search

AREA 51

Οι 3 άνθρωποι πίσω από το big deal Μυτιληναίου – Fairfax – Πρεμ Γουάτσα: Ο χρηματιστής, ο τραπεζίτης και ο «άχαστος»!

Πέραν πάσης αμφιβολίας το deal είναι μείζονος σημασίας και σπουδαιότητας για την αγορά και σίγουρα έχει τη δική της σημασία, η ανάδειξη των προσώπων που «δούλεψαν» την μεγάλη αυτή συμφωνία!

Οι 3 άνθρωποι πίσω από το big deal Μυτιληναίου – Fairfax – Πρεμ Γουάτσα: Ο χρηματιστής, ο τραπεζίτης και ο «άχαστος»!

Πέραν πάσης αμφιβολίας το deal Μυτιληναίου – Γουάτσα των 100 εκατ. ευρώ σε δύο φάσεις και με την Fairfax να καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του εγχώριου ηγετικού ομίλου, είναι μείζονος σημασίας και σπουδαιότητας για την αγορά, την κυβέρνηση και την οικονομία!

Και σίγουρα έχει τη δική της σημασία, η ανάδειξη των προσώπων που σε προσκήνιο και παρασκήνιο «δούλεψαν» την μεγάλη αυτή συμφωνία!

Μου λένε λοιπόν ότι στη διαμόρφωση της συμφωνίας με τον Γουάτσα τρεις άνθρωποι έπαιξαν σημαντικό ρόλο:

1. Ένας γνωστός και επώνυμος χρηματιστής, ο αποκαλούμενος και «γκουρού» των Μεγάλων Deals, που ξέρει όσο κανείς τον τρόπο και τη μεθοδολογία να «κλείνει» συμφωνίες και να τις οδηγεί σε οριστική θετική κατάληξη – υλοποίηση!

2. Ένας πολύ γνωστός τραπεζίτης, fund manager και διαχειριστής στην Ελλάδα μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, ο οποίος ενώ στην αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη έπαιρνε όλες τις δουλειές, εσχάτως για λόγους αγνώστους, είχε τεθεί στο περιθώριο!

3. Ένα μεγαλοστέλεχος του ομίλου Μυτιληναίου, πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του Ευάγγελου Μυτιληναίου, στενός του άνθρωπος, συνεργάτης αλλά και φίλος, με βαθιά γνώση του επιχειρηματικού γίγνεσθαι και με ισχυρό χρηματιστηριακό ένστικτο! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα τον αποκαλούν ο «άχαστος»!!!

Διαβάστε ακόμη: