Φρένο σε πιθανά σχέδια των τραπεζών για την υιοθέτηση υψηλής μερισματικής πολιτικής την τριετία 2024 – 2026 επιχειρεί να βάλει άμεσα ο Ευρωπαϊκός Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) καθώς δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι το γεγονός πως οι μέτοχοι ανά την Ευρώπη, επιθυμούν διακαώς μερισματικές αποδόσεις και “πιέζουν” προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βλέποντας σε αυτό το κλίμα και τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών να επιχειρούν, με «όπλο» τα σημαντικά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023, να βάζουν ψηλά στην επενδυτική τους ατζέντα την διανομή υψηλών μερισμάτων για τα επόμενα χρόνια, ο επόπτης αποφάσισε να παρέμβει.

Σε διάφορα πηγαδάκια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, μίλησε για πρόταση διανομής μερίσματος σε ποσοστό 30% των κερδών του ’23 και ο ομόλογός του στην Τράπεζα Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, αμέσως μετά την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2023, θα καταθέσει αίτημα στον SSM, προκειμένου ο επόπτης να εγκρίνει τη χορήγηση μερίσματος χρήσης 2023, που θα αντιστοιχεί σε 10% των καθαρών κερδών.

Στη λογική της υψηλής μερισματικής απόδοσης τάσσεται η Eurobank, η πρώτη που βγήκε από το Ταμείο, προχωρώντας πλέον σε πλήρως ιδιωτικά μονοπάτια, καθώς επίσης και η Αlpha Bank, που όχι μόνο κήρυξε την έξοδο από τον εναγκαλισμό του Ταμείου, αλλά σφράγισε την αποχώρηση του ΤΧΣ με μια στρατηγική συνεργασία με μεγάλο ευρωπαϊκό τραπεζικό όμιλο.

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Alpha Bank

Στην Αθήνα ο SSM

Κλιμάκιο του SSM βρέθηκε στην Αθήνα τόσο την προηγούμενη εβδομάδα όσο και την τρέχουσα και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με τις διοικήσεις και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές και παρά την γενικότερη θετική συγκυρία, το κλίμα στις συναντήσεις αυτές, δεν χαρακτηρίστηκε «πανηγυρικό» καθώς ο Επόπτης έθεσε θέματα ποιότητας κεφαλαιακής βάσης, όπως η υψηλή συμμετοχή των οριστικών και εκκαθαρισμένων αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (Deferred Tax Credits – DTCs) στα κεφάλαια, αλλά και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων περιουσιακών στοιχείων (Non Performing Assets).

Να σημειώσουμε ότι τα Non Performing Assets περιλαμβάνουν, πέραν των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), σκέλος στο οποίο οι επιδόσεις των τραπεζών οδεύουν βάσει της εποπτικής καθοδήγησης (3% NPE ratio στο τέλος της φετινής χρονιάς) και άλλα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία δεν εξυπηρετούνται, όπως τα δάνεια με κρατική εγγύηση, που δόθηκαν στο παρελθόν (προ κρίσης χρέους) σε Ρομά, παλιννοστούντες, πληγέντες από φυσικές καταστροφές κ.ά.

Στο 65% των κεφαλαίων ο αναβαλλόμενος φόρος

Ξεκινώντας με τον αναβαλλόμενο φόρο, σημειώνεται οτιο σύνολο των κεφαλαίων που διαθέτουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με βάση τα στοιχεία εξαμήνου ανέρχεται σε 21,3 δισ. ευρώ και από αυτά τα 13,1 δισ. ευρώ αποτελούν αναβαλλόμενη φορολογία (DTC), δηλαδή συμψηφισμό παλαιότερων ζημιών με φορολογικές υποχρεώσεις.

Το ύψος του DTC έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά περίπου 2 δισ. ευρώ (τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν 15,1 δισ. ευρώ), αλλά ως ποσοστό των κεφαλαίων έχει αυξηθεί, καθώς οι κεφαλαιακοί δείκτες επιβαρύνθηκαν από την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας III.

Έτσι το ποσοστό του DTC επί των κεφαλαίων διευρύνθηκε από το 55% στο 65%, με αποκλίσεις όμως από τράπεζα σε τράπεζα, καθώς η Εθνική και η Eurobank πέτυχαν μείωση του DTC ως ποσοστού των κεφαλαίων τους.

Να σημειωθεί ότι η μείωση του DTC ως ποσοστού των κεφαλαίων είναι αποτέλεσμα:

α) Του ποσού της απόσβεσης που ουσιαστικά μειώνει τον αριθμητή.

β) Της αύξησης των κεφαλαίων, δηλαδή του παρονομαστή λόγω των αυξημένων κερδών.

Οι τράπεζες αποσβένουν σταδιακά κάθε χρόνο ένα τμήμα τους, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την πλήρη απόσβεσή τους εκτείνεται έως το 2040.

Αν και η αναβαλλόμενη φορολογία εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών το ποσοστό του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά τους κεφάλαια αντιπροσωπεύει περίπου το 10% κατά μέσον όρο.

Από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου το placement της Τράπεζας Πειραιώς - Μεταξύ 3,5 ευρώ και 3,85 ευρώ το εύρος διάθεσης - Στα χέρια του Ξηρουχάκη η εισήγηση της Bank of America για τον χρόνο, τον τρόπο και το ποσοστό διάθεσης - Κέρδη ρεκόρ για την Τράπεζα Πειραιώς την επόμενη 3ετία!

Το μεγάλο αγκάθι των κρατικών εγγυήσεων

Την ίδια στιγμή αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα ο SSM ενημερώνει την Ελληνική Δημοκρατία αλλά και τις τράπεζες για την πρόθεσή του να ξεκινήσει να αφαιρεί αυτόματα από τα εποπτικά κεφάλαια των εγχώριων συστημικών τραπεζών από την 31η Δεκεμβρίου 2024, προβλέψεις που αναλογούν σε δάνεια με εγγύηση Δημοσίου, τα οποία τελούν σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και το Δημόσιο δεν έχει αποπληρώσει τις απορρέουσες από την εγγύηση οφειλές του.

Ουσιαστικά με το μήνυμα ότι «η ζημιά από δάνεια με εγγύηση Δημοσίου που είναι σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών και δεν έχει τακτοποιηθεί θα αφαιρείται αυτόματα από τον υπολογισμό των εποπτικών κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών» ο Επόπτης πιέζει την κυβέρνηση να τακτοποιήσει το θέμα καθώς οι απλήρωτες εγγυήσεις, που έχουν καταπέσει, προσέγγιζαν, το περασμένο φθινόπωρο, το 1 δισ. ευρώ.

Το Δημόσιο πάντως επιτάχυνε τον ρυθμό πληρωμών, μετά τον ειδικό έλεγχο και την προειδοποίηση του SSM ωστόσο υπάρχει ακόμη δρόμος.

Π. Μυλωνάς στο ΧΑ για Εθνική: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τις τράπεζες

Δεν προκύπτουν προσκόμματα για το φετινό μέρισμα

Παρά τις πιέσεις του Επόπτη, στα τραπεζικά επιτελεία δεν θεωρούν ότι απειλείται η πολιτική διάθεσης μερισμάτων τα επόμενα χρόνια.

«Απλά, εξηγούν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, ο Επόπτης επιχειρεί να μειώσει τυχόν υπεραισιόξοξες προσδοκίες που καλλιεργούνται για υψηλές μερισματικές αποδόσεις κατά τη διετία 2025-26. Για τη φετινή πολιτική ανταμοιβών, με διανομή μερισμάτων της τάξης του 10% με 25% των καθαρών κερδών, δεν φαίνεται να προκύπτουν σοβαρά προσκόμματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων πηγών.

Συνολικά πάντων και επειδή οι προθέσεις για τις επόμενες χρήσεις είναι από πλευράς τραπεζών ιδιαίτερα φιλόδοξες σε ότι αφορά τις διανομές κερδών, ο επόπτης φαίνεται σε πρώτη φάση να κατεβάζει μερικώς τον πήχη των προσδοκιών» σχολιάζει έμπειρος τραπεζικός αναλυτής.

Την ίδια στιγμή ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει για την τραπεζική αγορά το αν ο SSM θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα να προχωρήσει σε επαναγορά ως του 8% των μετοχών της, εξέλιξη που εν μέρει έχει προεξοφλήσει η αγορά, μαζί με διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2023, ή περιορίσει το payoutratio.

Υπενθυμίζεται τέλος πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ζητήσει από τις τράπεζες να ολοκληρώσουν και να καταθέσουν τα αποτελέσματα στο τέλος του τριμήνου των εσωτερικών διαδικασιών αξιολόγησης της επάρκειας κεφαλαίου (Internal Capital Adequacy Assessment Processes – ICAAP) και των αντιστοίχων διαδικασιών της επάρκειας ρευστότητας (Internal Liquidity Adequacy Assessment Processes – ILAAP).

Οι συγκεκριμένες “ασκήσεις” θα δώσουν και την οριστική απάντηση σε τράπεζες και επενδυτές για τη διανομή μερισμάτων (θετική ανταπόκριση και ύψος) που εν πολλοίς θα κρίνει και την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων των τραπεζών ως προς τη ζήτηση.

Όταν ο Νίκος Παππάς «δικαίωσε» τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται να κάνει Νο2 του ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά – Ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στα όργανα, φτιάχνει δικό του Εκτελεστικό Γραφείο που θα αποφασίζει για τα πάντα

Σε ευρύτατες αλλαγές προσώπων στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Θεωρεί ότι ο θρίαμβος που διήγαγε στα πλαίσια του Συνεδρίου απέναντι στον Τσίπρα και τους αμφισβητίες του τού δίνουν πλέον μία καθαρή εντολή να αλλάξει όλα τα όργανα και κυρίως να σχηματίσει μία δική του ομάδα που θα παίρνει τις καθημερινές αποφάσεις.

Θεωρείται βέβαιο ότι η πρώτη κίνηση θα είναι η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής με στόχο την αλλαγή της Πολιτικής Γραμματείας.

Εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κομβικό ρόλο στην επιλογή των στελεχών που θα προταθούν για τη νέα Πολιτική Γραμματεία θα έχει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος βγήκε ιδιαίτερα ενισχυμένος από το πρόσφατο θυελλώδες Συνέδριο.

Ένα δεύτερο όργανο που αναμένεται να αναβαθμιστεί ο ρόλος του είναι το νέο Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο λόγω μεγέθους (θα αποτελείται το πολύ από 9 άτομα} ουσιαστικά θα αποτελεί τον «πρωινό καφέ» του Στ. Κασσελάκη.

Εκεί θα συζητούνται όλα και θα παίρνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και του ίδιου.

Είναι δεδομένο ότι θα προταθεί η συμμετοχή στα δύο καθοδηγητικά όργανα και στελεχών που τάχθηκαν στο πλευρό της Όλγας Γεροβασίλη, προφανώς και της ίδιας.

Όμως, δεν γνωρίζουμε αν θα δεχτούν τα πρόσωπα αυτά που έπαιξαν ρόλο στην ανάδειξη της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη.

Πάντως, η ίδια Γεροβασίλη δεν είναι αρνητική. Είναι δεδομένο, επίσης, ότι είναι δύσκολο να «ξεφύγουν» από τις αλλαγές οι δύο Γραμματείς της ΚΕ, η Ράνια Σβίγγου και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Για τη γενική γραμματεία αναμένεται να προταθεί ο Θάνος Μωραΐτης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι κεντρογενής ενώ για την υπόθεση εκπροσώπηση του κόμματος, υπάρχει μία λίστα δημοσιογράφων και συντακτών που κάνουν το ρεπορτάζ του κόμματος, έχουν γίνει οι βολιδοσκοπήσεις και θα υπάρξουν νεότερα σε λίγες μέρες.

Είναι γνωστό ότι η Δώρα Αυγέρη θέλει να κατέβει για την ευρωβουλή και θα πρέπει να παραιτηθεί από μία τέτοια νευραλγική θέση.

Τον «πέταξε» ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος από τον ιδιωτικό τομέα (ΤΕΜΕΣ) και τον μάζεψε ο Κ. Χατζηδάκης στο Δημόσιο

Τον «πέταξε» ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος από τον ιδιωτικό τομέα (ΤΕΜΕΣ) και τον μάζεψε ο Κ. Χατζηδάκης στο Δημόσιο – Η παράδοξη και περίεργη τοποθέτηση του Στέφανου Θεοδωρίδη στο Υπερταμείο!

Εντύπωση έχει προκαλέσει στην αγορά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και πιθανότατα ο Υπ. Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης τοποθέτησαν τον Στέφανο Θεοδωρίδη ως νέο πρόεδρο του Υπερταμείου προς αντικατάσταση του Κ. Δερδεμέζη του οποίου η θητεία λήγει την 1η Μαρτίου!

Τυπικά τον διορισμό του Στέφανου Θεοδωρίδη έκανε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, ωστόσο θεωρείται βέβαιον ότι η επιλογή είναι του αρμόδιου υπουργού, δεδομένου ότι ο Κ. Χατζηδάκης κατά το παρελθόν όταν είχε διατελέσει Υπ. Ενέργειας τον είχε τοποθετήσει στο ΔΣ της ΔΕΗ!

Και το ερώτημα που τίθεται είναι με ποια λογική τοποθετείται σε μια τόσο καίρια θέση ένα στέλεχος το οποίο το προηγούμενο αφεντικό του, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος της ΤΕΜΕΣ, τον έδιωξε κακείν κακώς από το Costa Navarino και τον επιχειρηματικό όμιλο που έχει πάρει τη διαχείριση του Χίλτον και έχει μπροστά του εμβληματικά project!

Με τέτοια ανάπτυξη και τόσα φιλόδοξα project στον ορίζοντα, που προϋποθέτουν την ύπαρξη αξιόλογων και φιλόδοξων στελεχών για να τα υλοποιήσουν, σιγά μην έδιωχνε ο «κοντός» τον Στεφ. Θεοδωρίδη από Διευθύνοντα της ΤΕΜΕΣ!!!

Και αφού τον πέταξε ο Κωνσταντακόπουλος από τον ιδιωτικό τομέα ήρθε ο Χατζηδάκης να τον μαζέψει στον Δημόσιο και ειδικότερα εκεί όπου ως γνωστόν η ξάπλα πάει σύννεφο και αντί για έσοδα σε λίγο θα αναδειχθούν σε πρωταθλητές δημιουργίας εξόδων!!!

Αποκάλυψη: Τα ποσοστά της μοιρασιάς των εργολάβων στον ΒΟΑΚ: 40-30-30 (ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Ιντρακάτ) στο κατασκευαστικό αντικείμενο και 40-24-24-12 (ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Ιντρακάτ) στη σύμβαση παραχώρησης - Μια συμφωνία δίκαιη που διασφαλίζει την υλοποίηση του εμβληματικού έργου και ενισχύει τις εισηγμένες με σημαντικό ανεκτέλεστο και μερίδια στη διαχείριση!

Αποκάλυψη: Τα ποσοστά της μοιρασιάς των εργολάβων στον ΒΟΑΚ: 40-30-30 (ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Ιντρακάτ) στο κατασκευαστικό αντικείμενο και 40-24-24-12 (ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Ιντρακάτ) στη σύμβαση παραχώρησης – Μια συμφωνία δίκαιη που διασφαλίζει την υλοποίηση του εμβληματικού έργου και ενισχύει τις εισηγμένες με σημαντικό ανεκτέλεστο και μερίδια στη διαχείριση!

Επειδή πολλά λέγονται κι άλλα τόσα γράφονται σε επίπεδο παρασκηνιακών στηλών υπό τη μορφή φημών και αβάσιμων πληροφοριών, σκόρπιες κουβέντες χωρίς εξειδίκευση και συγκεκριμένη αναφορά σε ποσοστά και μερίδια αγοράς, σχετικά με την μοιρασιά των εργολάβων στον ΒΟΑΚ, σας αποκαλύπτουμε σήμερα την συμφωνία των πανίσχυρων εργολάβων – και όχι μόνο- τόσο στο κατασκευαστικό σκέλος όσο και στην σύμβαση παραχώρησης του εμβληματικού άξονα για την υλοποίηση του οποίου ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Μετά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις στον δήθεν διαγωνισμό (που δεν θα άνοιγε ποτέ αν προηγουμένως δεν τα είχαν βρει οι επικεφαλής των δύο υποψηφίων ομίλων Γ. Περιστέρης και Ευάγγελος Μυτιληναίος), υπό τις ευλογίες του Μαξίμου επήλθε η οριστική συμφωνία μεταξύ των 4 πανίσχυρων επιχειρηματιών που εμπλέκονται στον διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης, που εκτός των άλλων εμπεριέχει και κατασκευαστικό αντικείμενο ύψους 1,7 δις., που κατά τους εργολάβους ανέρχεται σε 2,2 δις. ευρώ!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από πηγές εκ των έσω, που δεν δύναται να αμφισβητηθούν, η μοιρασιά των εργολάβων σε ποσοστά έχει ως εξής:

Πρώτον, στην σύμβαση παραχώρησης όπου περιλαμβάνονται τέσσερις όμιλοι η κατανομή των ποσοτήτων έχει ακολούθως: ΓΕΚ Τέρνα 40%, Μυτιληναίος 24%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ 24% και Ιντρακάτ 12%!

Δεύτερον, στο κατασκευαστικό αντικείμενο που κατά την προκήρυξη του διαγωνισμού θεωρείται 1,7 δις. ωστόσο οι εργολάβοι το εκτιμούν σε 2,2 δις. ευρώ, οι «παίκτες» που συμμετέχουν είναι τρεις:

Η ΓΕΚ Τέρνα που παίρνει και εδώ το 40%, ο Μυτιληναίος που παίρνει το 30% και η Ιντρακάτ που επίσης παίρνει το 30%, αναδεικνυόμενη ως μία εκ των μεγάλων κερδισμένων της συμφωνίας, δεδομένου ότι σχεδόν έναν χρόνο πριν, όταν η ηγεσία της Ιντρακάτ ήταν διαφορετική, η εταιρία ήταν «εκτός παιχνιδιού», εκτός της συγκεκριμένης μοιρασιάς και ίσως στο τέλος να της έδιναν κανένα ψίχουλο για τα μάτια του κόσμου, ως φτωχός συγγενής!

Ωστόσο σήμερα επί διοίκησης Εξάρχου και με μετόχους Μπάκο και Καυμενάκη όχι μόνο μπήκε στα ίσα στη μοιρασιά, αλλά πέραν του 12% στην παραχώρηση πήρε και 30% στο κατασκευαστικό αντικείμενο όσο ακριβώς και η Μυτιληναίος που ηγείτο της σχετικής κοινοπραξίας!

Υπό αυτό το πρίσμα, η συμφωνία των μεγαλοεργολάβων θεωρείται – και είναι- δίκαια, τηρουμένων των αναλογιών, καθώς διασφαλίζεται η υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου, χωρίς να υπάρξουν προσφυγές και πάσης φύσης νομικές εμπλοκές ή ενστάσεις, που θα ονομασθεί «Αυτοκινητόδρομος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» στη μνήμη του αείμνηστου ηγέτη της ΝΔ και πρωθυπουργού της χώρας, ενώ παράλληλα οι μεγάλες τεχνικές (και παραχωρήσεων) εταιρείες της χώρας αυξάνουν σοβαρά το ανεκτέλεστο τους, αλλά και τις συμμετοχές τους στις μεγάλες παραχωρήσεις!

Τα «κονέ» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και οι «παλαιές σχέσεις» φέρεται να «καθάρισαν» ανερχόμενο και επώνυμο επιχειρηματία από ελέγχους για αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα!

Τα «κονέ» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και οι «παλαιές σχέσεις» φέρεται να «καθάρισαν» ανερχόμενο και επώνυμο επιχειρηματία από ελέγχους για αδικαιολόγητο πλουτισμό και ξέπλυμα!

Μαθαίνω ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ανερχόμενος και επώνυμος επιχειρηματίας που έχει βρεθεί κατά καιρούς στο επίκεντρο της δημοσιότητας και τον οποίο είχαν «πιάσει» οι δαγκάνες του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών για αδικαιολόγητο πλουτισμό, φοροδιαφυγή και ξέπλυματα «κονέ» τους στους μηχανισμούς φέρεται να τον «καθάρισαν» από τους ελέγχους και πάσης φύσης δυσάρεστες διαδικασίες που τον οδηγούσαν – πέραν της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων- μετά βεβαιότητας στην ποινική δικαιοσύνη!

Ωστόσο «παλαιές σχέσεις» και νέες επαφές, διαδραμάτισαν τον καθοριστικό ρόλο και η υπόθεση, προς το παρόν έκλεισε!

Αν και όπως ακούω, κάποια παιδιά του συστήματος εκ των έσω, που έμειναν εκτός …νυμφώνος, τον έχουν βάλει στο μάτι, οπότε δεν αποκλείω αναψηλάφηση της υπόθεσης επί τη βάσει νέων στοιχείων που έχουν προκύψει! Συνεχίζεται …

Διαβάστε ακόμη: