Μια μητέρα δύο παιδιών που εργαζόταν ως DJ είναι η νεκρή του τραγικού επεισοδίου με πυροβολισμούς στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης στο Κάνσας για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl (τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) από την ομάδα των Kansas City Chiefs.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, από τη σοκαριστική επίθεση έχουν τραυματιστεί 21 άτομα, 11 εκ των οποίων παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση, ενώ ασαφής παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός αλλά και το κίνητρο των δραστών.

Ένας νεκρός και 21 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός επεισοδίου με πυροβολισμούς στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης στο Κάνσας για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl (τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) από την ομάδα των Kansas City Chiefs.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι εννέα νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Εξ αυτών, η κατάσταση τριών τραυματιών χαρακτηρίζεται «κρίσιμη», πέντε νοσηλεύονται σε «σοβαρή κατάσταση», ενώ ένας είναι ελαφρά τραυματισμένος. Άλλοι πέντε άνθρωποι αναζήτησαν ιατρική φροντίδα, είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, επισημαίνοντας πως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο τραυματισμός τους προκλήθηκε από πυροβολισμό.

Σε νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας ο αριθμός των τραυματιών ανέβηκε στους 21.

Σε βίντεο που έχουν ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται η ηρωική προσπάθεια οπαδών των Κάσνας Σίτι να αφοπλίσουν τον έναν από τους δύο ένοπλους και να βοηθήσει τις αρχές στη σύλληψή του. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται και η σύλληψη του δεύτερου ενόπλου από την αστυνομία.

 

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι ενημέρωσε πως όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs -συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και λοιπού προσωπικού- είναι ασφαλή.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε πως δύο ύποπτοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα, προσήχθησαν και ανακρίνονται.

«Πυροβολισμοί έπεσαν περιμετρικά του (σιδηροδρομικού σταθμού) Union Station. Παρακαλώ, απομακρυνθείτε από την περιοχή» ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάνσας Σίτι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι προσπαθεί ακόμη να προσδιορίσει τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι αστυνομικοί, μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και μερικά παιδιά, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί και δύο συλλήψεις.