Μου λένε ότι ο πολυμήχανος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αυτή η κλάση της επιχειρηματικής ζωής που πρόκοψε λόγω της φιλίας του με τους φανφαρόνους τραπεζίτες που κατέστρεψαν τη χώρα και το τραπεζικό σύστημα, έχει επινοήσει ένα «νέο κόλπο» για να βελτιστοποιήσει τα κέρδη του, με αφορμή την ΙΟΝ!

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, το «αγαπημένο παιδί» των τραπεζών, όπως της Alpha bank εν προκειμένω στην περίπτωση της ΙΟΝ, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να εξαγοράσει δίκτυο περιπτέρων σε όλη τη χώρα, καθώς και σημεία mini markets!

Η λογική της κίνησης αυτής έχει να κάνει με την απόκτηση δικτύου διανομής τόσο των προϊόντων της ΙΟΝ, όσο και άλλων δικών του brands για τα οποία κυρίως χρησιμοποιεί ως δίκτυο διανομής τα super markets!

Έτσι, με την απόκτηση πλέγματος περιπτέρων και mini markets, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και δίκτυο διανομής αποκτά για όλα τα προϊόντα του, αλλά και ενισχύει – αυξάνει τα περιθώρια κέρδους!

Και όλα αυτά ενόψει των προσπαθειών του να καλύψει την αύξηση κεφαλαίου των 160 εκατ. ευρώ που εξήγγειλε και όπου ο ίδιος έχει βάλει μόνο 30 εκατ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας ότι η αύξηση θα καλυφθεί μέχρι το 2026!

Άρα, μέχρι τότε όλο και κάποιος ξένος θα έχει βρεθεί …