search

UNDERCOVER

Στο σφυρί βγάζει η Εκκλησία, μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό, το «φιλέτο των φιλέτων» της Βουλιαγμένης, το περίφημο Ορφανοτροφείο των 85 στρεμμάτων δασικής έκτασης πάνω από την πλαζ του Αστέρα * Ο Σκέρτσος ισχυρός άνδρας στο Μαξίμου, ο μεσολαβητής έριξε γέφυρες στον Σύριζα με ισχυρό κέντρο και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος είναι γλυκατζής *ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Τρ. Πειραιώς: Τα 3 success stories που αποκάλυψε το Radar και οι 2 επιχειρηματικές συμφωνίες που βρίσκονται προ των πυλών και αλλάζουν τα δεδομένα *Οι 2 Μίμηδες, των τραπεζών και της Δικαιοσύνης *Amber alert: Αναζητούνται Σαχίνης και Διοίκηση ΕΥΔΑΠ! 5η εβδομάδα κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με την Διοίκηση υπό τον «μάνατζερ του γλυκού νερού» να παραμένει άφαντη!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Μετά από την παταγώδη αποτυχία με το σκαρίφημα της πώλησης των ατακτοποίητων ακινήτων, που όχι μόνο κατέπεσε, αλλά επί της ουσίας εξέθεσε την Εκκλησία, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δια του περίφημου Νικόδημου Φαρμάκη, που είναι και ο επικεφαλής της διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας, επαναφέρει την πώληση των πιο σημαντικών φιλέτων της σε ιδιώτες, με πρώτη την Βουλιαγμένη!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Εκκλησία προχωρεί στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για το «φιλέτο των φιλέτων», το «διαμάντι» του real estate στην Βουλιαγμένη, το Ορφανοτροφείο, που βρίσκεται στον Λαιμό, δίπλα στην πλαζ του Αστέρα και το οποίο ορέγονται πάσης φύσης συμφέροντα.

Από εφοπλιστές και μεγιστάνες, μέχρι λαμόγια, νταραβεριτζήδες και ψεύτο – καραβοκύρηδες της πλάκας!

Αλλά και «ανίψια» της Ιεροσύνης που έκλειναν κρυφά ραντεβού με παπάδες, δημοτικούς άρχοντες και ψεύτο εφοπλιστές σε καφέ της Βούλας και της Βάρης!

Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 85 στρέμματα στον Λαιμό, σε έναν καταπράσινο λοφίσκο με θέα τον Αστέρα και στον ορίζοντα τη λίμνη της Βουλιαγμένης!

Αποτελείται από λιθόκτιστα κτίρια του 1910, δωρεά της Σοφίας Σλήμαν και του Δήμου Αθηναίων, που εκτείνονται σε μια έκταση 8 στρεμμάτων και τα οποία είναι νομιμοποιημένα!

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη έκταση η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως δασική και την οποία ο μελλοντικός αγοραστής θα πρέπει να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες αποχαρακτηρισμού της!

Αυτός είναι και ο λόγος που στον συγκεκριμένο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα δείξουν ενδιαφέρον πανίσχυροι επιχειρηματίες με πρόσβαση στις υπηρεσίες και μηχανισμούς του Κράτους, αλλά και γνωστά λαμόγια – νταραβεριτζήδες της πιάτσας που θεωρούν ότι έχουν τα «κονέ» σε πρόσωπα και Δημόσιο τομέα δια των οποίων θα απεμπλέξουν τα ανοιχτά ζητήματα!

Πάντως, η εκποίηση του Ορφανοτροφείου, για το οποίο στο παρελθόν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον Άραβες και Αμερικανοί επενδυτές, θα καθοριστεί εν πολλοίς και από τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης αλλά και μεμονωμένοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές που έχουν καταστεί με την πάροδο του χρόνου προνομιακοί ενοικιαστές περιουσιακών στοιχείων του Ορφανοτροφείου…

ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Τρ. Πειραιώς! Τα 3 success stories που αποκάλυψε το Radar και οι 2 επιχειρηματικές συμφωνίες που βρίσκονται προ των πυλών και αλλάζουν τα δεδομένα!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το Radar.gr έχει για μια ακόμη φορά αποκαλύψει όλα τα μεγάλα deals που επίκεινται ή κυοφορούνται στο χώρο των επιχειρήσεων και των τραπεζών!

Και αδιαμφισβήτητα τα όσα εξελίσσονται γύρω από την ΔΕΗ, την Τέρνα Ενεργειακή αλλά και την Τρ. Πειραιώς, έχουν προαναγγελθεί με απόλυτη ακρίβεια!

Το Radar λοιπόν πρώτο και μόνο είχε αποκαλύψει τις συζητήσεις της Τέρνα Ενεργειακής με το Macquarie αλλά και την είσοδο σφήνα στη συνέχεια της First Sentier και της Mitsubishi!

Και όταν όλοι προανήγγειλαν ότι το deal χάλασε, μόνο εμείς κατηγορηματικά και με βεβαιότητα γράψαμε ότι «έχει κλείσει» και θα ανακοινωθεί το αργότερο τον Νοέμβριο!

Επί του προκειμένου τώρα, το deal της Τέρνα Ενεργειακής με την First έχει κλείσει και θα πραγματοποιηθεί σε 2 στάδια!

Ένα στα 21,5 – 22,5 ευρώ τώρα και άλλο ένα στα 27,5 ευρώ σε δεύτερο χρόνο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες! Δημόσια πρόταση θα πραγματοποιηθεί καθώς Διοίκηση και βασικοί μέτοχοι σέβονται την διαδικασία και ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα μικρών μετόχων και θεσμικών επενδυτών!

Την ίδια ώρα, άλλη μία μεγάλη αποκάλυψη του Radar επιβεβαιώνεται καθώς η ΔΕΗ βρίσκεται μια ανάσα από την εξαγορά του 70% των μετοχών της ΕΝΕΛ Ρουμανίας, μια κίνηση τεράστια που καθιστά την Δημόσια Επιχείρηση κορυφαία και κυρίαρχη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο χώρο των Βαλκανίων και της Νοτιο Ανατολικής Ευρώπης!

Μια ακόμη απόλυτα επιτυχημένη ενέργεια από τη διοίκηση Στάσση που πραγματοποίησε ένα άνευ προηγούμενου turn around story και οδήγησε την ΔΕΗ από την απαξία και τον επιδιωκόμενο από τα συμφέροντα κατακερματισμό, στην κυριαρχία!

Η τρίτη μεγάλη αποκάλυψη του Radar ήταν αδιαμφισβήτητα το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων παικτών για την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της Τρ. Πειραιώς!

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο προσχηματικό ενδιαφέρον της ΙΟΝ για το 26% που κατέχει το ΤΧΣ, αλλά κυρίως για τις ζυμώσεις μεταξύ των τριών ισχυρότερων βασικών μετόχων με το Hellikon να πρωτοστατεί!

Γιατί η αλήθεια είναι, πως μετά τις κινήσεις της Helikon και τις συζητήσεις με τους μεγάλους ιδιώτες μετόχους, το δίδυμο Πατέλη – Σταικούρα επιδίωξε να εκ εκμεταλλευθεί πολιτικά το ζήτημα εμφανίζοντας μια πρόταση, της ΙΟΝ εν προκειμένω, που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί, λόγω του σχετικού νόμου για το ΤΧΣ που καθόριζε τις διαδικασίες και το οποίο ο Υπ. Οικονομικών είχε φέρει στη Βουλή!

Και γεγονός είναι, που δεν δύναται να αμφισβητηθεί, ότι η Τρ. Πειραιώς, που η Διοίκηση Μεγάλου έχει επιτύχει ένα τεράστιο έργο εξυγίανσης σε όλα τα επίπεδα, βρίσκεται στο κάδρο των διεθνών μεγάλων επενδυτών.

Οι 2 Μίμηδες, των τραπεζών και της Δικαιοσύνης!

Για να ξέρετε, στην πιάτσα υπάρχουν 2 Μίμηδες!

Ο ένας της Δικαιοσύνης, φίλος μου παλιός, ο οποίος όχι μόνο «καθάρισε» από τα εκκρεμή δικαστικά του θέματα, αλλά και έχει πραγματοποιήσει μια ολική επιστροφή, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και το Kαραμανλικό στοιχείο με το οποίο ταυτίζεται, απέκτησαν τον «έλεγχο» του Πρωτοδικείου Αθηνών, με ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να συνεπάγεται ως προς τις μελλοντικές εξελίξεις στην Δικαιοσύνη!

Και αναμφίβολα η εκλογική αυτή νίκη έχει μια σοβαρή σημειολογία, την οποία θα πρέπει οι κυβερνώντες και οι παραφυάδες τους να λάβουν σοβαρά υπόψιν!

Ο δεύτερος Μίμης είναι αυτός των τραπεζών!

Που μια ζωή κινείται στο παρασκήνιο, υποτίθεται σε δεύτερους ρόλους, πλην όμως με σημαντική επιρροή σε επιχειρηματικά συστήματα που υποβοήθησε στην χορήγηση δανείων από την «μεγάλη κρατική μας φίλη», κυρίως εφοπλιστικών αλλά και σε πλείστους άλλους τομείς της επιχειρηματικής δράσης!

Στις μέρες μας ο Μίμης, που στη νέα δραστηριοποίηση του «πούλησε» αυτόν που τον είχε τοποθετήσει και πέρασε υπό την εποπτική αρχή, σε μια ιδιότυπη αυτονόμηση, καλώς ή κακώς θα κριθεί από την νέα ηγεσία!

Πολύ φοβούμαι ωστόσο ότι έχει λησμονήσει την σοφή λαϊκή ρήση: «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς»…

Amber alert: Αναζητούνται Σαχίνης και Διοίκηση ΕΥΔΑΠ! 5η εβδομάδα κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με την Διοίκηση υπό τον «μάνατζερ του γλυκού νερού» να παραμένει άφαντη!

Εξαφανισμένη είναι αυτές τις μέρες η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, όπως μου μεταφέρουν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, καθώς για 5η συνεχή εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συλλόγων εργαζομένων, που περιλαμβάνουν και καταλήψεις!

Οι εργαζόμενοι, πέραν όλων των άλλων δικαίων αιτημάτων τους, ζητούν να εφαρμοσθεί η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης και του ΣτΕ βάσει της οποίας η ΕΥΔΑΠ πρέπει να διατηρήσει τον κρατικό της χαρακτήρα και να περάσει απευθείας υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και όχι υπό το Υπερταμείο για να την διοικήσει με τους αρεστούς του και να την ξεπουλήσει!

Το γεγονός είναι πως την ώρα τούτη η κυβέρνηση δια μέσω πρωτοκλασάτων υπουργών της επιδεικνύει μια πρωτοφανή ασέβεια προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, ενέργεια που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί καξ ως θεσμική εκτροπή!

Επί της ουσίας τώρα: πού εξαφανίστηκε ο Σαχίνης;

Και η διοίκηση του; Και αλήθεια, τι κάνουν τα ακριβοπληρωμένα Σεραφείμ της επικοινωνίας και του δημοσιογραφικού – και όχι μόνο- νταραβεριού;

Ο Σκέρτσος ισχυρός άνδρας στο Μαξίμου, ο μεσολαβητής έριξε γέφυρες στον Σύριζα με ισχυρό κέντρο και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος είναι γλυκατζής!

Νέος ισχυρός άνδρας στο Μαξίμου είναι ο Σκέρτσος!!!

Έχει υπερφαλαγγίσει Γεραπετρίτη και Μυλωνάκη, στους οποίους ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται να διαχειριστούν δύσκολες αποστολές!

Μου λένε ότι…2

Υπάρχει ένας μεσολαβητής που έχει διαδραματίσει ρόλο προκειμένου να πέσουν γέφυρες μεταξύ ισχυρού κέντρου εξωθεσμικής εξουσίας, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!

Μου λένε ότι…3

Ο φίλος μου ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (να ξέρετε έχω γίνει φανατικός θαυμαστής του με όσα μαθαίνω) είναι πολύ γλυκατζής!

Όχι μόνο γιατί μετά την ιστορία με την Chipita εξαγόρασε την ΙΟΝ (Σπύρο μου λατρεύω την Αμυγδάλου) αλλά και γιατί στο Διοικητικό Συμβούλιο της τοποθέτησε 2 γυναίκες!

Σπύρο μαζί σου! Σου βγάζω το καπέλο! Εξελίσσεσαι σε ίνδαλμα μου…

Διαβάστε ακόμη: