Σε νέα αύξηση κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών προχώρησε η εταιρεία 24 Media, συμφερόντων του 54 χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη.

Ο Δημ. Μάρης, ο οποίος κέρδισε πολλά εκατομμύρια από τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο και την πώληση της Stoiximan στον ΟΠΑΠ διατηρεί ακόμα το ενδιαφέρον του για τα μέσα ενημέρωσης μέσω της 24 Media (και φυσικά για το στοίχημα μέσω της Kaizen Gaming και Betano, που συνεχίζουν να αποφέρουν εκατομμύρια).

Επίσης, διατηρεί το ενδιαφέρον για τα πολιτικά δρώμενα, ειδικά της «Αριστεράς», όντας χρηματοδότης της ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερσοδκοπική Επιχείριση) με την επωνυμία Eteron-Ινστιτούτο Έρευνας και Κοινωνικής Αλλαγής όπου έχει τοποθετήσει επικεφαλής το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Πρόσφατα μάλιστα έγινε αρκετός θόρυβος που η Eteron απέσυρε γενναία χρηματοδότηση προς τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και την αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου.

Η αύξηση κεφαλαίου στην 24 Media ανήλθε σε σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ και είναι η δεύτερη κατά τους τελευταίους 14 μήνες.

Είχε προηγηθεί κεφαλαιοποίηση ποσού 3,8 εκατ. ευρώ που είχε προηγουμένως δοθεί για αύξηση κεφαλαίου.

Οι ενέσεις ρευστότητας είναι αναγκαίες καθώς σύμφωνα με τους δύο τελευταίους δηοσιευμένους ισολογισμούς είχαν προκύψει ζημιές 609 χιλιάδων και 1,2 εκατ. ευρώ τα έτη 2022 και 2021 αντίστοιχα.

Πρόσφατα, δηλαδή τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δημήτρης Μάρης κατέβαλε 1,45 εκατ. ευρώ και στην Eteron, δείχνοντας ενεργά το ενδιαφέρον του για τις εργασίες της ΑΜΚΕ.

Συνολικά, μόνο στις συγκεκριμένες εταιρείες (διαθέτει και άλλες στον χώριο των data και της τεχνολογίας) έχει εισφέρει 7,75 εκατ. ευρώ τους τελευταίους 14 μήνες.

To 2021, o Δ. Μάρης συνέστησε την εταιρεία με την επωνυμία «Paperview Ανώνυμη Εταιρεία Ψηφιοποίησης και Διαχείρισης Αρχείων» για να μπει στον θαυμαστό χώρο της διαχείρισης δεδομένων, επιλέγοντας τότε μεταξύ άλλων στη διοίκηση τον Θεόδωρο Μπλίκα, ηλεκτρολόγο μηχανικό, ο οποίος είχε κυβερνητική θέση επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκε ενώ η εταιρεία έμεινε αδρανής για μεγάλο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη: