Επεισόδιο 1ο : Δωρεάν μετοχές σε 137 «φίλους»!

Αναβρασμός άνευ προηγουμένου επικρατεί στις τάξεις του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας με τις πρωτόγνωρες και επιλεκτικές επιλογές που υιοθετεί για τον στενό πυρήνα των συνεργατών του και εις βάρος του συνόλου του προσωπικού ο Διευθύνων Σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς.

Η επιλογή του Π. Μυλωνά να προχωρήσει σε επιλεκτική και δωρεάν διανομή μεγάλων πακέτων μετοχών συνολικής αξίας 85 εκατ. ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) σε μέλη της Διοίκησης και σε ανώτερα στελέχη της τράπεζας με αποκλειστικό κριτήριο το γεγονός ότι βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών του έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, την έκρηξη των εργαζομένων και πλήθος σκωπτικών σχολίων σε όλο το φάσμα του τραπεζικού συστήματος.

Πρόκειται για 137 «φίλους» του Διευθύνοντος σε όλο τα φάσμα της Διοικητικής πυραμίδας από Γενικούς Διευθυντές και βοηθούς Γενικούς Διευθυντές μέχρι Διευθυντές Διοίκησης και ορισμένους Τομεάρχες.

Για να καταλάβετε το ύψους του δώρου που έκανε στον εαυτό του και στους φίλους του ο Π. Μυλωνάς, μόνο σε έναν από τους πλέον «αδικημένους» Διευθυντές Διοίκησης έδωσε 13.600 δωρεάν μετοχές αξίας σε τρέχουσες τιμές 85.000 ευρώ.

Οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ποια μπορεί είναι τα ποσά που μοίρασε στον εαυτό του αλλά και σε πιο υψηλόβαθμους φίλους και ειδικούς συνεργάτες.

Όσα και να πείτε μέσα θα πέσετε. Λεφτά για λίγους … υπάρχουν και μάλιστα πολλά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας αξιοποίησε την απόφαση της φετινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και του ΔΣ της τράπεζας να δοθούν δωρεάν τμηματικά έως 13.720.727 μετοχές, που αντιστοιχούν σε 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πρόκειται για μετοχές από το χαρτοφυλάκιο ιδίων μετοχών που διαθέτει ή θα δημιουργήσει η τράπεζα, πραγματοποιώντας αγορές μέσω χρηματιστηρίου

Επεισόδιο 2ο οι προαγωγές των εκλεκτών

Και πριν προλάβει να καταλαγιάσει η σκόνη από το «δώρο» των 85 εκατ. ευρώ στους 137 φίλους του, λίγες ώρες αργότερα ο Παύλος Μυλωνάς ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά και φωτογραφικά την αναβάθμιση 9 Διευθυντών Διοίκησης σε Βοηθούς Γενικούς Διευθυντές και την δημιουργία 14 θέσεων Senior Directors (Ανώτερων Διευθυντών) με ότι αυτό συνεπάγεται σε αυξήσεις μισθών και παροχών σε είδος.

Οι προκλητικές επιλογές τύπου «διαίρει και βασίλευε» του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας εξόργισαν όχι μόνο τα μεσαία στελέχη της τράπεζας που είναι στη αναμονή πάνω από τα 3 χρόνια περιμένοντας τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό προαγωγές αλλά το σύνολο των 7000 εργαζομένων στην τράπεζα που βιώνει εργασιακές συμπεριφορές και πρακτικές δύο ταχυτήτων σε μια περίοδο που η Εθνική Τράπεζα έχει χάσει οριστικά το τρένο του ανταγωνισμού παραμένοντας ουραγός των εξελίξεων.

Επεισόδιο 3o το φιάσκο του rebranding και οι πατάτες του Καποδίστρια

Εδώ χρειάζεται λίγη υπομονή για να δέσουν οι πληροφορίες και επανερχόμαστε με λεπτομέρειες άμεσα.

Διαβάστε ακόμη: