Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ένας από τους διασημότερους και πλέον επιτυχημένους εκπροσώπους του σερβικού ποδοσφαίρου, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, «άφησε» σήμερα (16/12) την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ρώμης, σε ηλικία 53 ετών, έπειτα από «μάχη» που έδιδε τα τελευταία χρόνια, με τη λευχαιμία.

«Η σύζυγός του, Αριάνα, με τα παιδιά τους, Βικτόρια, Βιργκίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή του Βιολάντε, η μητέρα, Βικιόριζα και ο αδελφός του, Ντράζεν, γνωστοποιούν με θλίψη τον άδικο και πρόωρο θάνατο του υποδειγματικού συζύγου, πατέρα, υιού και αδερφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ένας μοναδικός επαγγελματίας και άνθρωπος, διαθέσιμος και καλός με όλους. Πολέμησε θαρραλέα απέναντι σε μία φρικτή ασθένεια. Ευχαριστούμε τους ιατρούς και τις νοσοκόμες που τον παρακολουθούσαν αυτά τα χρόνια, με αγάπη και σεβασμό, ιδιαίτερα τους ιατρούς, Φραντσέσκα Μπονιφάτσι, Λούκα Μαρκέτι και Αντόνιο Κούρτι και τον καθηγητή, Αλεσάντρο Ραμπάλντι. Ο Σίνισα θα παραμείνει για πάντα μαζί μας. Ζωντανός, με όλη την αγάπη που μάς έχει χαρίσει», ανέφερε η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο Σέρβος τεχνικός, γνωστός για τη σπουδαία του καριέρα στην προπονητική, μεταξύ άλλων βρέθηκε στους πάγκους των Φιορεντίνα, Μίλαν, Τορίνο, Μπολόνια, αλλά και της εθνικής Σερβίας.

Αποδεδειγμένα, υπήρξε «μαχητής» των πάγκων και της ζωής. Τον περασμένο Μάρτιο, γνωστοποίησε πως διεγνώσθη ξανά με λευχαιμία, η οποία εμφανίσθηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια (στις 13 Ιουλίου 2019, ανακοίνωσε δημόσια το πρόβλημα υγείας του, μέσω συνέντευξης Τύπου). Ο Σέρβος υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, στο πλαίσιο θεραπείας, όμως, δεν κατάφερε να κερδίσει τη δυσκολότερη και πλέον, άνιση «μάχη» της ζωής του.

«Δυστυχώς, αυτές οι ασθένειες είναι ύπουλες. Από τις τελευταίες αναλύσεις, υπήρχαν ανησυχητικές ειδοποιήσεις, οι οποίες υποδηλώνουν πως η λευχαιμία μπορεί να εμφανισθεί ξανά», είχε αναφέρει τον Μάρτιο του 2022, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να παραμένει στον πάγκο της Μπολόνια έως και τον Σεπτέμβριο, οπότε και αποχώρησε.

Διαβάστε ακόμη: