Στη τελική ευθεία για την ίδρυση νέου κόμματος μπαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε ανακοίνωση του, έκανε γνωστό ότι ήδη από τις 7 Φερβουαρίου ιδρύθηκε το κόμμα με την κατάθεση καταστατικού και όλων των απαραίτητων εγγράφων στον Άρειο Πάγο.

Και στις 4 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, και σε παλαιότερη σε συνέντευξη που είχε δώσει στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά και η οποία θα προβληθεί απόψε, ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα, το οποίο θα ανακοινώσει τέλη Φεβρουαρίου, ενώ είπε ότι έχει βρει ήδη όνομα και εξηγεί τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνει, μάλιστα, πως ο νέος φορέας θα κινείται ιδεολογικά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τονίζει ότι μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πρωθυπουργικό προφίλ από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει σε ομιλία του τον Νοέμβριο, με τίτλο «Εμπρός», ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι από την πολιτική.

«Αυτοπροσδιορίζομαι ως κεντρώος-μεταρρυθμιστής πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή» είπε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος έχει διαψεύσει την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμη: