Στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται για ακόμη ένα 24ωρο η χώρα. Το ισχυρότερο «χτύπημα» έχει δεχθεί η περιοχή της Θεσσαλίας, όπου ολόκληρες περιοχές έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί.

Οι εικόνες από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας συγκλονίζουν.

Τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ακραίας κακοκαιρίας Daniel, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης, εντοπίστηκε νεκρός κτηνοτρόφος στο Πετρωτό Δομοκού, ενώ έξι άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, στους νόμους Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας αλλά και στον Βόλο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία Daniel, με την κατάσταση να είναι τραγική και την επιχείρηση των διασωστικών συνεργείων να είναι τεράστια.

Οι δυνάμεις επικέντρωνονται σε 9 χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα:

-Παλαμάς, όπου έχει πλημμυρίσει η κεντρική οδός Πλαστήρα, στην Καρδίτσα
-Αστρίτσα στην Καρδίτσα

-Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα,
-Αγία Τριάδα στην Καρδίτσα,

-Ιτέα στην Καρδίτσα,
-Μακρυχώρι στν Καρδίτσα,

-Καλυβάκια στην Καρδίτσα,
-Πεδινό στην Καρδίτσα
-Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα

Σε δάκρυα ξεσπούν οι εγκλωβισμένοι όταν τους σώζουν

Προς το παρόν βρέχει- αν και όχι με την ίδια ένταση με τις δύο προηγούμενες ημέρες- σε όλη την περιοχή οπότε δεν μπορούν να επιχειρήσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτό που περιμένουν, είναι να κοπάσει η ένταση τις επόμενες τρεις με τέσσερις ώρες. Στο μεταξύ όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι σε εξέλιξη οι αεροδιακομιδές, με τα ενάερια μέσα, να έχουν απομακρυνθεί και διασωθεί από Παλαμά, Αγία Τριάδα και Μεταμόρφωση 70 άτομα.

Όσοι επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές, κάνουν λόγο για μια τεράστια επιχείρηση, αντίστοιχων διαστάσεων με αυτή που στήθηκε στη Ρόδο όταν ξέσπασαν οι φωτιές τον περασμένο Ιούλιο. Οι εικόνες των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι, είναι συγκινητικές καθώς μόλις βλέπουν τους πυροσβέστες να πλησιάζουν και να τους σώζουν, ξεσπούν σε δάκρυα νιώθοντας τη λύτρωση που θα γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που «καταπίνουν» τα πάντα στο διάβα τους.

Διαβάστε ακόμη: