Επειδή για το μεγάλο deal της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο αποκάλυψε το Radar και που την ώρα τούτη εξελίσσεται πολλά λέγονται και πολλά γράφονται εκ των υστέρων, από όλους αυτούς που έχουν συνηθίσει να λένε «σας τα είχαμε γράψει» και άλλα λόγια του αέρα, εμείς σας αποκαλύπτουμε τα δύο ανοιχτά ζητήματα που εν πολλοίς θα κρίνουν και την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων και την στιγμή αυτή είναι ανοιχτά:

Πρώτον, το ζήτημα του μάνατζμεντ της Τράπεζας Πειραιώς!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει άτυπες συζητήσεις και επαφές των ενδιαφερόμενων με τη διοίκηση Μεγάλου!

Ο νέος ισχυρός μέτοχος του 33% εάν τελικά προκύψει μέσα από το πλέγμα των συμφωνιών με τους λοιπούς μετόχους με τους οποίους βρίσκεται σε συζητήσεις, καλείται να καταλήξει στο εάν τελικά το μάνατζμεντ θα το ασκεί η σημερινή διοίκηση Μεγάλου ή ο πρώην προβεβλημένος τραπεζίτης – fund manager- σεκιουριτάς- ξενοδόχος, που καθοδηγεί από το παρασκήνιο τον ενδιαφερόμενο επενδυτή!

Η επόμενη εκδοχή που φαντάζει και ως η πλέον ιδανική είναι, ο πρώην προβεβλημένος τραπεζίτης – fund manager- σεκιουριτάς – ξενοδόχος να γίνει Πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς και ο Χρ. Μεγάλου να διατηρήσει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου!

Δεύτερον, το ζήτημα του τιμήματος της απόκτησης από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, των μετοχών που κατέχουν Πόλσον και μεγάλα funds!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως προς το ζήτημα αυτό υπάρχουν δύο σενάρια που τέθηκαν στο τραπέζι:

Α) ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τις μετοχές του Πόλσον και των funds πληρώνοντας τώρα σε μετρητά με discount!

B) ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να αποκτήσει τις μετοχές του Αμερικανού και των ξένων θεσμικών με τίμημα με premium, το οποίο θα προκαθοριστεί και θα καταβληθεί μετά την πάροδο 2 ετών!

Διαβάστε ακόμη: