Ο S&P 500 ενισχύθηκε τη Δευτέρα, καθώς η Wall Street απέτυχε να αποτινάξει το σκληρό ξεκίνημα του Αυγούστου.

Ο δείκτης της αγοράς σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite κέρδισε 1%. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύτηκε μόλις 14 μονάδες ή 0,04%.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησε 1,4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μειώσεις τιμών για ορισμένες μονάδες Model Y στην Κίνα.

Οι κινήσεις έρχονται την ώρα που οι μετοχές δυσκολεύονται να διατηρήσουν το ράλι του 2023 στα τέλη του καλοκαιριού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 0,3% και 1,9%, αντίστοιχα. Ήταν το πρώτο σερί ήττας δύο εβδομάδων του Nasdaq Composite της χρονιάς.

Ο Dow, ωστόσο, κέρδισε 0,62% για την τέταρτη θετική του εβδομάδα σε πέντε.

Αυτή η εβδομάδα θα μπορούσε να καθοδηγηθεί από πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του καταναλωτή στις ΗΠΑ, με αναφορές οικονομικών αποτελεσμάτων από το Home Depot, το Target και τη Walmart.

Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων από τον Ιούλιο αναμένονται επίσης το πρωί της Τρίτης.

Οι αναφορές οικονομκών αποτελεσμάτων έρχονται μετά από μια ανάμεικτη παρτίδα εκθέσεων για τον πληθωρισμό την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες δείχνουν ότι η αύξηση των τιμών έχει υποχωρήσει από την κορύφωσή τους μετά την πανδημία, αλλά εξακολουθούν να είναι πάνω από τον στόχο του 2% της Federal Reserve.

Η αγορά αυτή τη στιγμή «δεν είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός», έγραψε σε σημείωμα της Δευτέρας ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer, John Stoltzfus.

Διαβάστε ακόμη: