Μια ντουζίνα χρωματιστά γυαλιά ηλίου, μια πράσινη περούκα και ένα μαύρο φράκο Γιόζι Γιαμαμότο στολισμένο με πέταλα λουλουδιών και χείλια. Ανήκουν όλα στον Έλτον Τζον και παρουσιάζονται στην online δημοπρασία “The Collection of Sir Elton John: Out of the Closet” που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 28 Φεβρουαρίου από τον οίκο Christie’s και φέρνει στο φως τολμηρά κομμάτια από την εμβληματική γκαρνταρόμπα του Άγγλου τραγουδιστή, τραγουδοποιού και πιανίστα. Μια φωτογραφία του Terry O’Neill που χρονολογείται από το 1975 απαθανατίζει τον σταρ στη ντουλάπα του σπιτιού του στο Μπέβερλι Χιλς ανάμεσα σε εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια – η walk-in closet του ήταν θρυλική από τότε.

Σήμερα, η ντουλάπα «στην οποία μπορείς να περπατήσεις» είναι κάτι συνηθισμένο για τις διασημότητες: της Cardi B. έχει μια σκάλα για να φτάνει με ευκολία τις 22 Βirkin Ηermes της, της Ζιζέλ Μπούντχεν κρυστάλλινο πολυέλαιο και μαρμάρινους πάγκους και της Mαράια Κάρεϊ τα τετραγωνικά ενός penthouse. Εν τω μεταξύ, μια νέα ανάγκη για walk-in closet με μεταξωτές ταπετσαρίες, statement πολυελαίους και άφθονο χώρο εμφανίζεται στους κύκλους των εκατομμυριούχων. Κάποιοι ξοδεύουν μέχρι και 120 χιλιάδες δολάρια για μια ντουλάπα που όχι μόνο θα αναδείξει μια προσεκτικά επιμελημένη γκαρνταρόμπα αλλά και θα λειτουργεί ως χώρος ψυχαγωγίας με καθιστικό και champagne bar, αναφέρει το WSJ. «Στις μέρες μας, οι πελάτες αράζουν στις ντουλάπες τους» επισημαίνει ένα στέλεχος της Container Store, εταιρίας που ειδικεύεται στις ντουλάπες κατά παραγγελία.

Οι πιο ακριβές γκαρνταρόμπες στον κόσμο κοστίζουν όσο ένα σπίτι

 

O μέσος προϋπολογισμός για μια state-of-the-art ντουλάπα έχει εκτοξευθεί στα 200-300 χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με τον Claudio Faria, διευθύνονται σύμβουλο της βραζιλιάνικης Ornare που φημίζεται για τις high-end ντουλάπες της. Aσανσέρ, θάλαμος για spray-tan, χώρος για διαλογισμό, διώροφο walk-in closet – oι απαιτήσεις των πελατών δεν έχουν όριο. Και μόλις ολοκληρωθεί η ντουλάπα των ονείρων τους, κάνουν πάρτι.

Οι ντουλάπες διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως θήκες κοσμημάτων που ξεκλειδώνουν με δακτυλικό αποτύπωμα, περιστρεφόμενα ράφια παπουτσιών, εντοιχισμένα κουρδιστήρια ρολογιών. Oι σχεδιαστές δημιουργούν ειδικά σχεδιασμένες προθήκες για τα σπάνια ή εκκεντρικά αξεσουάρ των πελατών τους – όπως ένα ζευγάρι Chanel πατίνια! Πολυέλαιοι, έργα τέχνης, χαλιά με λεοπάρ σχέδια, χερούλια από δέρμα ή κέρατο – η διακόσμηση δεν χρειάζεται να ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι καθώς το walk-in closet δεν είναι κοινόχρηστος χώρος.

Οι πιο ακριβές γκαρνταρόμπες στον κόσμο κοστίζουν όσο ένα σπίτι

 

Οι πιο ακριβές γκαρνταρόμπες στον κόσμο κοστίζουν όσο ένα σπίτι

 

Tα δερμάτινα φινιρίσματα και τα ντουλάπια από μαόνι είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα walk-in closet που σχεδιάζονται για άνδρες. Ο Nεοϋορκέζος αρχιτέκτονας Thomas Juul-Hansen αποκαλύπτει στο WSJ ότι έχει σχεδιάσει ντουλάπες γύρω από μεγάλες συλλογές παπουτσιών και Τ-shirt, όπως του hip-hop promoter Damon Dash που έχει στην κατοχή του 200 ζευγάρια sneakers, 1.000 Τ-shirt και εκατοντάδες καπέλα. Το καπρίτσιο για τεράστια walk-in closet έχει επηρεάσει και την αγορά του real-estate. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μια καλή ντουλάπα είναι επένδυση καθώς ανεβάζει την αξία της κατοικίας. «Οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για σπίτια με καλά οργανωμένες και αισθητικά ευχάριστες ντουλάπες» επισημαίνει η Sotheby’s.

Οι πιο ακριβές γκαρνταρόμπες στον κόσμο κοστίζουν όσο ένα σπίτι

H Tζένιφερ Λόπεζ μπροστά στην τεράστια walk in ντουλάπα της.

Οι πιο ακριβές γκαρνταρόμπες στον κόσμο κοστίζουν όσο ένα σπίτι

Η Kylie Jenner στην ντουλάπa με τις αγαπημένες της τσάντες

Οι πιο ακριβές γκαρνταρόμπες στον κόσμο κοστίζουν όσο ένα σπίτι

H Αμερικανίδα ράπερ και ηθοποιός Cardi B, μοιράζεται με τους followers μια φωτογραφία με την εντυπωσιακή της συλλογή από τσάντες Hermès Birkin.

Οι πιο ακριβές γκαρνταρόμπες στον κόσμο κοστίζουν όσο ένα σπίτι

H ντουλάπα με τα αξεσουάρ της Kim Kardashian.

Σε άρθρο του Forbes για τη σημασία του walk-in closet στην αγοραπωλησία ενός σπιτιού, στέλεχος της αμερικανικής εταιρίας real-estate Coldwell Banker αναφέρει: «Μια μεγάλη, προσεγμένη, εξατομικευμένη ντουλάπα μπορεί να ωθήσει έναν αγοραστή να ερωτευτεί ένα σπίτι που ήδη του αρέσει, και αντιστρόφως, μια μικρή και αποδιοργανωμένη ντουλάπα μπορεί να ενισχύσει την αρνητική εντύπωση του αγοραστή.» Η κτηματομεσιτική εταιρία συμβουλεύει όσους έχουν βάλει το σπίτι τους σε αγγελία να εξαφανίσουν τα φορεμένα παπούτσια και τα φθηνά και πρόχειρα ρούχα και να ταξινομήσουν τα ρούχα τους ανάλογα με το χρώμα. Η ντουλάπα πρέπει να είναι γεμάτη 60% ή λιγότερο ώστε να φαίνεται μεγαλύτερη, ενώ αρωματικά κεριά και μερικά άδεια κουτιά από brands πολυτελείας θα κάνουν καλή εντύπωση στους υποψήφιους αγοραστές.
Όλα αυτά τα κόλπα, βέβαια, θα έκαναν τον Έλτον Τζον να γελά δυνατά: το condo του στην Ατλάντα που πουλήθηκε πέρσι για 7,2 εκ. δολάρια είχε χώρο για 200 ζευγάρια παπούτσια….

Διαβάστε ακόμη: