Μπορεί οι επικείμενες μετοχικές εξελίξεις να μην αποτυπώνονται την ώρα τούτη στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, όπου και παρατηρήθηκε μια «διόρθωση» της τιμής της μετοχής, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές διαβεβαιώνουν ότι το deal Τέρνα Ενεργειακής και First Sentier Investors είναι κλεισμένο και οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν!

Όπως αναφέρουν έγκυροι κύκλοι, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, την ώρα τούτη βρίσκεται σε εξέλιξη το Due diligence στην Τέρνα Ενεργειακή για λογαριασμό του κορυφαίου fund το οποίο και θα συμμετάσχει με την ΓΕΚ Τέρνα στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού, με την ολοκλήρωση του οποίου θα ολοκληρωθεί και τυπικά το στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα προχωρήσουν οι σχετικές μεταβιβάσεις!

Η υπόθεση θεωρείται «τελειωμένη» και οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν το αργότερο τον Νοέμβριο!

Οι πληροφορίες λένε πως οι μεταβιβάσεις μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής προς την First θα πραγματοποιηθούν σε δύο στάδια:

  • Το πρώτο στάδιο θα πραγματοποιηθεί άμεσα με το κλείσιμο του deal και θα αγορά ένα πρώτο πακέτο μετοχών με τος φήμες να κάνουν λόγο για 22,5 ευρώ ανά μετοχή!
  • Το δεύτερο πακέτο μετοχών θα μεταβιβασθεί σε δεύτερη χρονική στιγμή, η τιμή θα είναι προσυμφωνημένη και κατά πληροφορίες υψηλότερη από εκείνη του πρώτου πακέτου, δηλαδή τα 22,5 ευρώ ανά μετοχή!

Σε κάθε περίπτωση οι μετοχικές αυτές εξελίξεις από την πρώτη κιόλας φάση, από το πρώτο πακέτο, θα προκαλέσουν Δημόσια πρόταση από το κορυφαίο fund, κάτι που επιθυμούν στον υπέρτατο βαθμό η Διοίκηση και οι μέτοχοι της Τέρνα Ενεργειακής που σε κάθε περίπτωση επιδιώκουν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του επενδυτικού κοινού, Ελλήνων και ξένων, μικρών και μεγάλων!

Διαβάστε ακόμη: