«Ουδείς επικινδυνότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο» σύμφωνα με τον Αρίσταρχο τον Θετταλό το 420 π. Χ.!

Μια ρήση την οποία χρησιμοποιούσε συχνά παραποιημένη ως «ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος» ο Ανδρέας Παπανδρέου, την οποία μάλιστα είχε κορνιζάρισμένη στο γραφείο του!

Επί του προκειμένου και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, τον Αλέξη Τσίπρα στις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ όπου και ανέλαβε τις πρωτοβουλίες για επανεπιβεβαίωση μέσω εκλογών της εμπιστοσύνης στον Στέφανο Κασσελάκη, αποκαθήλωσαν τρεις «δικοί του», τρία πρωτοπαλλίκαρα την εποχή της κυριαρχίας, που οφείλουν στον μέγιστο βαθμό την πολιτική τους ύπαρξη στον εμβληματικό αρχηγό που πήρε το κόμμα στο 3% και το εκτίναξε στην πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς στον τόπο!

Ο πρώτος «αχάριστος» είναι ο Νίκος Παππάς, που αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του (όπως αντίστοιχα είχε πει ο αείμνηστος Γιώργος Κατσιφάρας για τον Ανδρέα Παπανδρέου). Μολονότι «παιδί του Αλέξη» ο ομόφωνα καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο έκανε την μεγάλη κωλοτούμπα και στήριξε Κασσελάκη, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την ιστορική ρήση…

Ο δεύτερος «αχάριστος» είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο «κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα πολέμιος της ΔΕΗ» (γιατί άραγε;) που έκανε καριέρα καταγγέλλοντας την ανάκαμψη της Δημόσιας Επιχείρησης, την οποία προφανώς επιδίωκε και επιθυμούσε να κατακερματιστεί προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων της Ενέργειας!

Ο τρίτος «αχάριστος» είναι φυσικά ο ξάδερφος Γιώργος Τσίπρας, που χωρίς τον Αλέξη δεν θα ήξερε που πέφτει η Κουμουνδούρου! Χάριν του πρώην ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής και να αποκτήσει υπόσταση!

Και μετά από όλα αυτά έρχεται στις μέρες μας να αποκαθηλώσει, όπως και οι άλλοι δύο «αχάριστοι», τον εμβληματικό αρχηγό στον οποίο οφείλουν τα πάντα…

Διαβάστε ακόμη: