Εμπλοκή έχει προκύψει, για μια ακόμη φορά, στη μεταβίβαση των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Open από τον Ιβάν Σαββίδη, στον ομογενή εξ Αμερικής παραγωγό ταινιών στη Νέα Υόρκη Τζων Καλαφάτη!

Οι δικηγόροι του Ρώσου επιχειρηματία δέχτηκαν να παραχωρήσουν το μάνατζμεντ του καναλιού, αλλά αρνήθηκαν να εκχωρήσουν την πλειοψηφία των μετοχών που ζητούσε επομένως ο Τζων Καλαφάτης, παρά μόνο το 30%!

Αυτό σημαίνει ότι ο Σαββίδης που θα είχε στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να κινήσει διαδικασίες, αναλαμβάνοντας και πάλι τη διοίκηση του ΟΡΕΝ.

Τα ίδια ακριβώς που κάνει με τον Καλαφάτη έκανε ο Ιβάν Σαββίδης και με τους Εξάρχου- Μπάκο – Καϋμενάκη κατά την διαπραγμάτευση τους, επίσης για το Open!

Αντίθετα ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, πρότεινε καθαρές λύσεις, απαιτώντας τη μεταβίβαση του 51% του καναλιού.

Για την ιστορία πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι το 30% του Open μαζί με το μάνατζμεντ παραχωρούνται στον Ελληνοαμερικανό παραγωγό αντί του συμβολικού ποσού του 1 ευρώ, μετά την πίεση που έχει ασκηθεί στον Ιβάν Σαββίδη από τον αμερικανικό παράγοντα αλλά και την κυβέρνηση που δεν θα μπορεί επ’ άπειρον να τον καλύπτει και να τον προστατεύει!

Ο Σαββίδης συνεχίζει και την παρελκυστική τακτική στο επίμαχο ζήτημα με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζει να διαπραγματεύεται την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΘ, τόσο με τον «άνθρωπο» των Αμερικανών Τζων Καλαφάτη (ο οποίος φέρεται να διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα, αλλά έχει εξασφαλιστεί και χρηματοδότηση από κρατική τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες), όσο και με 2 funds, ένα Αμερικανικό και ένα Σκωτσέζικο, προκειμένου να κερδίσει χρόνο αλλά δεν φαίνεται να έχει διάθεση να πουλήσει.

Η αποχώρησή του από τους διαγωνισμούς της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας δείχνει να ήταν μια κίνηση καλής θέλησης απέναντι στην κυβέρνηση.

Βέβαια οι Αμερικανοί δεν συγκινούνται από τέτοια κόλπα και επιμένουν στην αλλαγή ιδιοκτησίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως και η Αλεξανδρούπολη θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη: