search

UNDERCOVER

Οι 3+1 «νέοι παίκτες», που «μπαίνουν σφήνα» στα 2 φαβορί, οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και οι αλλαγές συσχετισμών δυνάμεων στην Αττική οδό – Ο Κοπελούζος, ο Μυτιληναίος, η Ιντρακάτ και η επιθετική επιστροφή της Macquarie *Φορολογικός έλεγχος σε αρχηγό «μικρού» πολιτικού κόμματος, που κινείται στα δεξιά της ΝΔ και το οποίο όχι μόνο θα ξαναμπεί στη Βουλή αλλά πιθανολογείται ότι θα έχει ενεργό ρόλο σε κυβέρνηση συνεργασίας *Προβληματισμός στην μητρική PwC ως προς το πρόσωπο του εν Ελλάδι Διευθύνοντος συμβούλου Μάριου Ψάλτη *Φήμες ότι στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει αποσπαστεί στην Εύα Καϊλή! Ισχύει ή όχι; Και αν ναι, τι έχει κάνει γιαυτό η Πρόεδρος της Βασιλική Λαζαράκου; *Ο Ιβάν Σαββίδης «κοροϊδεύει» με ΟΛΘ και Open, οδηγώντας σε ναυάγιο κάθε διαπραγμάτευση –  Εκτεθειμένη η κυβέρνηση που τον στήριξε παρά τις πιέσεις της πρεσβείας και του αμερικανικού παράγοντα!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Για την υπόθεση του διαγωνισμού για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού, όπου η υπάρχουσα σύμβαση λήγει τον Οκτώβριο του 2024, σας κρατάμε ενήμερους από την αρχή της σχετικής διαδικασίας! Και δυστυχώς όλα εξελίσσονται όπως από την αρχή προβλέψαμε και διαγνώσαμε!

Αργά, πολύ αργά, απελπιστικά αργά!

Το ΤΑΙΠΕΔ σε ένα ρεσιτάλ πρωτοφανούς ανικανότητας και ευθυνοφοβίας ήταν έτοιμο ακόμη και να οδηγήσει σε ναυάγιο των διαγωνισμό για τη νέα σύμβαση παραχώρησης, ζητώντας επί της ουσίας την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης για 1-2 χρόνια έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες και αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά, που την ώρα τούτη κινείται εν μέσω ενεργειακής κρίσης, υψηλών επιτοκίων, ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης του κόστους του χρήματος και γεωπολιτικών απειλών τόσο όσον αφορά το Ουκρανικό, όσο και τα ελληνοτουρκικά!

Χρειάσθηκε να παρέμβει το Μέγαρο Μαξίμου για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ξυπνήσει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εξακολουθεί να φοβάται ότι η προεκλογική περίοδος θα οδηγήσει μοιραία πιο πίσω την διαγωνιστική διαδικασία, που θεωρητικά έχει προσδιορισθεί για τα τέλη Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου, ενώ την δημοσιοποίηση της προκήρυξης ακολουθούν παρατηρήσεις και ενστάσεις 6 εβδομάδων, με έγκυρους κύκλους να υποστηρίζουν ότι η σχετική διαδικασία θα κρατήσει πιο πολύ και ότι υπάρχουν πολλά conflicts που θα πρέπει να διευκρινιστούν και να ξεκαθαριστούν! Προεξοφλώντας ουσιαστικά νέες καθυστερήσεις…

Την ίδια ώρα πάντως «νέοι παίκτες» έχουν εμφανιστεί ως ισχυροί και αξιόπιστοι υποψήφιοι που «απειλούν» ευθέως την πρωτοκαθεδρία των υφιστάμενων δυνάμεων του κατασκευαστικού κλάδου και επί της ουσίας «μπαίνουν σφήνα» στα δυο ακλόνητα φαβορί, τους ομίλους του Ελλάκτωρα και της ΓΕΚ Τέρνα!

Με βάση τα όσα διαδραματίζονταν σε προσκήνιο και παρασκήνιο, την ώρα τούτη στο κάδρο ως πολύ δυνατοί υποψήφιοι έχουν μπει:

-Πρώτον, ο όμιλος Κοπελούζου, σε κοινοπραξία με την Macquarie, ένα εκ των κορυφαίων funds του πλανήτη με απίστευτη ρευστότητα και επιθετική συμπεριφορά στις κινήσεις της όπως άλλωστε έχει καταδειχθεί στην υπόθεση της απόκτησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 2,1 δις. ευρώ!

Εκείνο ωστόσο που έχει ακόμη πιο μεγάλη σημειολογία είναι ότι η Macquarie συμμετέχει την ώρα τούτη ισομερώς με την First στην εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής, γεγονός που σηματοδοτεί μια θορυβώδη επιστροφή και υποδηλώνει το συνεχές ενδιαφέρον της για επενδύσεις στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα της Ενέργειας όπου χτίζει θέση, όσο και στις υποδομές!

-Δεύτερον ο όμιλος Μυτιληναίου που μέσα από τον μετασχηματισμό του, την έλευση νέων ισχυρών μετόχων όπως η Fairfax που συμμετέχει στην Eurobank και με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, δημιουργεί την Μυτιληναίος Παραχωρήσεων και ποντάρει – επενδύει σε άλλη βάση πλέον και στην διεκδίκηση της Αττικής οδού, εντείνοντας τον ανταγωνισμό και ανεβάζοντας τον πήχη!

-Τρίτον ο όμιλος Ιντρακάτ, που συμμετέχει με ποσοστό 30% (!!!) στην κοινοπραξία με την πορτογαλική Brisa γεγονός που στην πράξη σημαίνει ότι η τριανδρία Εξάρχου- Μπάκου – Καυμενάκη που μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει πολύ επιθετικά και αποφασιστικά σε όλα τα projects που έχει εμπλακεί, φέρεται διατεθημένη να βάλει και πάλι πολύ χοντρά το χέρι στην τσέπη και να χτυπήσει το «Χρυσόμαλλον Δέρας» των παραχωρήσεων!

Την ίδια στιγμή που οι εν λόγω 3+1 ισχυροί παίκτες έχουν μπει για τα καλά στο κάδρο της διεκδίκησης της Αττικής οδού, οι πληροφορίες λένε πως βρίσκονται σε εξέλιξη ανατροπές, εκπλήξεις και αλλαγές συσχετισμών δυνάμεων, στο βαθμό που πλέον να πιθανολογείται η διαμόρφωση και νέων ισχυρών σχημάτων, μέσα από συμμαχίες και προσθαφαιρέσεις στις υπάρχουσες 8 υποψήφιες κοινοπραξίες!

Σε απλά λόγια, η κατάσταση γύρω από την υπόθεση του διαγωνισμού για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού, αρχίζει να γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Φορολογικός έλεγχος σε αρχηγό «μικρού» πολιτικού κόμματος, που κινείται στα δεξιά της ΝΔ και το οποίο όχι μόνο θα ξαναμπεί στη Βουλή αλλά πιθανολογείται ότι θα έχει ενεργό ρόλο σε κυβέρνηση συνεργασίας 

Την ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζεται για εθνικές εκλογές την Άνοιξη κατά πάσα πιθανότητα, οι πληροφορίες λένε πως οι φορολογικές Αρχές άνοιξαν φάκελο ελέγχου αρχηγού «μικρού» πολιτικού κόμματος, το οποίο κινείται στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και που σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις όχι μόνο θα μπει ξανά στη Βουλή αλλά πιθανότατα θα διαδραματίσει παρεμβατικό και καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης, εάν η ΝΔ δεν αποσπάσει αυτοδυναμία και εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ με Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Οι πληροφορίες λένε πως ο φορολογικός έλεγχος σχετίζεται με τηλεοπτικές δραστηριότητες και τηλεπωλήσεις του αρχηγού του «μικρού» εθνικό -πατριωτικού κόμματος, ωστόσο το γεγονός αυτό αδιαμφισβήτητα του δημιουργεί μια εκκρεμότητα με τις Αρχές και έναν «εγκλωβισμό» από τις υπηρεσίες του Κράτους!

Είναι προφανές πως η προεκλογική περίοδος άνοιξε και ότι άρχισαν να λαμβάνουν χώρα οι κατάλληλες πολιτικές και κομματικές διεργασίες…

Προβληματισμός στην μητρική PwC ως προς το πρόσωπο του εν Ελλάδι Διευθύνοντος συμβούλου Μάριου Ψάλτη!

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και «δυσμένεια» όσον αφορά την μητρική Price Waterhouse Coopers (PwC) φέρεται να βρίσκεται ο εν Ελλάδι Διευθύνων Σύμβουλος της ελεγκτικής και συμβουλευτικής εταιρίας!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στην μητρική PwC καταλογίζουν στον Μάριο Ψάλτη ευθύνες σχετικά με χειρισμό μείζονος σημασίας υπόθεσης, στην οποία ενεπλάκη προσωπικά ως προς την διευθέτηση της και φέρεται να έχει βάλει ακόμη και τις σχετικές υπογραφές που απαιτούνταν!

Στο επιτελείο της διεθνούς ελεγκτικής εταιρίας με το πλήθος πελατών παγκοσμίως, υπάρχει την ώρα τούτη ένας βαθύς προβληματισμός ως προς το πρόσωπο του, ένα γεγονός που αδιαμφισβήτητα δημιουργεί ερωτηματικά όσον αφορά το μέλλον του στον πανίσχυρο διεθνή όμιλο!

Καθώς στο επιτελείο του διεθνούς ομίλου ο Μ. Ψάλτης «χρεώνεται» μέρος της δυσφήμησης που υπήρξε όσον αφορά τον ρόλο της ελεγκτικής εταιρίας στα επιχειρηματικά δρώμενα και τους απαιτούμενους ελέγχους!

Την ίδια ώρα ένας ακόμη προβληματισμός έρχεται να προστεθεί στο διεθνές επιτελείο σχετικά με τα ελληνικά δρώμενα!

Λήγει άμεσα η δεκαετής υποχρέωση των επιχειρήσεων ως προς τον ελεγκτικό οργανισμό που συνεργάζονται!

Ως εκ τούτου οι υφιστάμενες συμβάσεις λύνονται αυτοδικαίως και αρχίζει νέος κύκλος rotation!

Ο προβληματισμός που εγείρεται στην μητρική PwC έχει να κάνει με το κατά πόσον η PwC Ελλάδος θα καταφέρει να αντικαταστήσει επαρκώς τις υφιστάμενες συμφωνίες που εκ του νόμου λήγουν!

Αν δηλαδή έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες επαφές στο μεσοδιάστημα και έχουν κλειστεί προσυμφωνίες ή έχουν υπογραφεί προσύμφωνα!

Φήμες ότι στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει αποσπαστεί στην Εύα Καϊλή! Ισχύει ή όχι; Και αν ναι, τι έχει κάνει γι αυτό η Πρόεδρος της ΕΚ Βασιλική Λαζαράκου;

Επειδή εσχάτως κυκλοφορούν στην πιάτσα πληροφορίες ότι στην Εύα Καϊλή έχει αποσπασθεί στέλεχος της Περιφέρειας, σας ενημερώνω ότι όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, η πραγματικότητα είναι πως στην προφυλακισμένη ευρωβουλευτή για το Qatargate, φέρεται να έχει αποσπαστεί στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς!!!

Αληθεύει; Ναι ή όχι; Τι έχει άραγε να μας πει γιαυτό η λαλίστατη κατά τα άλλα Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κυρία Βασιλική Λαζαράκου;

Επαναλαμβάνω: Υπάρχει απόσπαση στελέχους της Επ. Κεφαλαιαγοράς στην Εύα Καϊλή, ναι ή όχι;

Και αν ναι, σε τι ενέργειες έχει μέχρι σήμερα προβεί το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς αλλά και τι προτίθεται να πράξει από εδώ και μπρος, δεδομένης της δημοσιότητας και σπουδαιότητας του σκανδάλου Καϊλή και του πλήθους των εμπλεκομένων προσώπων!

Ποιος ενέκρινε την φημολογούμενη απόσπαση;

Η σημερινή ή η προηγούμενη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;

Και αν ήταν η προηγούμενη, γιατί η σημερινή διοίκηση έκανε τα «στραβά μάτια» και διά της ανοχής συναίνεσε στην μετακίνηση αυτή;

Αλήθεια, η κυρία Λαζαράκου δεν είναι αυτή που διαμαρτύρεται για έλλειψη προσωπικού στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Πως λοιπόν έχει την πολυτέλεια να αποσπά προσωπικό της σε βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου;

Ο Ιβάν Σαββίδης «κοροϊδεύει» με ΟΛΘ και Open, οδηγώντας σε ναυάγιο κάθε διαπραγμάτευση! Εκτεθειμένη η κυβέρνηση που τον στήριξε παρά τις πιέσεις της πρεσβείας και του αμερικανικού παράγοντα!

Μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια με τον τρόπο που ο Ιβάν Σαββίδης αντιμετωπίζει μέχρι την ώρα τούτη το ζήτημα της πώλησης κυρίως του ΟΛΘ αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Στο Μαξίμου θεωρούν πλέον πως ο Ιβάν τους κοροϊδεύει, μολονότι η κυβέρνηση τον έχει στηρίξει σε βαθμό υπερβολικό και τον έχει καλύψει απέναντι στις διεθνείς κυρώσεις προς τους Ρώσους ολιγάρχες!

Παρά τις αφόρητες πιέσεις από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και τις παρεμβάσεις απευθείας από τον υπερατλαντικό αμερικανικό παράγοντα, ο Ιβάν «κοροϊδεύει», κωλλυσιεργεί, αλλάζει συνεχώς αποφάσεις, δεν συμφωνεί και στο τέλος δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια εξαγοράς του Λιμένα Θεσσαλονίκης και του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Υπό αυτή την οπτική γωνία ο Ιβάν Σαββίδης «χάλασε» τις συζητήσεις με 2 ξένα funds, ένα αμερικανικό (την HIG) και ένα συνταξιοδοτικό σκωτσέζικο για το 71,8% των μετοχών του ΟΛΘ!

Όπως χάλασε και τις συζητήσεις – διαπραγματεύσεις με γνωστό ελληνοαμερικανό παραγωγό της Νέας Υόρκης για το Open ενώ αντίστοιχα είχε οδηγήσει σε ναυάγιο τις προχωρημένες επαφές με Μπάκο και Καυμενάκη!

Η κυβέρνηση πέραν πάσης αμφιβολίας είναι εκτεθειμένη απέναντι στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι απέστειλε τελεσίγραφο στον Σαββίδη να μην κατέβει στον διαγωνισμό για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου τελικά η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη!

Αναμένοντας τις νέες κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών, κατά των υιών του Ιβάν Σαββίδη Γιώργου και Νίκου έχουν ασκηθεί προσφάτως από την Δικαιοσύνη κακουργηματικές διώξεις για ηθική αυτουργία σε εκβίαση!

Διαβάστε ακόμη: