Ο δημιουργός της δημοφιλούς σειράς “La Casa de Papel” του Netflix, Άλεξ Πίνα, ανανέωσε την συνεργασία του με τον “γίγαντα” συνεχούς ροής και ήδη εργάζεται πάνω σε μια σειρά που είναι εμπνευσμένη από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Ισπανός δημιουργός έχει κάνει ήδη τρεις σεζόν τρεις σεζόν της επιτυχημένης σειράς μαζί με τα Sky Rojo, White Lines και ένα spin-off του “La Casa de Papel” με τίτλο “Berlin”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ρίψοκίνδυνα και επικίνδυνα έργα, τα οποία το Netflix του επέτρεψε να γράψει με απόλυτη ελευθερία.

La Casa de Papel: Ο δημιουργός του, Άλεξ Πίνα, επιστρέφει με νέα σειρά

To επόμενο – άτιτλο προς το παρόν – έργο του για το Netflix, το εμπνεύστηκε από ένα άρθρο ισπανικής εφημερίδας που δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου 2021, το οποίο αναφερόταν στην αύξηση των αγορών καταφυγίων από πλούσιους Ισπανούς στον απόηχο της πανδημίας.

“Μερικά από τα νέα καταφύγια που κατασκευάστηκαν ήταν πολυτελείς κατοικίες στο υπέδαφος”, ανέφερε ο Πίνα. “Έως και 15 ορόφους κάτω από το έδαφος, με αποκλειστικές υπηρεσίες, όπως κινηματογράφο, πισίνα, σπα, γυμναστήριο και κοινόχρηστους κήπους, με νερό και φαγητό για να επιβιώσετε περισσότερα από πέντε χρόνια. Μια υπόγεια κοινότητα 75 ατόμων. Μετά σκεφτήκαμε πώς θα ήταν η ζωή εκεί. Οι κοινωνικές, οικογενειακές και ρομαντικές σχέσεις, σε ένα υπόγειο καταφύγιο στο οποίο είχαν καταφύγει βιαστικά και αποκλειστικά οι άνθρωποι.”

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο Πίνα είπε ότι η επιτυχία της συνεργασίας του με το Netflix οφείλεται στην δέσμευση του streamer “στα τοπικά ταλέντα όπου κι αν βρίσκονται.”