Αυτά που γίνονται στους Σπαρτιάτες αποτελούν πρωτοτυπία στα παγκόσμια χρονικά των κομμάτων.

Ο Βασίλης Στίγκας άλλαξε ρότα και τώρα θέλει τους διαγραμμένους βουλευτές πίσω.

Η αλήθεια είναι η εξής: Όλα ξεκίνησαν όταν ανώτεροι κυβερνητικοί κύκλοι υπονοούσαν ότι αυτά που κατήγγειλε ο Β. Στίγκας στην Βουλή περί Greek Mafia και Κασιδιάρη συνομολογούσαν σε «κρυφή ηγεσία» στο κόμμα άρα ενέπιπταν στην διάταξη της κυβέρνησης που είχε νομοθετηθεί πρόσφατα.

Οι Σπαρτιάτες θα έβγαιναν εκτός Βουλής

Μάλιστα, αυτό που απέμενε ήταν να κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη και έτσι να εκπέσει από την Βουλή το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Αυτό δεν εξυπηρετούσε κανέναν: Ο Β. Στίγκας θα έχανε μία τεράστια χρηματοδότηση δηλαδή 4.8 εκατ. ευρώ για όλη την κοινοβουλευτική θητεία συν ότι θα έπαιρνε από τις ευρωεκλογές.

Μιλάμε για άνω των 6 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση.

Παράλληλα, οι εναπομείνασες έδρες θα πήγαιναν στα υπόλοιπα κόμματα άρα θα έφτανε η ΝΔ άνετα τις 170 έδρες.

Το μόνο που έμενε ήταν να πάει στον εισαγγελέα που τον περίμενε για να πει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης ελέγχει τους βουλευτές του και πως βοήθησε το κόμμα να μπει στην Βουλή.

Δηλαδή θα τους αποκάλυπτε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι η κρυφή ηγεσία.

Ουσιαστικά θα έβαζε τα χέρια του και θα έβγαζε τα μάτια του.

Οπότε το πήρε αλλιώς… Αναγκάστηκε να πει ότι όλα αυτά περί Greek Mafia ήταν λόγια της υπερβολής.

Οι διαγραμμένοι και οι ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές δήθεν έδωσαν εξηγήσεις και επιτεύχθηκε ένα είδος ανακωχής, τουλάχιστον πρόωρης.

Ηλίας Κασιδιάρης: Το κόμμα του μπήκε στη Βουλή και διεκδικεί και την δεύτερη θέση στις δημοτικές εκλογές

Τι σχεδίαζαν οι βουλευτές του Κασιδιάρη;

Μέχρι να επιτευχθεί αυτή η ανακωχή, οι βουλευτές του, προφανώς παίρνοντας γραμμή από τον Ηλία Κασιδιάρη ανεξαρτητοποιούνταν με προφανή στόχο να σχηματίσουν μία δική τους κοινοβουλευτική ομάδα και να εκλέξουν έναν νέο πρόεδρο Κ.Ο.

Εάν τα κατάφερναν να μαζέψουν 10 άτομα θα εξέλεγαν νέο πρόεδρο τους τον Ιωάννη Κόντη.

Μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα είναι η φωνή του Κασιδιάρη.

Μάλιστα, λέγεται ότι τις επόμενες μέρες ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν έτοιμος να βγει στα social media και να εξηγήσει γιατί τώρα άρει την στήριξή του από τον Στίγκα….

Παρόλα αυτά, δεν ήταν εύκολη υπόθεση να μαζέψουν 10 άτομα και αυτό διότι ο Βασίλης Στίγκας είχε άσσους στο μανίκι του.

Κασιδιάρης: Θα επιμείνει στο «brand name», με στόχο τις δημοτικές;

Πλεύρισμα ορισμένων βουλευτών

Όπως μαθαίνει το Radar ο Βασίλης Στίγκας είχε αρχίσει και πλεύριζε διάφορους βουλευτές τους τάζοντας τους μερίδιο από την κρατική επιχορήγηση.

Με αυτόν τον τρόπο καθυστερούσε τη πλήρη ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών του.

Όπως περιγράφει στο Radar άτομο πολύ κοντά στα γεγονότα, πριν λίγο καιρό στο ταμείο του κόμματος μπήκαν περίπου 80 χιλ ευρώ από ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα.

Τα λεφτά έφυγαν κατευθείαν από τον λογαριασμό του κόμματος.

Η πράξη αυτή είχε γκρίνια από κάποιους καθώς είχε συμφωνηθεί να γίνει γραφείο του κόμματος στην Θεσσαλονίκη.

Αντ’ αυτού τα καρπώθηκε όλα ο Στίγκας.

Σπαρτιάτες: Έμεινε μόνος ο Στίγκας - Χάθηκε η επιχορήγηση των δύο εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο

Αυτά θα λάβει σίγουρα ο Β.Στίγκας

Πάμε τώρα και στα πιο σημαντικά. Ο Βασίλης Στίγκας ως πρόεδρος του κόμματος θα λάμβανε για κάθε χρονιά 1,2 εκατ. ευρώ, συνολικά 4,8 εκατ. ευρώ για όλη την κοινοβουλευτική θητεία.

Αυτά τα λεφτά θα τα πάρει έχει δεν έχει κοινοβουλευτική ομάδα.

Τα καρπώνεται το κόμμα και προφανώς ο νόμιμος εκπρόσωπος του κόμματος που είναι ο πρόεδρος του, δηλαδή ο ίδιος.

Γι’ αυτό και δεν ήθελε να γίνει συνέδριο του κόμματος καθώς ήταν προφανές ότι θα άλλαζε ο νόμιμος εκπρόσωπος.

Και δεν μπορεί να γίνει συνέδριο διότι δεν υπάρχει καταστατικό κόμματος, όλα εκπορεύονται από τον ίδιο.

Το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει και τα 6-8 εκατομμύρια εάν για παράδειγμα έχει ένα καλό ποσοστό στις ευρωεκλογές.

Χωρίς την στήριξη του Κασιδιάρη, βέβαια, το πολύ να έφτανε το 1% όσο περίπου παίρνει ο Θ. Τζήμερος. Ουσιαστικά τίποτα…

Όλα αυτά μέχρι χθες το μεσημέρι.

Πολλοί αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν ο Β. Στίγκας μετά από όλα αυτά να δήλωσε ότι στηρίζει τον Κασιδιάρη για δήμαρχο Αθηναίων.

Σπαρτιάτες: Μόνος του στη Βουλή ο Στίγκας, κατήγγειλε greek mafia – Υπό διάλυση η ΚΟ

Ποιο είναι το τελευταίο deal με Κασιδιάρη;

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη φάση κανέναν δεν εξυπηρετεί αυτή η πορεία.

Το κόμμα θα έβγαινε εκτός Βουλής και τα χρήματα (γι’ αυτά γίνονται όλα) θα έκαναν φτερά.

Ο Β. Στίγκας στην προσπάθεια του να καρπωθεί όλα τα χρήματα υπέπεσε σε μία λεκτική υπερβολή που τελικά του έκανε κακό.

Έφερε τη Δικαιοσύνη προ του κόμματος του.

Τα δύο μέρη έχουν κάνει μία συμφωνία. Ο Β.Στίγκας να στηρίξει τον Η.Κασιδιάρη για την δημαρχία των Αθηνών και να του δώσει και κάποια χρήματα για να κάνει προεκλογικό αγώνα.

Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;

Στις 20 Σεπτέμβρη το κόμμα θα λάβει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως δόση για την κρατική επιχορήγηση.

Αυτή θα καταλήξει στην τσέπη του Στίγκα.

Από εκεί θα μπορεί να χρηματοδοτήσει κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα το προεκλογικό αγώνα Κασιδιάρη για Αθήνα όπου μπορεί να λάβει ένα πολύ καλό ποσοστό.

Σπαρτιάτες: Ο Δον Κορλεόνε, το νέο κόμμα Κασιδιάρη και τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης

Πόσο θα κρατήσει αυτή η ανακωχή;

Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει αυτή η ανακωχή και αυτή η συμμαχία.

Μάλλον όχι και για πολύ. Αυτά που έχουν ειπωθεί δεν μπορούν να ξεγραφτούν.

Ο Β. Στίγκας παρόλο που είχε παραδεχτεί ότι ο Κασιδιάρης ήταν το καύσιμο των Σπαρτιατών, άρχισε να εκνευρίζεται με το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Κασιδιάρη προσπαθούσαν σιγά σιγά να τον περιθωριοποιήσουν.

Η συμφωνία ήταν στην αρχή η εξής: Ο Β. Στίγκας ζήτησε την βοήθεια του Η. Κασιδιάρη και ο δεύτερος απλά ζήτησε να υπάρχει σε κάθε νομό υποψήφιος δικός του, από το πρώην κόμμα του «Έλληνες».

Το ίδιο είχε ζητήσει και από τον δικαστικό Κανελλόπουλο αλλά εκείνος είχε αρνηθεί…

Μετά ο Η. Κασιδιάρης, μόλις έβγαινε από την φυλακή, θα αναλάμβανε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Και στο μεταξύ θα άλλαζε και η ηγεσία του…

Οι επόμενες βδομάδες που μπορεί να κρίνουν το μέλλον της χώρας - Ο επικείμενος χορός των αναβαθμίσεων και ο κίνδυνος του εφησυχασμού – Η βαριά «κληρονομιά» του πύρινου καλοκαιριού, ανεβάζει τις μεταρρυθμιστικές «στροφές» της κυβέρνησης!

Οι επόμενες βδομάδες που μπορεί να κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας – Ο επικείμενος χορός των αναβαθμίσεων και ο κίνδυνος του εφησυχασμού – Η βαριά «κληρονομιά» του πύρινου καλοκαιριού, ανεβάζει τις μεταρρυθμιστικές «στροφές» της κυβέρνησης!

Νέο πλαίσιο με πολλές επικίνδυνες μεταβλητές και ελάχιστες σταθερές προοιωνίζεται για την χώρα, την οικονομία αλλά και τις αγορές διεθνώς ο Σεπτέμβριος.

Οι παράγοντες που πρόκειται να επηρεάσουν τις εξελίξεις καθημερινά αυξάνονται ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών αποκτούν ειδικό βάρος το οποίο δεν είχαν στο παρελθόν, δημιουργώντας την αίσθηση ότι εισερχόμαστε σε έναν δύσκολο αλλά ενδιαφέροντα μήνα ο οποίος πιθανόν να δείξει τι πρόκειται στην συνέχεια να επακολουθήσει.

Οι κίνδυνοι υπαρκτοί και σοβαροί παρά το γεγονός πως μια πρώτη ανάγνωση του ημερολογίου σε ό,τι αφορά «τα προσεχώς» μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά ως προς τα επέκεινα.

Την άλλη Παρασκευή ο καναδικός οίκος DBRS θα αναβαθμίσει και επίσημα την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα και θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ low από BB high με σταθερές προοπτικές.

Έπονται στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 οι Moody’s θα αναβαθμίσει στην Ελλάδα σε Ba2 από Ba3 και ακολουθεί στις 20 Οκτωβρίου 2023 ο αμερικανικός οίκος Standard and Poor’s που αναμένεται να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε BBB- με σταθερές προοπτικές, δηλαδή θα επαναφέρει τη χώρα σε επενδυτική βαθμίδα.

Μένουμε προς το παρόν σε αυτά, αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται και η τελική κρίση του Fitch για τον οποίο δεν είναι σαφές εάν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒΒ- αλλά μπορεί να μεταβάλει σε θετικές τις προοπτικές.

Σίγουρα πρόκειται για καλά νέα και με βάση αυτά συμπεριφέρθηκε τον Αύγουστο ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου που κρατήθηκε στο επίπεδο των 1.300 μονάδων, σημειώνοντας υποχώρηση μόλις 1,5%.

Χωρίς αμφιβολία προς αυτό συνεπικούρησαν τα πολύ καλά εταιρικά νέα, οι επιδόσεις του εξαμήνου που ανακοινώνονται, οι σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις με εξωστρέφεια κορυφαία των οποίων θεωρούμε την εδραίωση της Eurobank στην Κύπρο με τον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας, το πλήθος θετικών εκθέσεων των διεθνών οίκων για πολλές ελληνικές εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες.

Δίπλα σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι πολύ θετικές επιδόσεις του τουρισμού και η διαφαινόμενη σταθεροποίηση του πληθωρισμού πλην τροφίμων.

Ελλείματα

Όλα αυτά όμως δεν συμβαίνουν σε «κενό αέρος». Η χώρα αυτό το καλοκαίρι αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές της τελευταίας εικοσαετίας, με έναν όπως αποδείχθηκε ανεπαρκή και ανέτοιμο μηχανισμό αντιμετώπισης, με την κυβέρνηση να δείχνει σημεία πρόωρης κόπωσης και αδυναμίας χειρισμού κρίσιμων θεμάτων (π.χ. Κροάτες χουλίγκαν), το σύνολο του πολιτικού προσωπικού δεν φαίνεται να δείχνει ότι διαθέτει την απαραίτητη συναίσθηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ενώ κάποιοι πολιτικοί επέδειξαν παροιμιώδη ανικανότητα και ως προς την ενσυναίσθηση.

Να το πούμε ακόμα πιο καθαρά περισσεύει η αλαζονεία, απουσιάζει η μετριοφροσύνη.

Κάτω από τα συγκεκριμένα δεδομένα εισήλθε ο Σεπτέμβριος κατά τον οποίο θα φανεί εν πολλοίς πού «πάει το πράγμα» και σε πολλαπλά επίπεδα.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι μετά το δίμηνο καλοκαιρινών περιπετειών έπαθε και έμαθε, η αντιπολίτευση πως αποκτά έναν σταθερό βηματισμό και είναι εδώ με νέες εναλλακτικές προτάσεις, οι οικονομικοί παράγοντες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να αποδείξουν –όπως άλλωστε και στο παρελθόν– ότι ξέρουν από αντιξοότητες και δεν τους πτοεί το επιχειρείν στα δύσκολα.

Όλοι δουλεύουν για τον Μητσοτάκη – Διασπάσεις στην Ακροδεξιά και αυτονομήσεις στην Κεντροαριστερά – Ο Κασσελάκης μπαίνει σφήνα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σε απόγνωση ο Ανδρουλάκης – Η ΝΔ κινδυνεύει μόνο από τους «κακούς» υπουργούς της!

Πολλαπλά στοιχήματα

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός καλείται κατά τις επόμενες μέρες να κάνει διακριτή την πολιτική της κυβέρνησης κατά τους επόμενους μήνες.

Όπως κάθε χρόνο, οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ αποτελούν βασικό παράγοντα των εξελίξεων τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό πρόσημο της κυβέρνησης.

Ήδη χθες ανακοινώθηκε μια σειρά κινήσεων σε νομοθετικό επίπεδο η οποία καλύπτει τομείς όπως η Υγεία, η Δικαιοσύνη, η Οικονομία και η καθημερινότητα των πολιτών, τους οποίους έχει θέσει ως προτεραιότητες στη δεύτερη θητεία της η κυβέρνηση.

Όμως πέραν των εξαγγελιών στις οποίες διαπρέπει η Ν.Δ. (και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογα φαινόμενα) ζητούμενο και κρίσιμο είναι όλα αυτά να γίνουν πράξη, σε τομείς που και κρίσιμοι είναι και για τους οποίους δεν χωρούν άλλες αναβολές (υγεία, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη) αλλά και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Ας μας επιτραπεί μια μόνη ειδική αναφορά: Ποιος κυβερνητικός παράγων αισθάνεται ικανοποιημένος από την εικόνα των δημοσίων συγκοινωνιών στην Αθήνα και μπορεί να τολμήσει να πει στον κάτοικο της πρωτεύουσας να περιορίσει τη χρήση του ΙΧ του;

Πρόβλεψη, το κυκλοφοριακό κομφούζιο των επομένων μηνών θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής σε μια πόλη που μόλις έχασε ένα μεγάλο μέρος του πνεύμονα αναπνοής της, την Πάρνηθα.

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μετά το δημοσίευμα για τον Δημήτρη Μάντζο και τα funds

Ανεπαρκής αντιπολίτευση

Οι επόμενες βδομάδες κρίσιμες είναι και για το σύνολο της καθημαγμένης μετά τις εκλογές του Ιουλίου αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί ηγεσία, το ΠΑΣΟΚ πολιτικό λόγο, τα άλλα κόμματα προσπαθούν να ψελλίσουν κάτι χωρίς να το επιτυγχάνουν και ένας καταδικασμένος για κακούργημα κατόρθωσε να επηρεάζει άμεσα νεοπαγή πολιτικό φορέα, που όπως αποδεικνύεται εισήλθε στη Βουλή εξαπατώντας (;) 250.000 πολίτες.

Έτσι και από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν διαφαίνονται προς το παρόν εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν να πείσουν, να κάνουν υπερβάσεις και να αρθρώσουν πειστικό πολιτικό λόγο. Όσο για τα περί παρέμβασης της φύσης που απεχθάνεται τα κενά, θα υπενθυμίσουμε μόνο ότι εφόσον η καταστροφή είναι ανεπανόρθωτη (π.χ. δάσος Δαδιάς), ο από μηχανής θεός, έχει δύσκολο έργο.

ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, στο 8,3%

Αμερικανική οικονομία: Σκληρή προσγείωση;

Εκτός των δυσκολιών στο εσωτερικό και έξω δεν πάει (το πράγμα) καλά.

Η αμερικανική προεδρία ζήτησε την Πέμπτη από το αμερικανικό Κογκρέσο να ψηφίσει το ταχύτερο παράταση του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού ώστε οι ΗΠΑ να μη βιώσουν σε έναν μήνα το πολυσυζητημένο shutdown, την παράλυση μεγάλου μέρους του ομοσπονδιακού κράτους.

Το αμερικανικό κοινοβούλιο είναι μοιρασμένο, με τη Γερουσία στα χέρια των Δημοκρατικών και τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε αυτά των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που η μεγαλύτερηοικονομία στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο πολιτικού και οικονομικού αδιεξόδου.

Μόλις τον Ιούνιο αποφεύχθηκε ο κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και την αμερικανική δεξιά.

Η συζήτηση αυτή τη φορά θα επικεντρωθεί σε συμπληρωματικά κονδύλια περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε η προεδρία την 10η Αυγούστου.

Ως προς τις αγορές, και σύμφωνα με τις ιστορικές τάσεις, ο Αύγουστος δεν είναι συνήθως ευχάριστος για τις μετοχές και δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για τον Σεπτέμβριο. Αυτοί οι μήνες είναι ιδιαίτερα κακοί για τους traders κατά το έτος πριν από τις προεδρικές εκλογές, επίσης.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα υπάρχουν πολλά περισσότερα από την ιστορία που βαραίνουν τη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής μετοχών της JP Morgan, Dubravko Lakos, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC μετά την ομιλία του Jerome Powell στο Jackson Hole ότι το ράλι της αγοράς το 2023 έχει τελειώσει και οι επενδυτές είναι υπερβολικά αισιόδοξοι στην τρέχουσα τοποθέτησή τους.

Κατά την άποψή του η αγορά δεν θα δει χαλάρωση της κεντρικής τράπεζας σύντομα και η «γερακίσια» στάση της Fed θα περιορίσει τελικά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των μετοχών. Σύμφωνα με τον ίδιο η συνεχιζόμενη ισχύς της οικονομίας έχει απλώς απομακρύνει τον χρόνο μιας ύφεσης και το σενάριο της “σκληρής προσγείωσης” είναι αναπόφευκτο.

«Απλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί, η Fed θα μειώσει τα επιτόκια και η ανάπτυξη θα είναι μια χαρά» είπε ο Lakos.

«Ένα σπίτι - υπουργικό- καίγεται», που λέει και η Νατάσσα Θεοδωρίδου - Η νεαρή του υπουργείου - και κοντοχωριανή- του πήρε τα μυαλά και η νόμιμη σύζυγος ήδη «τα μάζεψε» και έφυγε από το σπίτι!

«Ένα σπίτι – υπουργικό- καίγεται», που λέει και η Νατάσσα Θεοδωρίδου – Η νεαρή του υπουργείου – και κοντοχωριανή- του πήρε τα μυαλά και η νόμιμη σύζυγος ήδη «τα μάζεψε» και έφυγε από το σπίτι!

«Ένα – κυβερνητικό- σπίτι καίγεται, παίρνει η ζωή μου φωτιά» που λέει και η Νατάσσα Θεοδωρίδου, φέρεται να σιγοτραγουδούν στο υπουργικό συμβούλιο, για «καψούρη» κυβερνητικό παράγοντα που πάει να τινάξει την οικογένεια στον αέρα, καθώς έχει δεχτεί τα βέλη του έρωτα από νεαρά εργαζόμενη στο υπουργείο, η οποία είναι και …κοντοχωριανή.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, με γνώση εκ των έσω, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο εν ενεργεία πολιτικός παράγων ο οποίος κατέχει χαρτοφυλάκιο «που καίει», καθώς έχει να διαχειριστεί τη μισή (σχεδόν όλη) διαπλοκή της χώρας, φέρεται να έχει αποφασίσει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή με το συζυγικό χθες και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της ερωτικής ζωής του!

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ήδη η νόμιμη σύζυγος τα μάζεψε και έφυγε από το σπίτι!

Βεβαίως, το γεγονός είναι ότι μοντέρνοι άνθρωποι είμαστε και στη ζωή υπάρχουν όλα: και οι νέοι έρωτες και οι χωρισμοί!

Οπότε δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό ούτε κατακριτέο, στο βαθμό που ο πολιτικός παράγων είναι ειλικρινής στις επιλογές του.

Το ζήτημα ωστόσο είναι, πως επειδή το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται είναι «καυτό» και ευαίσθητο, με τα συμφέροντα που εμπλέκονται να είναι πολύ σκληρά στις αντιδράσεις τους, θα πρέπει ο εν λόγω επικεφαλής του υπουργείου να ξέρει, ότι δεν το έχουν σε τίποτα, να τον «κρεμάσουν» στα μανταλάκια…

«Τι παίζει» η Διαπλοκή που έχει «τρομάξει» από την παντοκρατορία Μητσοτάκη

Η φάμπρικα του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος από εταιρείες Real Estate με έδρα το Λονδίνο, και δεκάδες ΙΚΕ – υποκαταστήματα στην Ελλάδα, μέσω των οποίων αγοράζουν ακίνητα στη Μύκονο και επενδύουν σε χρυσό και bitcoin – Στο κόλπο διευθυντές συστημικών τραπεζών που παρακάμπτουν και δεν ενημερώνουν την ΤτΕ!

Μια περίεργη φάμπρικα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσα από ένα πλέγμα δεκάδων εταιριών ΙΚΕ στην Ελλάδα που λειτουργούν ως υποκαταστήματα ξένων εταιριών, κυρίως real estate με έδρα το Λονδίνο, διερευνά η Ανεξάρτητη Αρχή υπό τον κύριο Βουρλιώτη!

Στο κόλπο του ξεπλύματος ως συνεργοί, φέρονται να έχουν εντοπιστεί διευθυντικά στελέχη συστημικών τραπεζικών καταστημάτων, που παρανόμως έχουν παρακάμψει τον έλεγχο των Αρχών, μη ενημερώνοντας ως όφειλαν την Τράπεζα της Ελλάδος για τα ύποπτα εμβάσματα!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έδρα του ξεπλύματος είναι το Λονδίνο και το ξέπλυμα γίνεται στην Ελλάδα μέσω αγοράς ακινήτων στην Μύκονο, αλλά και στις Σεϋχέλλες μέσω αγοράς χρυσού και bitcoin!

Τα εμβάσματα από Αγγλία σε Ελβετία, οι επενδύσεις σε χρυσό και bitcoin αλλά και οι αγορές ακινήτων στη Μύκονο έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα υπό τον κ. Βουρλιώτη που ήδη έχει ανοίξει τους λογαριασμούς της μητρικής εταιρίας, αλλά και των δήθεν υποκαταστημάτων ταυτοποιώντας τους πραγματικούς δικαιούχους!

Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος στον τομέα του Real Estate, με σύνδεση Λονδίνου – Ζυρίχης – Αθήνας και εμπλοκή επωνύμων προσώπων, που εμπλέκονται ενεργά, διερευνάται από την αρμόδια Αρχή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του radar, εταιρεία real estate με έδρα στο Λονδίνο αλλά και με γραφεία «φαντάσματα» που λειτουργούν ως δήθεν υποκαταστήματα στην Ελλάδα διερευνάται από το FIU της Αγγλίας για ύποπτες συναλλαγές και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Σφίγγει ο κλοιός των διωκτικών και ελεγκτικών αρχών σχετικά με νεαρό ανερχόμενο επιχειρηματία και αδικαιολόγητο πλουτισμό - Ο ΣΔΟΕ φέρεται να απέρριψε τις εξηγήσεις και τις αιτιολογήσεις που παρασχέθηκαν, ως ανεπαρκείς!

Η Επιστολή από το FIU

H Αρμόδια Αρχή στην Ελλάδα έλαβε αναλυτικό έγγραφο από την αντίστοιχη Αρχή της Αγγλίας σύμφωνα με το οποίο ζητούνται στοιχεία για ύποπτες αγοροπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα.

Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να μεταφέρει από την Αγγλία 18.000.000 λίρες σε λογαριασμό της στην Ελβετία τα οποία τα επενδύει σε χρυσό, bitcoin κ.α. και στην συνέχεια με εμβάσματα προς την εταιρεία που διατηρεί στην Ελλάδα προβαίνει σε αγοροπωλησίες ακινήτων.

Ίδια πρακτική ακολουθείται και με την εταιρεία που διατηρεί στις Σεϋχέλλες.

Η Αρχή ήδη έχει ανοίξει τους λογαριασμούς της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ταυτοποιώντας παράλληλα και τους πραγματικούς δικαιούχους της εταιρείας.

Ελέγχονται αγοροπωλησίες που έγιναν με όχι τους συνήθεις όρους της αγοράς, φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που εμπλέκονται στις ανωτέρω συναλλαγές, ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς της και έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων.

Ο ανωτέρω φάκελος με αναλυτικές πληροφορίες θα σταλεί στην αντίστοιχη αρχή της Αγγλίας αλλά εάν προκύψουν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ένα ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο, δικηγόρος στο επάγγελμα, με πρόσβαση «άνωθεν» αλλά και «στα μέσα και στα έξω» του κόμματος, άρχισε τα νταραβέρια, τις εξυπηρετήσεις και τις διευθετήσεις!

Ένα ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο, δικηγόρος στο επάγγελμα, με πρόσβαση «άνωθεν» αλλά και «στα μέσα και στα έξω» του κόμματος, άρχισε τα νταραβέρια, τις εξυπηρετήσεις και τις διευθετήσεις!

Μαθαίνω ότι…

Ένα ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο, δικηγόρος στο επάγγελμα, που είναι «μέσα στα πράγματα» και όπως ισχυρίζεται «λύνει και δένει», φέρεται να έχει ξεκινήσει τα νταραβέρια, τις εξυπηρετήσεις και τις πάσης φύσης διευθετήσεις, εκμεταλλευόμενος την πρόσβαση που έχει αποκτήσει στα υψηλά πατώματα της εξουσίας, αλλά και στον κομματικό μηχανισμό!

Εσχάτως, οι εξυπηρετήσεις έφεραν και τις πρώτες νομικές δουλειές προς διευθέτηση!

Οι αμοιβές αυγατίζουν, τα έσοδα πολλά και προμηνύονται ακόμη περισσότερα! Το γραφείο μεγαλώνει και διευρύνεται!

Και στο κόλπο μπαίνει και η σύζυγος, επίσης δικηγόρος!

Τι άλλο να πούμε εμείς στο δικηγορικό ζεύγος; Καλές δουλειές!!! Πολιτικές, επαγγελματικές και …εξωθεσμικές!

Διαβάστε ακόμη: