Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα ένα Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ούτε από τον ισραηλινό στρατό.

Όπως είπε ο διευθυντής του Κυβερνητικού Νοσοκομείου, Τάμπετ Τάμπετ, στην Τουλκάρμ δρ. Αμίν Χαντέρ, μιλώντας στην παλαιστινιακή τηλεόραση, ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε έφερε τραύμα από σφαίρα στο στήθος και ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Το κόμμα Φάταχ, που κυριαρχεί στην Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε πως ο νεκρός ονομάζεται Μαχμούντ Τζάραντ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν μέλος του κόμματος, αλλά όχι μαχητής.

Η βία έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 15 μήνες στη Δυτική Όχθη, καθώς έχουν αυξηθεί οι ισραηλινές επιδρομές και οι έφοδοι εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά, καθώς και οι επιθέσεις Παλαιστινίων στους δρόμους.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του ΟΗΕ τουλάχιστον 196 Παλαιστίνιοι και 24 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί από τον Ιανουάριο σε εχθροπραξίες.

Διαβάστε ακόμη: