Τετάρτη, 26 Ιαν 2022

Ετικέτα: ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

Ο Όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Κατέχει ηγετική θέση στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικές πηγές και ΑΠΕ, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ αποτελεί ταυτόχρονα έναν από τους πλέον εξωστρεφείς ελληνικούς Ομίλους, καθώς έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε 16 χώρες (Ευρώπη, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή).

Ο Όμιλος δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των εταιρειών ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ το 2008, δύο εκ των μεγαλυτέρων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος απασχολεί 5.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο, ενώ οι συνολικές επενδύσεις του τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία αλλά και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, διατηρώντας συνεχώς όλα τα διαθέσιμα του Ομίλου σε ελληνικές τράπεζες.

Ο εταιρικός σκοπός της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ είναι:

  • Η διαρκή και βιώσιμη ανάπτυξή του.
  • Η διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της ισχυρής του θέσης στους παραδοσιακούς τομείς δράσης του (κατασκευαστικός κλάδος, ηλεκτροπαραγωγή) στην Ελλάδα.
  • Η συνεχή επέκτασή του τόσο σε νέους τομείς δράσης (διαχείριση απορριμμάτων, εξορυκτικές δραστηριότητες κ.ά.) όσο και σε νέες αγορές εκτός Ελλάδας.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η θυγατρική της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αρχική

Οι Άραβες, ο Ολλανδός, ο Ρουμπάτης, ο Πατέλης, η Goldman Sachs και το 30% της Εθνικής – Ποια σχήματα θα «κατέβουν» για την Αττική οδό – Οι 2 υπουργοί, το ΣΔΟΕ και το ξέπλυμα!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η Εθνική Τράπεζα αποτελεί το νέο success story του Χρηματιστηρίου και της αγοράς, η πρόκληση και το μεγάλο ...

Lamda – Ελληνικό: Η επαναδιαπραγμάτευση για το έργο των 370 εκατ. και τα «κρυφά χαρτιά» των Αβαξ, Άκτωρ – Αρχιρόδον και ΓΕΚ Τέρνα!

Lamda – Ελληνικό: Η επαναδιαπραγμάτευση για το έργο των 370 εκατ. και τα «κρυφά χαρτιά» των Αβαξ, Άκτωρ – Αρχιρόδον και ΓΕΚ Τέρνα!

Οι οικονομικές προσφορές, τα πλεονεκτήματα της κάθε εταιρίας, οι οικονομίες κλίμακος, οι εγκατεστημένες εργολαβίες, οι δυνατότητες περαιτέρω χτυπημάτων.

Page 1 of 17 1 2 17

EDITOR'S CHOICE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ