Στο «φως» της δημοσιότητας νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8) με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη.

Οι Κροάτες χούλιγκαν ήταν με στειλιάρια, μαχαίρια και καδρόνια και κινούνταν ανενόχλητοι στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους παρακολουθούν από απόσταση, χωρίς να έχουν «το πράσινο φως» να επέμβουν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οπαδοί της ΑΕΚ έτρεχαν να ξεφύγουν, ενώ έπεφταν φωτοβολίδες. Οι χούλιγκαν συνέχιζαν να τους κυνηγούν. Οκτώ λεπτά νωρίτερα, έφταναν στο γήπεδο, ανενόχλητοι, σαν κανονικός στρατός, ο ένας δίπλα στον άλλο.

Όλοι ήταν μαυροντυμένοι, με κουκούλες, καπέλα και κράνη, με ξύλα, λοστάρια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα. Κινούνταν αθόρυβα, για να μην γίνουν αντιληπτοί από το πλήθος.

Στο κατώπι τους με φακούς στα χέρια ήταν μια μικρή ομάδα της Ομάδας Δράση, δίχως να επεμβαίνουν.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη

Επίσης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχουν πέντε βασικοί ύποπτοι. Ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Σχετικά με τους τρεις Έλληνες που είναι ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους:

Ο πρώτος είναι 27 ετών και γνώριμος της αστυνομίας, καθώς έχει συλληφθεί 4 φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης, 27 ετών και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος αναζητείται. Έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Διαβάστε ακόμη: