search

PICK POST

Qatargate: Τα πάντα για τo σκάνδαλο Καϊλή | Οι ΜΚΟ, η διαφθορά, οι δωροδοκίες, οι υπουργοί και οι επίτροποι, οι «υψηλές» γνωριμίες και τα «συστήματα» που σιγοντάριζαν τη δράση της ωραίας και μοιραίας του ΠΑΣΟΚ!

Ξέπλυμα και ΣΔΟΕ «ψάχνουν» την αγορά οικοπέδου 10 στρεμμάτων «πάνω στη θάλασσα» στην Πάρο - Φύλλο και φτερό οι τραπεζικοί λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία της Καϊλή και της οικογένειας της!

Politico: «Πού είναι η Εύα Καϊλή για να καθαρίσει το όνομα της;»

Εμπλεκόμενη σε μια δυσώδη υπόθεση που κυριαρχεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη εμφανίζεται και η Εύα Καϊλή, η οποία διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παραμένει κρατούμενη στις φυλακές του Χάρεν, στο Βέλγιο, οι οποίες αποτελούν ένα πρότυπο σωφρονιστικό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Η δήλωση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή ότι χρησιμοποιούσαν τις ΜΚΟ ως όχημα διαχείρισης χρήματος, προκειμένου να διαμορφώνονταν σχέσεις, επιρροή και επαφές με πρόσχημα την φιλανθρωπία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, έρχεται στην ουσία να επιβεβαιώσει και να καταδείξει στην πράξη ότι οι εν λόγω ΜΚΟ εξελίχθηκαν σε οχήματα «δωροδοκίας» και «διαφθοράς» όπου εμπλέκονταν πολλοί και διάφοροι, ο ρόλος των οποίων καθίσταται επιβεβλημένο να ελεγχθεί από τις Αρχές σε όλο του το εύρος!

Η διαχείριση των κεφαλαίων αυτών, στην ουσία μαύρου χρήματος αποσκοπούσε σε εγκληματικές ενέργειες, στην διαμόρφωση προϋποθέσεων και συνθηκών ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Κατάρ και της κατασκοπείας του Μαρόκου, σε μια δυσώδη υπόθεση που εμπεριείχε από Χρυσές βίζες μέχρι ζητήματα μεταναστευτικά!

Και μέσα από τις ΜΚΟ και τα χρήματα που διακινούσαν η Καϊλή, ο Ιταλός σύντροφος της και ένα ιδιότυπο και περίεργο σύστημα διαφορετικών προσωπικοτήτων, αγόραζαν ακίνητα, οικόπεδα και έκαναν το νταραβέρι εξυπηρετώντας επιχειρηματίες και διάφορους άλλους παράγοντες!

Έτσι, μέσα από την ανάδειξη της υπόθεσης έρχεται στο φως ένα μωσαϊκό προσώπων που κινούνταν επιβοηθητικά γύρω από την Εύα Καϊλή, τον σύντροφο της και το οικογενειακό περιβάλλον της!

Η πιάτσα βοά ότι η Εύα Καϊλή σε όλο αυτό το πλαίσιο της παράνομης και εγκληματικής δραστηριότητας της απολάμβανε της προστασίας, της βοήθειας και της συνδρομής Υπουργών, πρώην Επιτρόπων της ΕΕ, Ελληνοαμερικανών παραγόντων με πρόσβαση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, λομπιστών, ακόμη και προβεβλημένων τραγουδιστών που χρησιμοποιήθηκαν για να αποκτηθεί πρόσβαση σε μεγάλες οικογένειες και ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες!

Αυτός ο ιδιότυπος αχταρμάς που δρούσε καθοριστικά και επιβοηθητικά στην Εύα Καϊλή και στην ουσία αποτελούσε το «σύστημα» της, μέρα με τη μέρα έρχεται στο φως, αναδεικνύεται και επιβάλλεται να διερευνηθεί από τις Αρχές και την Πολιτεία, δεδομένου ότι φέρονται να συμμετέχουν σε αυτό πρόσωπα πολιτικά και (υποτίθεται) υπεράνω υποψίας!

Ξέπλυμα και ΣΔΟΕ «ψάχνουν» την Εύα Καϊλή για αγορά οικοπέδου 10 στρεμμάτων «πάνω στη θάλασσα» στην Πάρο

Στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα, του ΣΔΟΕ και των φορολογικών αρχών έχουν περιέλθει στοιχεία, διά μέσω κατάθεσης φακέλου που απεστάλη ανωνύμως, τα οποία αφορούν πιθανολογούμενη αγορά οικοπέδου προβολής στην Πάρο, από την Εύα Καϊλή πιθανότατα μέσω του συζύγου της ή της οικογένειας της, ίσως ακόμη και μέσω τρίτου εταιρικού σχήματος!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, στις Ανεξάρτητες Αρχές καταγγέλθηκε ότι η κυρία Καϊλή βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις τον Αύγουστο του 2021, με τον γνωστό επιχειρηματία της Πάρου κύριο Κ. Τουλούπα, για την αγορά οικοπέδου 10 στρεμμάτων στην προβεβλημένη περιοχή Ιστέρνι, σχεδόν δίπλα στη θάλασσα αντί του ποσού των 450.000 ευρώ!

Τα σχέδια και τα τοπογραφικά, σύμφωνα με τις ανώνυμες καταγγελίες που περιήλθαν στις Αρχές, τα είχε αναλάβει το επίσης πολύ γνωστό τεχνικό γραφείο της Πάρου «Βαζαίος- Πετρόπουλος»! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στις αρχές έχουν περιέλθει τοπογραφικά, καθώς και διαβιβαστικά από τον κύριο Βαζαίο προς την κυρία Εύα Καϊλή!

Πρόκειται για ένα οικόπεδο σε εξαιρετική τοποθεσία, από τις ακριβότερες του δημοφιλούς νησιού των Κυκλάδων, στην περιοχή Ιστέρνι, πολύ κοντά στην Νάουσα και δίπλα στον όμορφο οικισμό του Αμπελά που εξελίσσεται ραγδαία με εντυπωσιακά beach bar (Aspro) και ξενοδοχεία (Parocks)!

Κατά τις πληροφορίες η τιμή των 450.000 ευρώ είναι απολύτως λογική, ενδεχομένως και να θεωρείται φθηνή με βάση τα σημερινά δεδομένα καθώς το εν λόγω οικόπεδο διαθέτει παλαιά άδεια και χτίζει υπόγειο, ισόγειο, όροφο και πισίνα ή πισίνες!

Το ζήτημα που καλούνται να διερευνήσουν την ώρα τούτη οι φορολογικές αρχές και το ξέπλυμα, είναι κατά ποσόν η καταγγελόμενη αγορά ολοκληρώθηκε, σε ποιο όνομα πραγματοποιήθηκε, τι τιμή ανεγράφη επισήμως στα συμβόλαια και εάν η καταβολή των χρημάτων (του πραγματικού αντιτίμου) δικαιολογείται βάσει των φορολογικών δηλώσεων και του πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της ή όποιου τέλος πάντων έχει εμφανιστεί ως αγοραστής (παρένθετο πρόσωπο) στο βαθμό που οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν!

Επιπροσθέτως θα ελεγχθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μηχανικοί – ιδιοκτησία, ως προς την πιθανότητα αποδοχής μαύρου χρήματος και προϊόντος που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα!

Εύα Καϊλή: Ομολόγησε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι - «Αφήστε την ελεύθερη, τα έκανα όλα για τα χρήματα»

Φύλλο και φτερό οι τραπεζικοί λογαριασμοί και η ακίνητη περιουσία της Εύας Καϊλή και της οικογένειας της

Εντωμεταξύ, «Φύλλο και φτερό» έχει κάνει η Αρχή για το ξέπλυμα, υπό τον έγκριτο δικαστικό κύριο Βουρλιώτη, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και την ακίνητη περιουσία της Εύας Καϊλή, μετά από επαφή που υπήρξε με το FIU Βρυξελλών, την αντίστοιχη Ανεξάρτητη Αρχή του Βελγίου για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μάλιστα ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, των μελών της οικογενείας της καθώς και του συζύγου της.

Παράλληλα ελέγχεται η ακίνητη περιουσία του πολιτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, καθώς φημολογείται ότι η κυρία Καϊλή είτε άμεσα είτε έμμεσα έχει προβεί σε μεγάλες αγοραπωλησίες ακινήτων και θα εξετασθεί η προέλευση των χρημάτων καθώς και το αν δικαιολογούνται ή όχι!

Ακόμη, ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των μελών της οικογένειας Καϊλή, του πατέρα της, της αδελφής της και άλλων κοντινών προσώπων!

Και τέλος, η Αρχή για το ξέπλυμα θα ελέγξει τυχόν λογαριασμούς της περίφημης ΜΚΟ Fight Impunity του φερόμενου ως εγκεφάλου της Εγκληματικής Οργάνωσης Πιερ Αντόνιο Παντσέρι πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή καθώς και όλων των προσώπων που την απάρτιζαν διοικητικά!

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και Επίτροπος της Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος υπήρξε μέχρι προ ολίγων ημερών επίτιμο μέλος της εν λόγω επίμαχης ΜΚΟ, από την οποία παραιτήθηκε μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο και συνελήφθη η κυρία Καϊλή!

Ευρωκοινοβούλιο: Αντιπρόεδρος η Εύα Καϊλή - Άγνωστη η τύχη Παπαδημούλη

Για έξι μήνες οι ξένες μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την Εύα Καϊλή

Η εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που είχαν στήσει μεγαλόσχημοι παράγοντες στις Βρυξέλλες είναι αποτέλεσμα στενής παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες.

Για έξι μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα της Εύας Καϊλή, παρά το γεγονός ότι διέθετε ασυλία.

Αυτός ο μύθος μόνο στην Ελλάδα επικρατεί γιατί πουθενά στον κόσμο δεν υφίσταται ασυλία για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ζήτησαν την άδεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για να παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες της Καϊλή.

Στην Ελλάδα με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε για να γίνει παρακολούθηση πολιτικού θα πρέπει το αίτημα να εγκριθεί από δύο εισαγγελείς στη συνέχεια να διαβιβαστεί στον πρόεδρο της Βουλής και στην περίπτωση κατά την οποία δώσει έγκριση, τότε γίνεται η επισύνδεση.

Ποια είναι η τράπεζα της Καϊλή; Με ποιο συστημικό πιστωτικό ίδρυμα διατηρεί προνομιακή σχέση για τις εν Ελλάδι δουλειές της στο real estate;

Ποια είναι η τράπεζα της Καϊλή; Με ποιο συστημικό πιστωτικό ίδρυμα διατηρεί προνομιακή σχέση;

Προφανώς και μία τράπεζα , επιδιώκει να συμπεριλάβει στο πελατολόγιο της , προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής ζωής για πολλούς λόγους , ας περιοριστώ σήμερα στους λόγους «κύρους και προβολής».

Άλλωστε το πολιτικό κεφάλαιο της Εύας Καϊλή , θεωρείτο πολύ βαρύ , ας μην λησμονούμε το γεγονός πως στο παρελθόν κάποιοι παράγοντες , του οικονομικού γίγνεσθαι της υπέβαλλαν την ιδέα για την διεκδίκηση μέχρι και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Το σενάριο βέβαια δεν φτούρησε από την στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως ηγέτης του κόμματος , προτίμησε την βουλευτική έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης , στερώντας την από την φιλόδοξη πολιτικό!

Σε άλλες στήλες του Radar θα διαβάσετε σήμερα την «εμπλοκή» της οικογενείας Καϊλή , με την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Από εδώ προσθέτω και ένα ακόμη κομμάτι του παζλ , το οποίο βέβαια δεν έχει συμπληρωθεί .

Μαθαίνω λοιπόν ότι η συλληφθείσα ευρωβουλευτής , για τις εν Ελλάδι δουλειές της στο real estate , διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια προνομιακή σχέση με μεγάλη συστημική τράπεζα.

Η «επαφή» ανάγεται σε πολλά χρόνια πίσω από την περίοδο που η φέρελπις τότε τηλεπαρουσιάστρια εκ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην Αθήνα και δανείστηκε από τη συγκεκριμένη τράπεζα , προκειμένου να αποκτήσει το «σπιτάκι» της στην Αθήνα .

Φαίνεται ότι η σχέση εκείνη συνεχίστηκε απρόσκοπτα και διευρύνθηκε, αφού η κ. Καϊλή επέδειξε έκτοτε έντονες «ανησυχίες» , στον τομέα του real estate.

Ευελπιστώ ότι η τράπεζα φρόντιζε και φροντίζει , για την τακτική εξυπηρέτηση των δανείων της κυρίας Καϊλή …

Στο κάδρο των αρχών μπαίνουν και οι μπίζνες της αδελφής Εύας Καϊλή με το σύζυγό της - Τα «διπλανά» εταιρικά σχήματα, η Κύπρος, η Ενέργεια και η Αναπτυξιακή τράπεζα!

Η Μη Κερδοσκοπική εταιρία «MADE GROUP» της Μανταλένας Καϊλή οι χρηματοδοτήσεις – επιδοτήσεις από υπουργεία και οργανισμούς του Κράτους!

Πολλές πληροφορίες κυκλοφορούν εσχάτως και για την αδερφή της «αμαρτωλής» Εύας, Μανταλένα Καϊλή, σύζυγο του τραπεζίτη Σουγιουτζόγλου πρώην UBS και νυν Αναπτυξιακής τράπεζας!

Η αδερφή λοιπόν της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή κυρία Μανταλένα Καϊλή με ποσοστό 90% και η συνεργάτιδα της Ματίνα Κανάκη με 10% είναι ιδρυτικά μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρίας «MADE GROUP» !

Οι πληροφορίες λένε πως η εν λόγω εταιρία της αδερφής Καϊλή έχει χρηματοδοτηθεί και επιδοτηθεί από Υπουργεία και Οργανισμούς του Κράτους! Αληθεύει;

Και αν ναι ποιοι υπουργοί και ποιοι διοικητές έβαλαν την υπογραφή τους στην χρηματοδότηση των εταιρικών μορφωμάτων της οικογένειας Καϊλή; Και πώς το δικαιολογούν;

Για την ιστορία η Μανταλένα Καϊλή κατέχει το 20% στην «Αγιορείτικη Παράδοση» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ)!

Νάσου και η Εκκλησία και το Άγιον Όρος στο παιχνίδι!

Διαβάστε ακόμη: