Γεννημένη στις 11 Αυγούστου 1989 στη Βαρκελώνη, η ισπανίδα ηθοποιός Úrsula Corberó έγινε γνωστή μέσα από το ρόλο της Tokyo στη δημοφιλή σειρά La Casa De Papel του Netflix. Μπορεί κάποιοι ηθοποιοί να συνδέονται για μία ζωή με συγκεκριμένους ρόλους, μόνο που η Úrsula Corberó είναι κάτι περισσότερο από την εκρηκτική λησταρχίνα τράπεζας, Tokyo.

Βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της, παίζοντας σε ταινίες στο Χόλιγουντ, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου θα κάνει ντεμπούτο η νέα – ισπανικής παραγωγής – crime σειρά με τίτλο Burning Body στο Netflix, με την Úrsula Corberó να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με αφορμή τα σημερινά της γενέθλια, μοιραζόμαστε κάποιες κρυφές πτυχές από τη ζωή και την καριέρα της δημοφιλούς ισπανίδας ηθοποιού.

Μία δυνατή φωνή για τα δικαιώματα των γυναικών

Με 22 εκατομμύρια followers στο Instagram, η Úrsula Corberó δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το βήμα που της δίνεται για να μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών και τις προκαταλήψεις και αποκλεισμούς που δέχονται. Αφορμή ήταν η μητέρα της που όταν έμεινε έγκυος σε ηλικία 17 χρονών στη μεγαλύτερη αδερφή της, Monica, αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο.

Περήφανη Καταλανή

Αν και δεν υποστηρίζει κάποια πλευρά στο συνεχιζόμενο debate για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, η Úrsula Corberó, γεννημένη στη Βαρκελώνη, είναι περήφανη για τις καταλανικές τις ρίζες.

Θαυμασμός για την Penelope Cruz

Η ισπανίδα ηθοποιός Penelope Cruz είναι το πρότυπο γυναίκας και ηθοποιού για την νεότερη Corberó και ελπίζω μία μέρα να έχει παρόμοια καριέρα και πορεία.

Από παιδί ήθελε να γίνει ηθοποιός

Ξεκίνησε να παίζει σε διαφημίσεις από την ηλικία των έξι, έχοντας αποφασίσει από τότε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Στα 13 της πήρε τον πρώτο της ρόλο, ενώ αργότερα – στα 18 της – μετακομίζει στη Μαδρίτη για να ακολουθήσει το όνειρό της και να παίξει στην τηλεοπτική σειρά Fsica o Qumica. Ήταν η σειρά που την έκανε γνωστή στην Ισπανία.

Νόμιζε ότι δεν θα πάρει το ρόλο στη σειρά Snatch

Με νωπή ακόμα την τεράστια επιτυχία του La Casa De Papel, η Úrsula Corberó παίζει στη δεύτερη σεζόν της βρετανικής αστυνομικής σειράς Snatch το 2018, μεταφορά της ταινίας του Guy Ritchie. Και εδώ έχεις να κάνεις με ληστείες και πολύχρωμους χαρακτήρες, μόνο που η Corberó δεν ήταν τόσο σίγουρη ότι θα πάρει το ρόλο όταν ο σκηνοθέτης την κάλεσε σε μία δεύτερη audition και νέο κομμάτι. Τελικά όλα πήγαν καλά.

Η οικογένεια La Casa De Papel

Μέσα από συνεντεύξεις και εξομολογήσεις της λέει ότι έχει αναπτύξει στενή φιλία με όλους τους ηθοποιούς και συντελεστές της σειράς La Casa De Papel και τους θεωρεί οικογένεια.

Είναι πρέσβειρα του οίκου Bulgari

Η αναγνωρισιμότητα έφερε και σημαντικές συνεργασίες στην ισπανίδα ηθοποιό. Από το 2018 είναι πρέσβειρα του ιταλικού οίκου Bulgari και πρωταγωνίστρια σε διαφημιστική καμπάνια του διάσημου φωτογράφου Mario Sorrenti, ενώ έχει δουλέψει και με άλλες εταιρείες όπως η Maybelline, Stradivarius και Falabella.

Έκλαψε όταν ανανεώθηκε το La Casa De Papel

“Με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι το La Casa De Papel συνεχίζεται με νέα σεζόν και άρχισα να κλαίω από χαρά” είπε σε μία συνέντευξη τύπου. Όσο και δημοφιλές να είναι ένα show, κανείς δεν εγγυάται τη συνέχειά του.

Διαβάστε ακόμη: