Μπαράζ επιθέσεων δέχθηκε ο Αλέξη Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Κυριάκου Πιερρακάκη και Άδωνι Γεωργιάδη για τη διαφθορά. Στο Μαξίμου φαίνονται διατεθειμένοι να μην αφήσουν αυτή την φορά τον πρώην πρωθυπουργό να παίξει μόνος του μπάλα στο γήπεδο της… εντιμότητας και του ηθικού πλεονεκτήματος.
Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως ο Αλέξη Τσίπρας πιέζεται ιδιαίτερα από τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την οργισμένη αντίδραση της ΕΛΑΣ για τα υπονοούμενα περί στήριξης συγκεκριμένων συμφερόντων με την αλλαγή του ποινικού κώδικα λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές του 2015. «Μιλήστε με ονόματα όχι με γαβγίσματα. Αλλιώς βουλώστε το» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Αμαλίας δείχνοντας τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτική όμως ήταν και η απάντηση του Μαξίμου μέσω κυβερνητικών πηγών επιβεβαιώνοντας την στρατηγική του «σκληρού ροκ» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Στη βουλή η δικογραφία για Τσίπρα
Σαν μην έφτανε οι κυβερνητικές βολές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, διαβιβάστηκε στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου στον Άρειο Πάγο, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι «τα πήρε» για να αλλάξει τους Ποινικούς Κώδικες το 2019.
Λίγο πριν την ανακοίνωση της σχετικής δικογραφίας από το προεδρείο της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να συνυπογράψουν αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καθώς το κόμμα του διαθέτει 11 βουλευτές, ενώ, μια τέτοια πρόταση απαιτεί 30 υπογραφές.
Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως τεταμένο μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη και το ζήτημα είναι πλέον αν θα στηριχθεί η πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου από το κυβερνών κόμμα ή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και ο Άδωνης Γεωργιάδης συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ουσιαστικά κατηγόρησαν ότι είναι «ντίλερ συμφερόντων» ενώ έδειξαν τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή για τις δηλώσεις που είχε κάνει εκείνη την περίοδο και για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα πριν από τις κάλπες του 2015.
Διαβάστε ακόμη:
- Τελεσίδικη καταδίκη Έλληνα εφοπλιστή στην Ολλανδία για οικονομική απάτη
- Το πρόσωπο που στηρίζει η Αθήνα για τη διαδοχή της Λαγκάρντ στην ΕΚΤ
- Η εξήγηση για τα πολλά νεύρα που βγάζει πλέον ο «ασυμβίβαστος» με την ήττα Νίκολιτς
- Μαθήματα Πόλσον: Πως… έχασε 160 εκατ., αλλά κέρδισε 1,12 δισ. ευρώ, συν 8,4% της Πειραιώς!