Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, πως η CVC είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα αποκτήσει τον έλεγχο του ομίλου Nova, που εμπεριέχει την πρώην Wind και 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, έναν συνδρομητικό την Nova και έναν ελεύθερο, τον Alpha, όπου η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει το 50% των μετοχών!

Και τούτο διότι το κορυφαίο αμερικανικό fund είτε θα αποκτήσει τον όμιλο Nova απευθείας μέσω εξαγοράς από τον όμιλο United του Σέρβου Σόλακ και του Νίκου Σταθόπουλου της BC Partners, είτε θα ασκήσει έλεγχο – επιρροή εμμέσως, στην περίπτωση κατά την οποία ο όμιλος United αποκτηθεί από την ΔΕΗ!

Στην οποία το CVC ήδη κατέχει μετοχική θέση που πρέπει να έχει υπερβεί το 15% , ενώ ως γνωστόν οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να αποκτήσουν ένα πρόσθετο 20%, αίτημα που δεν είχε γίνει δεκτό από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ωστόσο συνάντησε στο Μαξίμου τον εν Ελλάδι εκπρόσωπο του διεθνούς fund κύριο Φωτακίδη!

Το CVC που ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και να αποτελέσει έναν ισχυρό παίκτη του συστήματος σε ένα μεγάλο επιχειρηματικό εύρος, θέλει να μπει στις τηλεπικοινωνίες, είχε σαν πρώτο στόχο ΟΤΕ- Cosmote, όπου υπήρξαν συζητήσεις με τους Γερμανούς της Deutsche Telekom για την απόκτηση ενός ποσοστού γύρω στο 20%!

Κατά τις πληροφορίες οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στην αποτίμηση του εισηγμένου ομίλου, όπου είχαν μια διαφορά της τάξης του 1,5 δις. ευρώ!!!

Διαβάστε ακόμη: