Έχουν γνώσιν οι κυβερνητικοί φύλακες; Ή μήπως θα συνεχιστεί το ρωσο-κινεζικό πάρτι στα λιπάσματα μέχρι πρωίας;

Άραγε θα αντιδράσει ο υπουργός Γεωργίας, που πάει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα από πράξεις και παραλείψεις του υφυπουργού του – γνωστού για την αγάπη του προς τη Μόσχα και όχι μόνο;

Ή θα φτάσει πάλι το θέμα στον Πρωθυπουργό που έχει τοποθετήσει έγκαιρα και σωστά τη χώρα σε άξονα σύγκλισης με την Αμερική και την Ευρώπη;

Το λιγότερο με έκπληξη πληροφορούμαι ότι υπεγράφη ΚΥΑ που δίνει παράταση ως 15 Δεκεμβρίου στην πώληση λιπασμάτων παλαιών προδιαγραφών που επιτρεπόταν ως τις 17 Ιουλίου.

Πρόκειται για ρωσικά και κινέζικα λιπάσματα και ο προφανής στόχος της μεθόδευσης είναι να παρακαμφθούν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες στηρίζει η χώρα μας.

Εξηγούμαι: την πόρτα του υπουργείου Γεωργίας άνοιξε στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Λιπασμάτων ο υφυπουργός Γεωργίας παρότι συνήθως τρεκλίζει για τους γνωστούς λόγους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Λιπασμάτων Ρουσσέας είναι διευθύνων σύμβουλος της Alpha Γεωργικά Εφόδια.

Πρόκειται για θυγατρική 100% του κινεζικού κολοσσού Chemchina.

Ο αντιπρόεδρος του ίδιου Συνδέσμου Βεβελάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της Eurokem.

Αυτή ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Μελιτσένκο που συγκαταλέγεται στο στενό πυρήνα Πούτιν κι έχει προσωπικές κυρώσεις από την ΕΕ ήδη από τον περασμένο Μάρτιο.

Πήγε να τις υπερκεράσει μεταβιβάζοντας την εταιρεία στη σύζυγό του – που μπήκε κι αυτή στη λίστα των κυρώσεων.

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, έχει επισημανθεί καταιγισμός εκδηλώσεων και συνεντεύξεων Τύπου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Λιπασμάτων.

Είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση. Όπως και τα τετρασέλιδα αφιερώματα διαφόρων εντύπων στον Μελιτσένκο.

Follow the money – ακολουθείστε το χρήμα, όπως λένε οι Αμερικανοί.

Διότι το χρήμα ρέει από τις πρεσβείες Ρωσίας και Κίνας και είναι φανερό πού πάει τόσο από τα δημοσιεύματα όσο και από τις δημόσιες παρουσίες.

Καταλήγω: η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο χωράφι και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να ξεριζώνεται η πολιτική των κυρώσεων της Δύσης.

Τα βλέπουν οι δυτικές πρεσβείες – μήπως να ξυπνήσει και η κυβέρνηση;

Διαβάστε ακόμη: