Μια περίεργη υπόθεση ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος στον τομέα του Real Estate, με σύνδεση Λονδίνου – Ζυρίχης – Αθήνας και εμπλοκή επωνύμων προσώπων, που εμπλέκονται ενεργά, διερευνά η αρμόδια Αρχή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του radar, εταιρεία real estate με έδρα στο Λονδίνο αλλά και  με γραφεία στην Ελλάδα  διερευνάται από το FIU της  Αγγλίας για ύποπτες συναλλαγές  και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η Επιστολή από το FIU

H Αρμόδια Αρχή στην Ελλάδα έλαβε αναλυτικό έγγραφο από την αντίστοιχη Αρχή της Αγγλίας σύμφωνα με το οποίο ζητούνται στοιχεία για ύποπτες αγοροπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα. Η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να μεταφέρει από την Αγγλία 18.000.000 λίρες σε λογαριασμό της στην Ελβετία τα οποία τα επενδύει σε χρυσό, bitcoin κ.α.  και στην συνέχεια με εμβάσματα προς την εταιρεία που διατηρεί στην  Ελλάδα προβαίνει σε αγοροπωλησίες ακινήτων. Ίδια πρακτική ακολουθείται και με την εταιρεία που διατηρεί στις Σεϋχέλλες.

κρυπτονομίσματα

Η Αρχή ήδη έχει ανοίξει τους λογαριασμούς της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ταυτοποιώντας παράλληλα  και   τους πραγματικούς δικαιούχους της εταιρείας. Ελέγχονται αγοροπωλησίες που έγιναν με όχι τους συνήθεις όρους της αγοράς, φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που εμπλέκονται στις ανωτέρω συναλλαγές, ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς της και έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων.

Ο ανωτέρω φάκελος με αναλυτικές πληροφορίες θα σταλεί στην αντίστοιχη  αρχή της Αγγλίας αλλά εάν προκύψουν  στοιχεία για ξέπλυμα  μαύρου χρήματος στην Ελλάδα θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη: