Σε νέα μείωση των επιτοκίων προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC), για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές, με τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες νομισματικής χαλάρωσης για να τονώσουν την οικονομική ανάκαμψη που παραπαίει.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι μείωσε το επιτόκιο για τα μονοετή δάνεια μεσοπρόθεσμου δανεισμού (MLF) αξίας 401 δισ. γιουάν (55,25 δισ. δολάρια) σε ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά 15 μονάδες βάσης στο 2,50% από 2,65% προηγουμένως.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέφεραν ότι η κίνηση αυτή άνοιξε την πόρτα για πιθανή μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού (LPR) της Κίνας την επόμενη εβδομάδα.

Η κατακόρυφη πιστωτική ανάπτυξη και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι αποπληθωρισμού τον Ιούλιο κατέστησαν αναγκαία περισσότερα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης για να ανακοπεί η επιβράδυνση, ενώ οι κίνδυνοι αθέτησης πληρωμών σε ορισμένους κατασκευαστές κατοικιών και οι καθυστερημένες πληρωμές από την Country Garden, επηρέασαν επίσης την εμπιστοσύνη της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Διαβάστε ακόμη: