search

AREA 51

Η νέα λίστα κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες, ο Ιβάν Σαββίδης, το ανεξέλεγκτο μπες – βγες πρακτόρων και κατασκόπων στο Άγιον Όρος και οι ευθύνες του εφοπλιστή – Διοικητή Μαρτίνου!

Οι «εφοπλιστές - πειρατές» του τριγώνου «Βενεζουέλα- Ιράν- Ρωσία», τα υπερκέρδη, οι επενδύσεις στη …στεριά, τα ραντάρ των Αμερικανικών Αρχών και η περίεργη ατιμωρησία!

Η νέα λίστα κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες, ο Ιβάν Σαββίδης, το ανεξέλεγκτο μπες - βγες πρακτόρων και κατασκόπων στο Άγιον Όρος και οι ευθύνες του εφοπλιστή - Διοικητή Μαρτίνου!

Μολονότι το τρίγωνο «Βενεζουέλα- Ιράν- Ρωσία» θεωρείται «απαγορευμένο» και οι εφοπλιστές που σπάνε το εμπάργκο υποτίθεται ότι μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» των Αμερικανικών Υπηρεσιών, εντούτοις στην πράξη προκύπτει ότι οι Έλληνες «εφοπλιστές – πειρατές» όχι μόνο δεν έχουν ενταχθεί στα μαύρα κατάστιχα της CIA και του FBI, αλλά αντιθέτως αποκομίζουν καθημερινά τεράστιο πλούτο, για την απόκτηση του οποίου ούτε απολογούνται, ούτε διώκονται ποινικά ή διοικητικά διά μέσω της επιβολής κυρώσεων, τον οποίο και διοχετεύουν σε επενδύσεις στη στεριά!

Δεν πρέπει να θεωρείται επομένως περίεργο το γεγονός της «απόβασης» που πραγματοποιείται στη χώρα μας, από πλείστους όσους εφοπλιστές, ιδίως εκείνους που εμφανίζονται ως θεσμικοί, παραδοσιακοί και «καθώς πρέπει», οι οποίοι αγοράζουν στην κυριολεξία ότι βρουν μπροστά τους, από διαμερίσματα και μονοκατοικίες στην περιοχή του Ελληνικού μέχρι βίλες στην Βουλιαγμένη και από μετοχές στο Χρηματιστήριο έως και επιχειρηματικά οχήματα!

Το γεγονός είναι πάντως πως σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία κλιμακώνεται η σύγκρουση Δύσης – Μόσχας, ενώ επίκειται μέρα με τη μέρα η ανακοίνωση της νέας λίστας Ρώσων ολιγαρχών (στην οποία θα περιλαμβάνεται και το όνομα του Ιβάν Σαββίδη κατά πληροφορίες) στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις (από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μέχρι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών), οι Αμερικανικές Αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο και παρακολουθούν προσεκτικά καταγράφοντας τις κινήσεις, όλες τις εμπορικές συναλλαγές Ελλήνων εφοπλιστών με την Ρωσία και ειδικότερα την μεταφορά πάσης φύσης Σοβιετικών προϊόντων από Ρωσικά λιμάνια προς την Δύση σπάζοντας το …εμπάργκο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες παρακολουθούν με μια προκατάληψη τις κινήσεις Ελλήνων εφοπλιστών για δύο λόγους:

Πρώτον, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης στο Άγιον Όρος, όπου στην κυριολεξία παρατηρείται ένα «μπες – βγες» Ρώσων κατασκόπων με «ψεύτικα διαβατήρια», οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί σε Ιερές Μονές!

Και σημειώνεται ότι Διοικητής του Αγίου Όρους είναι ο εφοπλιστής Μαρτίνος, (που φέρει ευθύνη για τον ανεπαρκέστατο έλεγχο) προβεβλημένο μέλος της περίφημης οικογένειας των καραβοκύρηδων, τα καράβια του οποίου φέρονται να μεταφέρουν προϊόντα από ρωσικά λιμάνια! Καθώς ο εν λόγω εφοπλιστής μέσω της θέσης που κατείχε στο Άγιον Όρος φέρεται να καλλιέργησε προνομιακές σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα …

Δεύτερον, λόγω της κατ’ επανάληψη φημολογούμενης επιθετικής δράσης Ελλήνων εφοπλιστών σε Βενεζουέλα και Ιράν σπάζοντας το εμπάργκο στη μεταφορά πετρελαίου, που είχε επιβληθεί από τις ΗΠΑ και τις διεθνείς αρχές!

Υπό αυτό το πρίσμα οι Αμερικανικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλά ιστάμενες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, έχουν θέσει στο στόχαστρο το τρίγωνο «Βενεζουέλα – Ιράν – Ρωσία» εντός των ορίων του οποίου παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τις (εμπορικές) κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών, όλων όσοι αναπτύσσουν σχέσεις και διενεργούν μεταφορές πάσης φύσης προϊόντων από τις εν λόγω χώρες που έχουν απομονωθεί για τους γνωστούς λόγους από τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και την Δύση!

Στο διά ταύτα πάντως, όπως και στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη έτσι και με τους «εφοπλιστές – πειρατές» οι Αμερικανοί έχουν μείνει προς το παρόν μόνο στα …λόγια και στις απειλές, γεγονός που έχει αποθρασύνει τους πάσης φύσης καραβοκύρηδες, που εντείνουν όλο και περισσότερο την εμπλοκή τους στο υποτιθέμενο απαγορευμένο «τρίγωνο»! Θα συνεχίσουν άραγε οι Αμερικανοί να κλείνουν τα μάτια!

Διαβάστε ακόμη: