Η Intel ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αγοράσει τον Tower τον Φεβρουάριο του 2022 για 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Tower είναι μια συμβατική εταιρεία κατασκευής τσιπ που κατασκευάζει ημιαγωγούς για άλλες εταιρείες.

Η Intel την Τετάρτη τερμάτισε την εξαγορά της ισραηλινής κατασκευαστής τσιπ Tower Semiconductor, λέγοντας ότι απέτυχε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρυθμιστική έγκριση.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι καταργεί τη σχεδιαζόμενη συμφωνία «λόγω της αδυναμίας να λάβει έγκαιρα τις ρυθμιστικές εγκρίσεις που απαιτούνται βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης».

Η Intel θα καταβάλει τέλος τερματισμού 353 εκατομμυρίων δολαρίων στην Tower.

Η Intel ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει την Tower – μια εταιρεία κατασκευής τσιπ με σύμβαση που κατασκευάζει ημιαγωγούς για άλλες εταιρείες – τον Φεβρουάριο του 2022 για 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της Tower Semiconductor που είναι εισηγμένες στο Ισραήλ υποχώρησαν 8% περίπου στις 4:18 π.μ. ET.

Το Reuters, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε την Τρίτη ότι η Intel δεν εξασφάλισε έγκριση για τη συμφωνία από τις κινεζικές αρχές πριν παρέλθει η προθεσμία.

Οι κινεζικές αρχές δεν έχουν κοινοποιήσει δημόσια την έγκριση της αγοράς.

Ο τερματισμός της συμφωνίας είναι ένα πιθανό πλήγμα για την Intel, η οποία, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Pat Gelsinger, έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τις δραστηριότητές της σε foundry μονάδες. Τα foundry αναφέρονται σε εταιρείες που κατασκευάζουν ημιαγωγούς.

Ο τερματισμός της εξαγοράς υπογραμμίζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματικές συμφωνίες συνεχίζουν να παγιδεύονται μεταξύ της ευρύτερης τεχνολογικής μάχης των ΗΠΑ και της Κίνας, με τους ημιαγωγούς στο επίκεντρο.

Διαβάστε ακόμη: