Ένας από τους θεατές του Super Bowl κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα με μια συγκεκριμένη ενδυματολογική δήλωση. Φυσικά, δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο, αλλά για τον Jack Dorsey, συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter (νυν Χ), ο οποίος εντοπίστηκε στις κερκίδες μαζί με την Beyonce και τον Jay-Z.

Τι το περίεργο είχε το μπλουζάκι του;

Ο Dorsey συζητήθηκε, καθώς φόρεσε ένα μαύρο μπλουζάκι που έφερε τη λέξη “Satoshi” με έντονα κίτρινα γράμματα, τα οποία θυμίζουν το λογότυπο των Nirvana.

Το φαινομενικά απλό αυτό μπλουζάκι είχε σημαντικό συμβολισμό, λειτουργώντας ως νεύμα προς στον Satoshi Nakamoto, την αινιγματική φιγούρα που πιστώνεται με την εφεύρεση του Bitcoin. Όπως και ο ίδιος ο Satoshi, η προέλευση του εμβληματικού λογότυπου των Nirvana, το Smiley Face, στο οποίο βασίζεται το σχέδιο, παραμένει άγνωστη.

Η σχέση του Dorsey με το Bitcoin

Η συμπάθεια του μεγιστάνα της τεχνολογίας για το Bitcoin δεν είναι κάποιου είδους μυστικό, αφου ο Dorsey υποστηρίζει δημοσίως τις μετασχηματιστικές δυνατότητες του κρυπτονομίσματος. Η υποστήριξή του έχει οδηγήσει συχνά σε δημόσιες συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιοσημείωτης διαμάχης με τον συνιδρυτή του Ethereum, Vitalik Buterin, σχετικά με τα πλεονεκτήματα των διαφόρων κρυπτονομισμάτων.

Σε μια κίνηση που υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για την προσβασιμότητα του Bitcoin, ο Dorsey, μαζί με τον Jay-Z, εγκαινίασε τον Ιούνιο του 2022 την Ακαδημία Bitcoin. Η πρωτοβουλία προσφέρει ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα 12 εβδομάδων στους κατοίκους του Marcy Houses, ενός δημόσιου συγκροτήματος κατοικιών στο Μπρούκλιν, όπου μεγάλωσε ο Jay-Z. Η συνεργασία αυτή επεκτείνεται πέρα από τη φιλανθρωπία, καθώς η Square του Dorsey απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην υπηρεσία ροής μουσικής Tidal του Jay-Z, τον Μάρτιο του 2021.

Πού θα βρεις το μπλουζάκι του Dorsey

Για όσους επιθυμούν να μιμηθούν το στυλ του Dorsey, παρόμοια μπλουζάκια είναι διαθέσιμα στο Etsy και έχουν ήδη μεγάλη ζήτηση. Ίσως χρειαστεί να δράσεις γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη: