οι φωτογράφοι έσπευσαν να απαθανατίσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αμήχανη αντίδραση Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου που είχε τον λόγο εκείνη την ώρα, είπε αμήχανα «γεια σου Στέφανε» και επανέλαβε «καλησπέρα Στέφανε». Όταν ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Δ. Τερζής έσκυψε και την ενημέρωσε ότι στη συνέχεια θα του δώσει το λόγο, η Έφη Αχτσιόγλου αντέτεινε: «Να μιλήσω όμως πρώτα».

«Έχουμε την αιφνιδιαστική άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, παρακαλώ να κρατηθεί ένας πολιτισμός και μια ηρεμία, θα του δώσουμε τον λόγο στη συνέχεια να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό» είπε ο Δ. Τερζής.

Διαβάστε ακόμη: