H κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την ταινία Κράμερ εναντίον Κράμερ.

Η αριστερή πτέρυγα έχει βαλθεί να έλθει σε ευθεία σύγκρουση με τον Στέφανο Κασσελάκη και όλα δείχνουν ότι μέχρι το Συνέδριο ή μέχρι τις ευρωεκλογές θα υπάρξει διάσπαση.

Όλα ξεκίνησαν από την ανάρτηση Κασσελάκη για τους τομεάρχες που τόνισε ότι δεν θα δεχτεί εσωτερική αμφισβήτηση ενώ ανακοίνωσε πως θα γίνεται πλέον η επιλογή των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.

Εκεί αντέδρασε η Αννέτα Καβαδία η οποία υπενθύμισε ότι οι δηλώσεις Κασσελάκη υπονομεύουν το ίδιο το καταστατικό το οποίο λέει ότι η επιλογή βουλευτών είναι διαδικασία των οργάνων του κόμματος και όχι απόφαση κάποιου αρχηγού.

Στο μεταξύ, όπως σας είχαμε αναφέρει, η ομάδα των 6+6 και η Ομπρέλα είχε αποφασίσει να μην δεχτεί να μπει στο όργανο των τομεαρχών.

Αυτή την απόφαση την έσπασε ο Κώστας Μπάρκας αλλά και η Κυριακή Μάλαμα, αμφότεροι είχαν ταχθεί ανοικτά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

Από την πλευρά του προέδρου, έγιναν προτάσεις σε αρκετά πρόσωπα όμως, οι αρνήσεις ήταν πολλές.

10-12 βουλευτές δεν δέχτηκαν να αναλάβουν κάποιον τομέα.

Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι λείπουν και βουλευτές του λεγόμενου κλίματος Τσίπρα.

Οι αρνήσεις στον Κασσελάκη μεταφράστηκαν σε εσωτερική υπονόμευση. Δηλαδή «λευκή απεργία».

Την ίδια στιγμή οι προτάσεις στελεχών για κοινή κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024 ανέδειξε μία άλλη κόντρα αυτή του αριστερού ρεύματος με αυτούς που θέλουν την στροφή προς το Κέντρο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε ότι κάποιοι θέλουν να εγκαταλείψουν το χώρο της Αριστεράς και ότι τόσο καιρό υπονομεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τέτοιες βλέψεις προς το ΠΑΣΟΚ και το Κέντρο.

Μάλιστα, τα έχωσε ευθέως στον Χρήστο Σπίρτζη επειδή άφησε τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη μοίρα τους.

Ο Σπίρτζης δείχνει, όμως, ως υπονομευτές τον Σκουρλέτη και την ομάδα της Αχτσιόγλου.

Μετά από αυτό το περιστατικό, την γραμμή της μετάβασης του κόμματος υπερασπίστηκε και η Θεοδώρα Τζάκρη για να της επιτεθεί η Πέτα Πέρκα ότι όποιος θέλει κεντρώο κόμμα, ας μην ερχόταν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ας πήγαινε να φτιάξει το δικό του.

Το τελευταίο, όμως, κρούσμα είναι αυτό που αποκαλύπτει και τις προθέσεις του αριστερού ρεύματος.

Όπως αποκάλυψε και ο Τάκης Κατσαρός στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στενός φίλος του Νίκου Φίλη, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με το 50%+1 και έτσι να τον αναγκάσει να πάει σε έκτακτο συνέδριο.

Η Κεντρική Επιτροπή είναι ένα όργανο στο οποίου έχουν την πλειοψηφία οι παλιοί προεδρικοί, στελέχη της επιρροής του Τσίπρα οπότε όλη η φάση είναι ένα σάλτο μορτάλε απλά για να αμφισβητήσουν στα χαρτιά τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όμως, ορισμένοι από την Κεντρική Επιτροπή μπορεί να έχουν πειστεί ότι αυτή η νεωτερικότητα Κασσελάκη και οι αστοχίες στον πολιτικό λόγο δεν είναι προς το όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλλον, στην αριστερή πτέρυγα ποντάρουν πολλοί σε αυτό…

Άλλωστε, όπως διαφαίνεται, η εσωκομματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αναβιώσει ομάδες και υποομάδες που διεκδικούν πλέον περισσότερη φωνή στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ η ομάδα των 53.

Διαβάστε ακόμη: