Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε ότι «αποκρύψατε την αλήθεια γιατί δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχει το όνομα “Πάνος Καμμένος”».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Σχεδόν δάκρυσα  με το ενδιαφέρον σας για την συνοχή της ΝΔ. Πρέπει να φρεσκάρω τη μνήμη σας σχετικά με τον τρόπο που εσάς διαχειριστήκατε τα θέματα που σήμερα συζητούμε».

Και πρόσθεσε ότι «όντως εσείς φέρατε το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά αποκρύψατε γιατί δεν φέρατε ισότητα στον πολιτικό γάμο. Θυμάστε γιατί; Πάνος Καμμένος. Ήσασταν σε ισορροπία τρόμου με τον λαϊκιστή εταίρο σας. Έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη να έχει το θάρρος και να την φέρει. Εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεσμεύομαι ως πρόεδρος της ΝΔ από την παράδοση της παράταξης να επιτρέπουμε στους βουλευτές μας να ψηφίζουν κατά συνείδηση σε τέτοιου είδους ζητήματα. Αυτό κάναμε πάντα. Δεν περιμέναμε εσάς για να το κάνουμε».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «αγωνίστηκα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές μου να ψηφίσουν το νομοσχέδιο και θα σεβαστώ απόλυτα την τελική τους στάση. Είτε ψηφίζοντας είτε απέχοντας – για να δούμε και από εσάς αν θα απέχει κανείς και τελικά το ενδιαφέρον στραφεί σε εσάς και στον κ. Πολάκη και σε διαγραφές. Εμείς δεν απειλούμε με διαγραφές. Είπα ανοιχτά ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί να περάσει μόνο με την ψήφο της ΝΔ. Έχετε όμως την δυνατότητα να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και να δοκιμάσετε αν είναι αρραγής η ΝΔ».

Αναφερόμενος στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός είπε: «Για να δούμε επίσης πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Μου έχει κάνει εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι από εμάς είχαμε το θάρρος και μιλήσαμε δημόσια ενώ άλλοι κρύφτηκαν μην τυχόν και δυσαρεστήσουν το κοινό τους».

«Φαίνεται ότι το νομοσχέδιο το βράδυ θα είναι νόμος του κράτους. Στους συμπολίτες που μας ακούν τους αρμόζει κάτι καλύτερο από την αντιπαράθεση μας. Η ιστορία θα γράψει και θα καταγράψει αυτούς που ψήφισμα απείχαν και καταψήφισαν. Έχει ενδιαφέρον η μελέτη άλλων χωρών που προχώρησαν σε αυτή την μεταρρύθμιση πριν από εμάς και αναφέρομαι σε βουλευτές συντηρητικών ή χριστιανοδημοκρατών που καταψήφισαν ερωτήθηκαν μετά από χρόνια και είπαν ότι μετάνιωσαν για την αρνητική τους ψήφο. Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν με αυτό που λέω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: