«Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Οι έντεκα βουλευτές των «Σπαρτιατών» -ανεξάρτητοι πια- έχοντας καταργήσει τον αρχηγό τους- αποδεικνύουν πως ο πραγματικός αρχηγός τους είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης που κατάφερε μέσα από τη φυλακή να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Ο Βασίλης Στίγκας, μόνος στα έδρανα μιλάει για τακτικές «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε» και διαγράφει 3 βουλευτές, αλλά και οι 11 βουλευτές τον «διαγράφουν» σε μια κωμωδία πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, το λέω με το θάρρος της γνώμης μου» είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

«Δεν νοείται σε μια ΚΟ οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Φαίνεται πως οι αντάρτες βουλευτές ζητούσαν συνέδριο για να του πάρουν το κόμμα και να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά θα προχωρήσουν σε κόμμα χάνοντάς την με νέο αρχηγό αφήνοντας τον παλιό χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

Η προσπάθεια να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από την Βουλή απέτυχε παταγωδώς πετυχαίνοντας μόνο να αφήσει τον ίδιο απέξω, αλλά κάνοντας αρχηγό έντεκα βουλευτών που ανακοινώνουν περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις σε όλη την επικράτεια “για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Εδώ οι θεσμοί βρίσκονται σε αμηχανία καθώς ένας έγκλειστος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης περιπαίζει την Δικαιοσύνη, γελά με την κυβέρνηση και διεκδικεί τον Δήμο Αθήνας ως υποψήφιος δήμαρχος.

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με την απόπειρα να αποκλειστεί από τις βουλευτικές -κι όχι και από τις δημοτικές- με ένα νόμο που μάλλον τον ευνόησε να μαζέψει 250.000 ψήφους μέσα σε λίγες μέρες.

Με έντεκα βουλευτές στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει πόρους για την ίδρυση κόμματος από τις αποζημιώσεις τους, αλλά φαίνεται πως ο καυγάς αφορά το ταμείο και την κρατική επιχορήγηση που ο Βασίλης Στίγκας εισέπραξε χωρίς να ενημερώσει τους βουλευτές του.

Οι περιοδείες και οι προσυνεδριακές συνδιασκέψεις πάντως αποδεικνύουν πως το κόμμα Κασιδιάρη όχι μόνο δεν εμποδίστηκε να μπει στη Βουλή, αλλά τώρα οργανώνεται και προχωρά σε συνέδριο με… δημοκρατικές διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη: