Το Netflix κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Money Heist: Korea — Joint Economic Arena», της νοτιοκορεάτικης εκδοχής του ισπανικού La Casa de Papel.

Η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει στις 24 Ιουνίου.

Στη σειρά των 12 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Kim Hong-Sun (Voice, Black) πρωταγωνιστεί ο διάσημος από την εμφάνισή του στο Oldboy και το Healer, Yoo Ji-tae και οι Kim Yunjin (“Shiri,””Lost”), Park Hae-soo (“Squid Game,””Prison Playbook”), Jeon Jong-seo (“Call,””Burning”).

Το «Money Heist: Korea — Joint Economic Arena» σεναριακά λαμβάνει χώρα στη Βόρεια και Νότια Κορέα, σε μία εποχή όπου οι χώρες βρίσκονται σε περίοδο ειρηνικής επανένωσης μετά από σχεδόν 80 χρόνια διαχωρισμού.

Αλλά καθώς οι δύο χώρες αναμένεται να κυκλοφορήσουν ένα κοινό νόμισμα, λαμβάνει χώρα η ληστεία.

Ο πανέξυπνος Professor συγκεντρώνει μία κορυφαία ομάδα ληστών από τον νότο και τον βορρά σε μία προσπάθεια να κλέψουν το νέο νόμισμα κατευθείαν από τη πηγή.

Στην νέα εκδοχή του La Casa de Papel, οι πρωταγωνιστές δεν φορούν τις κλασικές μάσκες Νταλί αλλά μια παραδοσιακή κορεάτικη μάσκα Hahoe.

 

Η μάσκα του Νταλί εμφανίζεται στην κορεατική έκδοση όταν ο Professor φαίνεται να σκέφτεται μια επιλογή από μάσκες, πριν καταλήξει.

Οι μάσκες Hahoe είναι οι παραδοσιακές κορεάτικες μάσκες που φοριούνται στην τελετή Hahoe Pyolshin-gut t’al nori (Hahoe byeolsingut talnori) που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Αντιπροσωπεύουν τους χαρακτήρες που χρειάζονται για να παίξουν τους ρόλους στα τελετουργικά χορευτικά δράματα.

Λέγεται ότι οι μάσκες Hahoe αποτελούνταν αρχικά από 12 μάσκες, από τις οποίες έχουν απομείνει μόνο οι εννέα. Οι τρεις χαμένες μάσκες, οι μάσκες Ch’onggak (εργένης), Ttoktari (υπηρέτης) και pyolch’ae (χαμηλού βαθμού κυβερνητικός αξιωματούχος), είναι γνωστές μόνο με τα ονόματά τους.

Οι μάσκες προέρχονται από το Λαϊκό Χωριό Hahoe και το χωριό Byeongsan, στην επαρχία Βόρεια Gyeongsang στη Νότια Κορέα και