Μπορεί στη ΝΔ να πανηγυρίζουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όμως υπάρχει και μία αθέατη πλευρά με σκληρές αλήθειες που δείχνουν ότι η εικόνα είναι διαφορετική.

Πρώτον, στην Αθήνα η πολύ μικρή συμμετοχή του κόσμου για να ψηφίσουν για δήμαρχο περίπου το 32% των ψηφοφόρων συνιστούν ένα χαστούκι για τον Κώστα Μπακογιάννη και τη ΝΔ.

Ουσιαστικά τον Κ. Μπακογιάννη τον ψήφισε το 12% αυτών που ψηφίζουν κανονικά για το δήμο Αθήνας.

Συνολικά, όμως, είναι και ένα ράπισμα προς όλες τις υποψηφιότητες οι οποίες ήταν μέτριες.

Η ΝΔ κρατάει ότι θα κερδίσει το δήμο, όμως, δεξιά στελέχη γύρισαν την πλάτη στον Κ. Μπακογιάννη.

Δεύτερον, η ΝΔ θα χάσει σίγουρα τα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Μακεδονία ενώ θα δοθεί μεγάλη μάχη για να μην χάσει το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οπότε έχουμε μείον 2 περιφέρειες και βλέπουμε…

Η Ρόδη Κράτσα ποτέ δεν τράβηξε ενώ η εμμονή Μητσοτάκη με τον Γιώργο Κασαπίδη έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ειδικά η Δυτική Μακεδονία θα είναι μία μικρή, βέβαια, αλλά προσωπική ήττα Μητσοτάκη.

Τρίτον, θεωρήστε σίγουρο ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα χαθεί για τη Νέα Δημοκρατία.

Η αλήθεια είναι ότι η στήριξη της ΝΔ στον Ζέρβα είναι άλλη μία προσωπική επιλογή Μητσοτάκη η οποία δεν έπιασε.

Και αυτό διότι, μεγάλα συμφέροντα, όπως είπε ο Ζέρβας θέλουν να στηριχθεί ο Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος συνδέει τις βλέψεις τόσο του Βαγγέλη Βενιζέλου, του Αντώνη Σαμαρά αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη στην περιοχή.

Θα μου πείτε, τώρα αν θα τα βάψει μαύρα η ΝΔ; Όχι και τόσο, αφού και ο Αγγελούδης έχει δίαυλο επικοινωνίας με τη ΝΔ.

Τέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται από ήττα σε ήττα και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να αλλάξει τo κόμμα, είναι εγκλωβισμένος, σχεδόν εκβιαζόμενος από τον Παύλο Πολάκη, το Documento, τον Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα.

Θα κερδίσει χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου.

Εάν φύγει η αριστερή πτέρυγα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβαθμιστεί και άλλο.

Επανίδρυση νέου κόμματος, όπως ζητάει ο Γ.Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει και να απέχει η αριστερή πτέρυγα, ούτε με πρόσωπα στην μαρκίζα όπως ο Πολάκης.

Πέμπτο, το ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός της έντονης παρουσίας του σε βασικούς δήμους και της ανόδου των υποψηφίων του έναντι των αντίστοιχων του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει αμετάβλητο χωρίς ρεύμα.

Η περίπτωση του Χάρη Δούκα είναι μία καλή περίπτωση αν δεν εμπλακεί πολύ πάνω της ο Νίκος Ανδρουλάκης…

Και το ΠΑΣΟΚ έχει εσωκομματικά προβλήματα, στελέχη του έχουν διαμηνύσει στον αρχηγό του ότι οι ευρωεκλογές είναι ένα μεγάλο τεστ και θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση αλλιώς έρχεται αμφισβήτηση.

Τέλος του χρόνου έρχεται και η προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ που σε επικοινωνιακό επίπεδο έχει μία σημασία.

Έκτο, το ΚΚΕ φλερτάρει με το διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές, αποτελεί ένα κυτίο παραπόνων για τους ψηφοφόρους της Αριστεράς και θα ενισχυθεί και άλλο όσο ο Κασσελάκης φλερτάρει με το Κέντρο.

Σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ; Oι πεινασμένοι καρβέλια ονειρεύονται - Οι «νονοί» της ιδέας συνεργασίας των δύο κομμάτων ΓΑΠ, Σπίρτζης και Αποστολάκης και οι υπόγειες διαδρομές τους – Η προσπάθεια Κασσελάκη να πάρει με το μέρος του τους πασοκογενείς και η «πρόβα γάμου» με την συνεργασία Ζαχαριάδη - Δούκα απέναντι στον Μπακογιάννη!

Σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ; Oι πεινασμένοι καρβέλια ονειρεύονται – Οι «νονοί» της ιδέας συνεργασίας των δύο κομμάτων ΓΑΠ, Σπίρτζης και Αποστολάκης και οι υπόγειες διαδρομές τους – Η προσπάθεια Κασσελάκη να πάρει με το μέρος του τους πασοκογενείς και η «πρόβα γάμου» με την συνεργασία Ζαχαριάδη – Δούκα απέναντι στον Μπακογιάννη!

Η στήριξη του Κώστα Ζαχαριάδη στον Χάρη Δούκα έχει φέρει πολλούς να κάνουν όνειρα για σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για μία μεγάλη προοδευτική παράταξη έχει ξυπνήσει τις διαθέσεις πολλών – απελπισμένων είναι η αλήθεια- που ψάχνουν διέξοδο απέναντι στην πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη.

Όμως, διαχρονικά έχουν στηρίξει την σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι πριν τον Κασσελάκη.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος Παπανδρέου από την εποχή που ήταν κυρίαρχος στην Κεντροαριστερά ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στην συνεργασία των δύο κομμάτων.

Ομοίως, πριν λίγο καιρό ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στην συνεργασία των δύο πολιτικών κομμάτων απέναντι στη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Όμως, και ο Αλέξης Τσίπρα στο πολιτικό επιθανάτιο βρόγχο του είχε αλλάξει το εκλογικό σύστημα σε απλή αναλογική προσβλέποντας στην προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, την οποία όμως σαμποτάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Γιώργος Παπανδρέου: Ο χειρότερος πρωθυπουργός από την Μεταπολίτευση

ΓΑΠ και Καστανίδης οι φανατικοί της προοδευτικής διακυβέρνησης

Στην άλλη πλευρά, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ πριν τις εθνικές εκλογές υπήρξαν αρκετοί που σκέφτηκαν σοβαρά την προοδευτική διακυβέρνηση μετά τις πρώτες εκλογές που έγιναν με την απλή αναλογική.

Το ΠΑΣΟΚ ΄θα είχε πάνω από 40 βουλευτές και θα ήταν σε μία ευνοϊκή κατάσταση.

Όμως, γρήγορα το σενάριο κάηκε. Ο Ανδρουλάκης σκέφτηκε ότι είναι καλύτερο να περιμένει την αποστρατεία Τσίπρα που θα τον έφερνε στο προσκήνιο της Κεντροαριστεράς.

Όμως, δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα Κασσελάκη.

Ο μικρός Στέφανος έχει πιο κεντρώο χαρακτήρα με φιλελεύθερες τάσεις και πιο κοσμική προσωπικότητα.

Απέναντι στον μονολιθικό πασόκο των 80s Ανδρουλάκη.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο πιο ένθερμος ίσως υποστηρικτής της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ από μεριάς Τρικούπη υπήρξε ο Χάρης Καστανίδης, μετά φυσικά τον ΓΑΠ…

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο… Ανδρέας Παπανδρέου

Ο γνωστός πασόκος Αποστολάκης

Όμως, δεν είναι μόνο οι προαναφερόμενοι που προσπαθούν να ενοποιήσουν το χώρο.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης προέτρεξε και ανακοίνωσε συμπράξεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ παντού ακόμα και σε ανεξάρτητους υποψήφιους που προέρχονται από την Κεντροδεξιά.

Ήταν μία αφορμή να «αδειαστεί» καθώς όπως λένε «είχε πάρει πολύ αέρα» ο «βαρκάρης του Στέφανου».

Όμως, αν κοιτάξει την ιστορία του ναυάρχου θα δει ότι ο κ. Αποστολάκης από παλιά που ήταν βάτραχος ήταν γνωστός πασοκτζής, με όλη την έννοια του όρου.

Όμως, έτυχε να μπει στην πολιτική επί εποχής Τσίπρα.

Οι γελοιότητες για σύγκρουση Λάτσηδων - Βαρδινογιάννηδων!

Η μεγάλη ομάδα των πασοκογενών

Όπως και ο Νίκος Τόσκας, ο γνωστός πασόκος και υπασπιστής του Πάνου Μπεγλίτη, του γνωστού πασόκου διπλωμάτη που έκανε ο ΓΑΠ αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και στην συνέχεια πήγε στην ΔΗΜΑΡ.

Όλα αυτά έχουν μία αξία, διότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μεγάλη ομάδα πασοκογενών που προέρχονται από την ίδια οικογένεια, αυτή του Γ. Παπανδρέου (Μαριλίζα, Κατσέλη, Ρεγγίνα Βάρτζελη) που θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το συνδετικό κρίκο μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές αναφορές του κ. Κασσελάκη υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν κάποτε υποστηρικτής του και υπέρ των μεταρρυθμίσεων που έφερε όπως τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την οποία προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μπορεί να στήριξε Αχτσιόγλου, όμως είναι πρόθυμος να μπει σε μία πολιτική διεργασία συνύπαρξης με το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, υπάρχει και ένα βασικό ερώτημα. Ο Πολάκης που έχει υπερεξουσίες τι γνώμη έχει για όλα αυτά;

Και μην ξεχνάμε ότι η ΡΕΝΕ, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ στήριξε Κασσελάκη.

Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σύντροφος της Αχτσιόγλου, έδειρε τον Π.Ρήγα της ΡΕΝΕ εκστομίζοντας εκφράσεις του τύπου «Κωλοπασόκοι μας …σατε το κόμμα» και άλλοι τέτοια ωραία…

Εκεί που σκαλώνει όλη η ιστορία είναι η απύθμενη θέληση Ανδρουλάκη να ηγηθεί – πράγμα που δεν μπορεί – και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι τις ευρωεκλογές.

Καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως του έχει διαμηνύσει ο παλιός φίλος του και νυν «εχθρός» του Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα αμφισβητηθεί πάραυτα…

Το «κόψιμο» των αστυνομικών από φυλασσόμενους στόχους (επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κλπ.) και οι λαμπερές εξαιρέσεις: Το φαινόμενο Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο ένας του ΤΑΙΠΕΔ και οι εκδότες - δημοσιογράφοι που πυροβολούν Μητσοτάκη!

Το «κόψιμο» των αστυνομικών από φυλασσόμενους στόχους (επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κλπ.) και οι λαμπερές εξαιρέσεις: Το φαινόμενο Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο ένας του ΤΑΙΠΕΔ και οι εκδότες – δημοσιογράφοι που πυροβολούν Μητσοτάκη!

Επειδή όπως πιθανόν θα έχετε πληροφορηθεί οι μυημένοι της αγοράς, ότι ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη κύριος Οικονόμου ξεκίνησε να «κόβει» τις φρουρές των επωνύμων προσώπων (πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κλπ) που φυλάσσονταν από την Πολιτεία ως στόχοι, ρωτάμε:

1. Από το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο, πόσοι αστυνομικοί κόπηκαν και σε ΠΟΙΟΝ και ΓΙΑΤΙ διατηρήθηκε η φύλαξη του;

2. Αληθεύει ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Θόδωρος Αγγελόπουλος – που δηλώνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, Ελβετίας εν προκειμένω- φυλάσσεται από την ελληνική αστυνομία – και όχι την Ελβετική !!!- στον οποίο φέρεται να έχουν παραχωρηθεί τρία όργανα της τάξης;

Βάσει ποιου νόμου για τους κατοίκους του εξωτερικού φυλάσσεται ο Θ. Αγγελόπουλος;

3. Αληθεύει ότι της περικοπής της αστυνομικής προστασίας εξαιρέθηκαν εκδότες και δημοσιογράφοι που ασκούσαν σκληρή κριτική, προεκλογικά και μετεκλογικά, στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγο του;

Γιατί δεν τους έκοψαν τις φρουρές; Τους φοβούνται; Εν αντιθέσει με τους άλλους! Και ποιο είναι εντέλει το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης;

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…

Η Deam Team του Γιώργου Περιστέρη - Ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ Τέρνα, αλά Ρεάλ έχει πραγματοποιήσει μεταγραφές Champions League και έχει εντάξει γαλαξία αστέρων στον όμιλο διασφαλίζοντας την διαδοχή!

Η Dream Team του Γιώργου Περιστέρη – Ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ Τέρνα, αλά Ρεάλ έχει πραγματοποιήσει μεταγραφές Champions League και έχει εντάξει γαλαξία αστέρων στον όμιλο διασφαλίζοντας την διαδοχή!

Επειδή διάφοροι «προβοκάτορες» επιχείρησαν μέσα από γραπτά κείμενα να δημιουργήσουν στην αγορά την ψευδεπίγραφη αίσθηση ότι ο Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα του Γιώργου Περιστέρη δεν έχει διαδοχή όσον αφορά το μάνατζμεντ, οφείλουμε να κάνουμε μια αποκατάσταση για να μην προκαλούνται εσφαλμένες εντυπώσεις!

Κατ’ αρχήν ο Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα έχει πράγματι στο δυναμικό του εδώ και χρόνια πολύ αξιόλογα στελέχη, γεγονός που αντανακλάται στην μεγέθυνση του. Και είναι δομημένος σε όλους τους τομείς!

Αποκεί και πέρα ωστόσο, όσο κακοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι ο Γ. Περιστέρης έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μεταγραφές αλά Ρεάλ στον κατασκευαστικό – και όχι μόνο – όμιλο!

Σε απλά λόγια έχει μαζέψει έναν γαλαξία αστέρων από προσωπικότητες του επιχειρηματικού, τραπεζικού, πολιτιστικού και επικοινωνιακού τομέα, δημιουργώντας στην κυριολεξία μια νέα «Dream team», μετά από εκείνη του μπάσκετ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992!

Στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα ήρθαν με μεταγραφή δύο top μάνατζερ της πιάτσας, ο Πέτρος Σουρέτης από την Ιντρακάτ και τον όμιλο Κόκκαλη, όπου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος, αλλά και ο Χρ. Παναγιωτόπουλος από τον όμιλο Ελλάκτωρ, που καθοδήγησε επί χρόνια Ακτωρα και Reds ως μάνατζερ και ως μέτοχος!

Επιπροσθέτως στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό του ως μέλη του ΔΣ ο γνωστός Τόλης των τραπεζών (και των μεγάλων οικογενειών) και η φίλη μου η Σοφία Στάικου, που αδιαμφισβήτητα θεωρείται και είναι η πρώτη στον τομέα του πολιτισμού!

Ισχυρή θέση στον όμιλο διαθέτει και η Τατιάνα Καραπαναγιώτη των media και της επικοινωνίας, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την παρουσία του ομίλου προς τα έξω, ενώ σε επίπεδο οικονομικής διεύθυνσης τον όμιλο τρέχει η περίφημη Πόπη Λαζαρίδου, που ως γνωστόν έχει γράψει τη δική της ιστορία με χρυσά γράμματα στην Τράπεζα Πειραιώς, αφήνοντας το διαχρονικό στίγμα της!

Υπό αυτό το πρίσμα, μέσα από αδιάσειστα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν δύνανται να αμφισβητηθούν, είναι προφανές πως η αλήθεια όσον αφορά την διαδοχή στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα αποκαθίσταται, κλείνοντας το στόμα στον κάθε κακοπροαίρετο που εκ του πονηρού θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα αρχίζει και τελειώνει μόνο στον Γ. Περιστέρη! Όχι!

Ο Διευθύνων και βασικός μέτοχος του ομίλου, σοφά ποιών, φρόντισε με τις επιλογές του να διασφαλίσει την ομαλή συνέχεια, και τούτο η αγορά ήδη του το αναγνωρίζει!

«Τι σου κάνω μάνα μου»: Ο επαρχιώτης υπουργός που χάνει το βαρύ χαρτοφυλάκιο, επειδή παρίστανε τον Παύλο Χαϊκάλη στο safe sex

New talk of the town: Ο «καραφλογεγές» υπουργός μετά τον κρυφό δεσμό με την παρουσιάστρια, βγαίνει με την …Αφάνα (ή Τζος Τσίλντρες – πρώην μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού- όπως την αποκαλούν)!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η σημερινή κυβέρνηση θεωρείται – και είναι – η πιο ερωτική!

Γιατί, κακά τα ψέματα, αν δεν έχεις ένα σεξαπίλ με τον λαό, πώς να έρθει μαζί σου και να σε ερωτευθεί (πολιτικά εννοώ);

Βεβαίως, για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι, η συνολική γοητεία της κυβέρνησης της Κεντροδεξιάς Παράταξης, αθροίζεται και αποτελείται από την γοητεία που ασκούν στο άλλο φύλο τα μεμονωμένα κυβερνητικά στελέχη, ιδίως τα προβεβλημένα, που σε κάθε περίπτωση διαμορφώνουν την εικόνα της κυβέρνησης προς τα έξω και αποτελούν σημεία αναφοράς!

Έχουμε φυσικά αναφερθεί κατά το παρελθόν στον περίφημο Αγκαζέ, τον πρωτοκλασάτο υπουργό που κυκλοφορεί σε μόνιμη βάση αλά μπρατσέτα με το κορίτσι του, στη Μύκονο, σε εκδρομές και αλλού, ακόμη και όταν όλος ο κόσμος …καίγεται!

Διακοπές διαρκείας λένε οι κακές γλώσσες, αν και η στήλη διαφωνεί πλήρως και δηλώνει υπέρ του έρωτα, έστω κι αν αυτός – κακά τα ψέματα- επηρεάζει το κύριο μέρος της δραστηριότητας!

Την ίδια ώρα στους πολιτικούς διαδρόμους της υπουργικής εξουσίας, έχουν να λένε για τον έρωτα του ατάλαντου επαρχιωτόπουλου, που αν και ανίκανος να προωθήσει οτιδήποτε, κρατώντας μόνιμα υποθέσεις στα συρτάρια του, εντούτοις στον έρωτα κάνει θραύση, με τελευταία κατάκτηση μια «Μαύρη γαζέλα» που εντυπωσίασε με τις επιδόσεις της σε τηλεοπτικό ριάλιτι και με την αδιάλειπτη παρουσία της στο Νησί των Ανέμων!

Ωστόσο εσχάτως στην πιάτσα, πολιτική, επιχειρηματική και μιντιακή, κυκλοφορεί μια έντονη φημολογία ότι εν ενεργεία υπουργός, προσφάτως αναβαθμισθείς, στον οποίο οι συνάδελφοι του έχουν αποδώσει το προσωνύμιο ο Καραφλογεγές, το δήθεν καλό παιδί (στο καλάθι δεν χωρεί στο κοφίνι περισσεύει), επίσης επαρχιωτόπεδο όπως ο προηγούμενος, που εφέρετο να διατηρεί παράνομη σχέση με παρουσιάστρια, έχει συνάψει σχέση με την …Αφάνα (ή θηλυκό Τζος Τσίλντρες – πρώην μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού- όπως την αποκαλούν)!

Και οι δυο τους την ώρα τούτη, ο Καραφλογεγές και η Αφάνα της διαπλοκής, έχουν περάσει σταυροβελονιά όλο το σύστημα, με τα κόλπα και τις προσθαφαιρέσεις τους!

Να τους χαίρεται όλους ο πρωθυπουργός μας και όπως έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος «δεν ξέρω αν το καταλάβατε, είμαστε μια ωραία – κυβερνητική- ατμόσφαιρα»!

Διαβάστε ακόμη: