Τη ριζική αναδιάταξη του τραπεζικού χάρτη που αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή εξελίξεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, η οποία έχει αρχίσει να συντελείται στο παρασκήνιο, σηματοδοτεί η συμφωνία για τη συγχώνευση Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Η εξέλιξη αυτή που ως ιδέα έχει κατατεθεί εδώ και αρκετούς μήνες, φαίνεται ότι επεξεργάστηκε με πολλή σοβαρότητα συγκεντρώνοντας την επιδοκιμασία και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που ανέλαβαν εν είδει εγγυητριών να μετάσχουν στην επόμενη φάση αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank.

Πλέον το σχέδιο για την δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στην χώρα αρχίζει να υλοποιείται.

Χρειάστηκαν να συμβούν πολλά μέχρι από τα «σχέδια επί χάρτου» να φθάσουμε στη σημερινή φάση, και είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν πολλές επόμενες -και επίμονες- φάσεις μέχρι τη συγχώνευση των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων.

Πάντως, έγιναν τα πρώτα βήματα, που αρχίζουν να διαμορφώνουν και το νέο τραπεζικό χάρτη της χώρας.

Ήδη οι τέσσερεις μεγάλες συστημικές τράπεζες έχουν διανύσει -η κάθε μια με τους δικούς της σχεδιασμούς- τα πρώτα «χιλιόμετρα» ενός δρόμου ώστε ο τραπεζικός κλάδος να αποτελέσει τον νέο ισχυρό και σύγχρονο πυλώνα της οικονομίας για την νέα προοπτική της χώρας.

Τι κρίνεται

Υπό αυτό το πρίσμα οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις επόμενες εκλογές αποκτούν ειδικό βάρος: Πέραν των επιμέρους προσεγγίσεων και των αναγκαίων σε μια δημοκρατία προεκλογικών αψιμαχιών, την 22η Μαΐου οι επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσουν το όποιο αποτέλεσμα της κάλπης με συνετό τρόπο, ώστε η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις τεράστιες προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκεται η χώρα.

Είναι αλήθεια ότι στην οικονομία έχει υπάρξει ήδη η σχετική προεργασία και σε πολλούς τομείς: Το άνοιγμα πολλών υγιών εταιριών σε νέες δραστηριότητες, η εξωστρέφεια πολλών ομίλων, οι διεθνείς συνεργασίες και η αναζήτηση ξένων μεγάλων πολυεθνικών για εγχώριους συνεταίρους είναι μόνο η μια πλευρά της νέας πραγματικότητας.

Παράλληλα, οι τράπεζες έχοντας απαλλαγεί από το βάρος 85 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων -προφανώς εξακολουθούν να απασχολούν χιλιάδες δανειολήπτες, αλλά δεν είναι της παρούσης- είναι έτοιμες όσο ποτέ άλλοτε να συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτή.

Καταιγισμός αναβαθμίσεων και θετικών εκθέσεων!

Έρχεται η αναβάθμιση

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την αίσθηση πως η χώρα έχει εξασφαλίσει ήδη στην ουσία την κρίσιμη επενδυτική βαθμίδα, μένει μόνο η επιβεβαίωσή της τους επόμενους μήνες.

Μπορούμε μάλιστα βασίμως να υποστηρίξουμε ότι αυτή έχει προαναγγελθεί από τη στάση των ξένων επενδυτών.

Εδώ και μήνες έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια, πιθανόν και δισ. ευρώ, στις μετοχές των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων έξι μηνών η άνοδος των μετοχών των τραπεζών έχει ανατρέψει και τη σειρά κατάταξής τους, από πλευράς κεφαλαιοποίησης: Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Eurobank με άνοδο 39,46% και κεφαλαιοποίηση 4,94 δισ. ευρώ.

Από κοντά η Εθνική Τράπεζα με άνοδο 38,67% και κεφαλαιοποίηση 4,42 δισ. ευρώ.

Στην τρίτη θέση έχει περάσει η Τράπεζα Πειραιώς με άνοδο ρεκόρ για την μετοχή 93,46% και αποτίμηση 2,87 δισ. ευρώ και έπεται σε «απόσταση αναπνοής» η Alpha Bank με κεφαλαιοποίηση 2,8 δισ. ευρώ και άνοδο κατά το τελευταίο εξάμηνο 32,39%.

Γιατί ξεχώρισε η Τρ. Πειραιώς

Καθαρή απάντηση στο ερώτημα γιατί η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υπερακοντίζει τις άλλες συστημικές τράπεζες στην άνοδο δεν μπορεί να δοθεί, υπάρχουν διάφορες επιμέρους προσεγγίσεις, πολλές από τις οποίες συνδέονται, όχι αδίκως, από επιτυχείς κινήσεις της διοίκησης του ιδρύματος.

Από την άλλη πλευρά προβάλλεται το επιχείρημα ότι έχει παίξει ρόλο και η προοπτική ένταξης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στις 11 Μαΐου στον δείκτη MSCI.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της HSBC νέα τιμή-στόχος τίθενται τα 3,35 ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα κατά 40% σε σχέση με τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών της βρετανικής τράπεζας οι τιμές-στόχοι για τις άλλες τράπεζες είναι 6,75 ευρώ από 5,20 ευρώ πριν για την Εθνική Τράπεζα, σταθερά στα 1,60 ευρώ για την Eurobank και τα 1,45 ευρώ από 1,40 ευρώ πριν για την Alpha Bank.

Η έκθεση επισημαίνει πως «Οι ελληνικές τράπεζες φαίνονται ελκυστικές με 0,55 φορές δείκτες αποτίμησης τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV), 20% κάτω από τις αναδυόμενες αγορές και 25% κάτω από τις ευρωπαϊκές τράπεζες».

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι αργά αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών έχει επταπλασιαστεί: Από τα 2 δισ. ευρώ έχει υπερβεί τα 15 δισ. ευρώ, και οι αναλυτές προβλέπουν ότι υπάρχει ακόμα μέλλον!

Attica Bank

Το σχέδιο για τη νέα τράπεζα

Οι κακεντρεχείς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι σχεδόν από το… πουθενά προκύπτει ο πέμπτος πυλώνας στον τραπεζικό χάρτη της χώρας.

Πράγματι, η συγχώνευση μεταξύ Attica Bank – Παγκρήτιας Τράπεζας φάνταζε ως ένα απόμακρο και μάλλον δύσκολο εγχείρημα πριν από μερικούς μόλις μήνες.

Όμως, όπως προκύπτει από την εξέλιξη των πραγμάτων, όσοι πίστεψαν σε αυτό, θεσμικοί παράγοντες, βασικοί μέτοχοι και -φυσικά- στελέχη των δύο τραπεζικών οντοτήτων, δικαιώνονται μέχρι στιγμής για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Στην νέα τράπεζα που θα προκύψει αφού ολοκληρωθεί και δεύτερη αύξηση κεφαλαίου -το ύψος της οποίας θα καλύψει τις προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια των δύο τραπεζών, αλλά και για την ανάπτυξη της νέας τράπεζας- το επιχειρηματικό σχήμα των κ. Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου, θα ελέγχει το 51%.

Τα επόμενα βήματα για το νέο σχήμα, όπως διαγράφονται από τις τελευταίες εξελίξεις θα είναι τα εξής: Στην τρέχουσα αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank η Παγκρήτια Τράπεζα θα συμμετάσχει με 34 εκατ. ευρώ (με εγγύηση της Thrivest), ενώ η Thrivest θα συμμετέχει με 30 εκατ. ευρώ και με 329 εκατ. ευρώ το ΤΧΣ.

Οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ με 10 εκατ. ευρώ εκάστη, καλύπτοντας έτσι την συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ (40 εκατ. ευρώ), που πλέον αποτελεί παρελθόν για την Attica Bank.

Το ΤΜΕΔΕ αποτελεί ήδη παρελθόν για την Αττικής και ο νυν πρόεδρος της τράπεζας Κώστας Μακέδος θα αποχωρήσει σε ενάμιση μήνα περίπου που θα γίνει η ετήσια γενική συνέλευση της Attica Bank.

Μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα κεφαλαιακή ενίσχυση της Attica Bank, ύψους 490 εκατ. ευρώ (473,3 εκατ. ευρώ άμεση αύξηση και 16,7 εκατ. ευρώ με άσκηση warrants), θα ξεκινήσει η διαδικασία συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Στη συνέχεια η Παγκρήτια θα ξεκινήσει due diligence στην Αττικής.

Σύμφωνα με τη στρατηγική διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων η Attica Bank θα πρέπει να περιορίσει τον δείκτη στο 50%, όπως δεσμεύεται να πράξει και η Παγκρήτια.

Μετά τη συγχώνευση των δύο τραπεζών θα ακολουθήσει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα καλύπτει τις προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια των δύο τραπεζών, αλλά και για την ανάπτυξη της τράπεζας.

Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα μπορούσε τώρα να πάει σε εκλογές και να κερδίσει!

 

Οι 3 κορυφαίοι επιχειρηματίες που φέρονται να «εγκαταλείπουν» τον Μητσοτάκη και «κλείνουν το μάτι» στον Αλ. Τσίπρα, αλλά και ο …τέταρτος από τα παλιά που …δεν το γύρισε ποτέ με τον Κυριάκο!

Έχουμε αναφερθεί ακροθιγώς τόσο παλαιότερα, όσο και προ ημερών, ότι 3 κορυφαίοι επιχειρηματίες, πασίγνωστοι και πανίσχυροι, με επιρροές, αναφορές και πολυσχιδείς δραστηριότητες, εσχάτως «κλείνουν το μάτι» και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς κατά την περίοδο διακυβέρνησης του τον είχαν στηρίξει, ενώ στη συνέχεια, μετακινήθηκαν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαβλέποντας τη νίκη του στις εκλογές του 2019!

Σε μια εποχή προεκλογική, όπου το αποτέλεσμα φαντάζει αβέβαιον και η αυτοδυναμία μακρινό – πιθανόν ανεκπλήρωτο- στόχο, οι Ολιγάρχες φέρονται να κρατάνε αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – υπό την έννοια ότι δεν επιθυμούν να ταυτίζονται με τις επιλογές του- και πραγματοποιούν ανοίγματα στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως, ενόψει πιθανής συγκυβέρνησης!

Για τον έναν εκ των τριών μεγαλοεπιχειρηματιών, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε στενό του περιβάλλον φέρεται να δηλώνει ότι είναι «φίλος του».

Ο οποίος δεν τον πρόδωσε ποτέ! Και η αλήθεια είναι πως ο εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίας ουδέποτε απέκτησε προσωπικές σχέσεις με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά απλώς διατήρησε μέσω άλλων προσωπικών επαφών, μια καλή και αξιοπρεπή σχέση!

Όσον αφορά τους άλλους δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, για λόγους διάφορους ο καθένας, φέρεται να έχουν απομακρυνθεί από τον πυρήνα της Εξουσίας, μολονότι ο ένας εξ αυτών φέρεται να έχει αποφύγει να συναντηθεί με τον νυν πρωθυπουργό τετ α τετ και οι όποιες σχέσεις τους να διεκπεραιώνονται μέσω τρίτων προσώπων κοινής αποδοχής!

Υπάρχει ακόμη και ένας τέταρτος μεγαλοεπιχειρηματίας, που δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας τον φίλο του, καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατά κοινή ομολογία τον έχει «ευεργετήσει» σε μείζονος σημασίας ανοικτή και καθοριστική του υπόθεση, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως «ζωής και θανάτου» που διευθετήθηκε δια μέσω φωτογραφικού νομοθετήματος λίγο πριν τις εκλογές του 2019…

Τα 10 μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχουν υπογραφεί μέσα στο 2023

Τι ενώνει Χόλτερμαν, Βαρδινογιάννη και Εξάρχου – Μπάκο – Καϋμενάκη – Οι Παραχωρήσεις, οι Τράπεζες και τα Media – Η «υπόθεση Άκτωρ» τους έφερε πιο κοντά – Η Attica bank, η Optima και η μετοχική θέση στην Alpha bank – Ο Σέρβος μπαλαντέρ της United media!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι 3 κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν κάνει κατά τον τελευταίο χρόνο παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον και την προσοχή της αγοράς με τις επιθετικές κινήσεις τους!

Ο όμιλος Ελλάκτωρ του Ολλανδού Χόλτερμαν, η Μότορ Όιλ του ομίλου Βαρδινογιάννη (που κατέχει το 30% του Ελλάκτωρα) καθώς και η φιλόδοξη επιθετική τριανδρία των Εξάρχου, Μπάκου, Καυμενάκη διά μέσω της Ιντρακάτ και όχι μόνον, αποτελούν τους πρωταγωνιστές της επιχειρηματικής πιάτσας και της χρηματιστηριακής αγοράς σε βαθμό που λίγο – πολύ, όλη η ειδησεογραφία κινείται πέριξ των τριών αυτών κορυφαίων ομίλων, που έχουν πλέον επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων!

Και η αλήθεια είναι πως την ώρα τούτη η «υπόθεση Άκτωρ» που από την Ελλάκτωρ των Χόλτερμαν – Βαρδινογιάννη πουλήθηκε στην Ιντρακάτ των Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη, έφερε τους 3 ομίλους πιο κοντά, καθώς στην πράξη διαπιστώθηκε πως αυτά που τους ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν!

Και οι αντιπαραθέσεις του παρελθόντος με αφορμή την μετοχική εξουσία του Ελλάκτωρα φαίνεται πως ανήκουν πια οριστικά στο παρελθόν, ως μια παρένθεση στις μεταξύ τους σχέσεις!

Επί της ουσίας, για να καταστούμε σαφείς, οι τρεις ισχυροί όμιλοι την ώρα τούτη έχουν τρία κοινά ενδιαφέροντα: Τις Παραχωρήσεις, τις Τράπεζες και τα Media!

Ο όμιλος Ελλάκτωρ (Χόλτερμαν – Βαρδινογιάννης) επιδεικνύει αδιαμφισβήτητα πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για τις Παραχωρήσεις (ενίσχυσε πρόσφατα το ποσοστό του στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) με έμφαση την Αττική οδό, την οποία διαχειρίζεται ως παραχωρησιούχος μαζί με τη Άβαξ και τη γαλλική  Egis, ενώ θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την εκ νέου παραχώρηση της!

Την ώρα τούτη βέβαια, η γαλλική Ardian, που θα συμμετείχε στην κοινοπραξία με τον Ελλάκτωρα αποχώρησε, οπότε ο όμιλος φέρεται να αναζητεί νέες συμμαχίες για την διεκδίκηση της Χρυσοτόκου Όρνιθας των Παραχωρήσεων!

Και προφανώς θα δημιουργήσει ή θα συμμετάσχει σε νέο κοινοπρακτικό σχήμα, μεταξύ των 8 υποψηφίων που έχουν αποσπάσει το «Ναι» του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Παραχωρήσεις επιδεικνύει και η Ιντρακάτ η οποία προέβη σε μια πολύ σοβαρή συμμαχία με την κορυφαία πορτογαλική εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Brisa!

Ο όμιλος Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη, έχει ήδη επιδείξει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και για το τραπεζικό σύστημα, όπου ήδη δημιουργεί τον 5ο τραπεζικό πόλο με Τράπεζα Αττικής, Παγκρήτια και Συνεταιριστική Σερρών!

Με το τραπεζικό σύστημα ήδη ενασχολείται η οικογένεια Βαρδινογιάννη μέσω της Optima που τα πηγαίνει εξαιρετικά, ενώ ο Χόλτερμαν έχει ήδη αποκτήσει το 5,6% της Alpha bank της οποίας έχει καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος ξεπερνώντας τον αμερικανό Πόλσον (4,9% που βαίνει συνεχώς μειούμενο)!

Επιπροσθέτως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα θα επιδείξει ενδιαφέρον και για την Εθνική, εάν και όταν το ΤΧΣ πωλήσει το 20% ή το 30% των μετοχών της!

Ο τρίτος κοινός τόπος ενδιαφέροντος των πανίσχυρων ομίλων είναι τα ΜΜΕ, όπου η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star, ενώ δυναμικά εμπλέκεται με τα Media και η ισχυρή τριανδρία Εξάρχου, Μπάκου, Καυμενάκη με την απόκτηση περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και όχι μόνο!

Για τον Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα έχει κατά καιρούς γραφτεί και ακουστεί περί ενδιαφέροντος για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο αρμοδίως, ούτε να προκύπτει βάσει των πληροφοριών!

Σε όλο αυτό το σκηνικό των ΜΜΕ πάντως φέρεται να εμπλέκεται ο Σέρβος Τσόλακ της United media (υπάλληλος του οποίου είναι ο γνώριμος μας Ν. Σταθόπουλος) ο οποίος αναδεικνύεται σε μπαλαντέρ επί τη βάσει των μετοχικών θέσεων που χτίζει και τα κεφάλαια που εκπροσωπεί!

Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων επικεφαλής του νεοναζιστικού κόμματος Κασιδιάρη

«Σοκ» για την ελληνική κοινωνία: Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων επικεφαλής του νεοναζιστικού κόμματος Κασιδιάρη – ΜΕΡΑ25 και «Έλληνες» με ποσοστά – έκπληξη στη Generation Z !

Ανησυχητικά στοιχεία που προβληματίζουν για την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού» στην ελληνική κοινωνία και τις πιθανές παρενέργειες που θα έχουν κάποιες υπόγειες διεργασίες οι οποίες φαίνεται να συντελούνται σε ορισμένα στρώματα της, προκύπτουν από δύο διαφορετικές ειδήσεις των τελευταίων ωρών.

Όπως επισήμανε ο πολύ γνωστός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης που θεωρείται και «πατέρας» του τρόπου μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, ένα μεγάλο τμήμα των νέων ψηφοφόρων φαίνεται πως θέλγεται από τον αντισυστημικό λόγο.

Πράγματι στη δημοσκόπηση της Metron η οποία δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής» καταγράφεται σημαντική αύξηση τόσο της απήχησης του μορφώματος Κασιδιάρη, όσο και το κόμματος Βαρουφάκη.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία στο τμήμα των ψηφοφόρων που αντιπροσωπεύει την Generation Z ( αφορά τις ηλικίες μεταξύ 17-27 ετών) το ΜΕΡΑ25 προτιμάται από το 12,9% των δυνητικών ψηφοφόρων ενώ το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό του που φθάνει στο 4,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας δημοσκόπησης στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία η ΝΔ παίρνει το 13% των προτιμήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5% το ΠΑΣΟΚ 11,3% και το ΚΚΕ 4,5%.

To δεύτερο στοιχείο προέρχεται από σημερινή ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο χρυσαυγίτης κατάδικος, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα με ανακοίνωσή του και συντηρώντας τη συζήτηση γύρω από το όνομά του κάνει γνωστό πως «στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη».

Ιδιαίτερα για αυτή τη δεύτερη αναπάντεχη είδηση θα ήταν πολύ εύκολο να προχωρήσουμε σε οξύτατους χαρακτηρισμούς για όλους εκείνους που έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο ναζιστή αξιωματικό μεταξύ των καθηγητών που εκπαιδεύουν του Έλληνες ευέλπιδες.

Ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια ότι βρίσκεται στις τάξεις του στρατεύματος αλλά να πρόκειται για τη γνωστή τακτική του καταδικασμένου οπαδού του Χίτλερ.

Σε διαφορετική περίπτωση, προκύπτει θέμα για όσους τον επέλεξαν και τον διατήρησαν στη θέση του, μηδέ εξαιρουμένων του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ!

Ποιος κορυφαίος επιχειρηματίας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν συνέταιρο του

Ποιος κορυφαίος επιχειρηματίας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν συνέταιρο του και με τα χειρότερα για τον πρώην; Η νέα εποχή και το διαζύγιο που δεν ήταν βελούδινο…

Μου λένε ότι, κορυφαίος εγχώριος επιχειρηματίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στον τομέα δραστηριοποίησης του και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο που ενασχολείται – και όχι μόνο- μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν συνέταιρο του, λέγοντας ότι τον στήριξε όσο κανείς και ουδέποτε παρενέβη στη διαχείριση του (τεράστιου) ομίλου, σε αντίθεση με τον πρώην συνέταιρο του για τον οποίο λέει τα…χειρότερα, καταδεικνύοντας έτσι ότι τους χωρίζουν πολλά και ότι το διαζύγιο δεν ήταν βελούδινο!

Και πως οι σχέσεις πλέον που τους χαρακτηρίζουν είναι ευμετάβλητες, γεγονός που λιγότερο ή περισσότερο επιδρά στη διαμόρφωση των ισορροπιών στον χώρο και στον συσχετισμό δυνάμεων, ειδικά όσον αφορά τις πάσης φύσης συνεργασίες με τρίτους, επίσης πανίσχυρους, επιχειρηματικούς ομίλους!

Διαβάστε περισσότερα