O Pedro Alonso, o ακαταμάχητα γοητευτικός ψυχοπαθής Berlin από το La Casa de Papel, οφείλει στο ακέραιο την οικουμενική διασημότητά του στο Netflix. Χωρίς αυτό, θα ήταν άλλος ένας Ισπανός ηθοποιός που κάνει διακοπές στην Ελλάδα και που κανείς δεν θα αναγνώριζε -εκτός και εάν, για κάποιον άγνωστο λόγο, είναι εξοικειωμένος με τον κόσμο της ισπανικής show biz.

Στα 50 του χρόνια ο Pedro Ochoro González Alonso Lopez είναι celebrity, με παγκόσμια απήχηση. Είναι ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον πιο περίπλοκο και ενδιαφέροντα, ίσως, χαρακτήρα στο La Casa de Papel, τον Andrés de Fonollosa, γνωστό με το κωδικό όνομα «Berlin».

Ο Alonso είναι επίσης συγγραφέας και εικαστικός καλλιτέχνης, αλλά καμία από αυτές τις ιδιότητες δεν θα συγκινούσε τα πλήθη ανά την υφήλιο εάν δεν υπήρχε ο Berlin. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έχει διηγηθεί ο ίδιος, σε κάποια επίσκεψή του στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, στη Ρώμη, ενώ ο ίδιος ήταν απορροφημένος από το συγκλονιστικό έργο του Μιχαήλ Αγγέλου και τις αριστουργηματικές ζωγραφικές παραστάσεις της οροφής τις οποίες σκόπευε να χρησιμοποιήσει σαν έμπνευση για τους δικούς του πίνακες, δεκάδες επισκέπτες του παρεκκλησίου φωτογράφιζαν τον Alonso. Ο οποίος φωτογράφιζε την Καπέλα Σιστίνα.

Ως φυσιογνωμία, ο Berlin είναι απρόβλεπτος και αντιφατικός, έως και ψυχικά διαταραγμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Berlin μισεί θανάσιμα η πιο αγαπητή περσόνα του Casa de Papel, η Tokyo. Μάλιστα, οι δυο τους έπαιξαν το παιχνίδι της ρώσικης ρουλέτας κλεισμένοι σε μια τουαλέτα -πριν ο Berlin πετάξει την Tokyo έξω, δεμένη σε ένα καρότσι.

Ωστόσο, πολύ πιο συναρπαστική και ακραία είναι η επί της οθόνης σχέση του Berlin με την Ariadna Cascales, μια γυναίκα την οποίαν η συμμορία με τις κόκκινες φόρμες και τις μάσκες κράτησε σαν όμηρο κατά τη διάρκεια της ληστείας στο Ισπανικό Νομισματοκοπείο. Οι συνευρέσεις ανάμεσα στα δύο πρόσωπα είναι με τέτοιο τρόπο σκηνοθετημένες, ώστε ο θεατής να περιέρχεται σε βαθιά αμφιβολία για το εάν πρόκειται για τη σαρκική έκφανση ενός έρωτα ή για κοινό βιασμό.