«Τα κρυπτονομίσματα είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει υπάρξει ποτέ στην οικονομική ιστορία!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, δηλώνοντας ότι τα πιο κερδοσκοπικά κρυπτονομίσματα αξίζουν λιγότερα και από την κοπριά.

Ο Roubini αντιδρούσε σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο ιδρυτής της Celsius Networks, Alex Mashinsky, απέσυρε 10 εκατ. δολάρια από το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων πριν αυτό χρεοκοπήσει.

Όπως έγραψε στο Twitter ο καθηγητής το NYU Stern, που είναι γνωστός ως «Dr. Doom» για τις απαισιόδοξες απόψεις του, η κοπριά είναι πιο πολύτιμη από μερικά από τα πιο γελοία κρυπτονομίσματα, γιατί τουλάχιστον αυτή χρησιμοποιείται σαν φυσικό λίπασμα.

«Η πραγματική τους αξία δεν είναι μηδέν, είναι αρνητική», λέει ο Roubini, εάν συνυπολογιστεί το περιβαλλοντικό κόστος της εξόρυξης και του trading των κρυπτονομισμάτων.

Από τα βέλη του Roubini δεν θα μπορούσε να γλιτώσει η Kim Kardashian, που συμφώνησε αυτή την εβδομάδα να πληρώσει 1,3 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, γιατί προωθούσε ένα κρυπτονόμισμα μέσω του λογαριασμού της στο Instagram χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε πληρωθεί 250.000 δολάρια για αυτό το post.

«Εκατοντάδες διασημότητες έβγαλαν ωραία κέρδη διαφημίζοντας τα shitcoins των εγκληματιών και τις κρυπτο-απάτες, εξαπατώντας κορόιδα. Τα πρόστιμα είναι πολύ μικρά. Θα έπρεπε να διώκονται», έγραψε.

Ο Roubini έχει κατ΄ επανάληψη ισχυριστεί ότι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων είναι το αποτέλεσμα απληστίας, κερδοσκοπίας, εγκληματικής δράσης και της εκμετάλλευσης αφελών επενδυτών.

Έχει προειδοποιήσει ότι τα κρυπτονομίσματα και άλλες αγορές θα σημειώσουν ένα ιστορικό κραχ, ενώ η αμερικανική οικονομία θα βυθιστεί σε ένα στασιμοπληθωριστικό σπιράλ που θα τροφοδοτείται με χρέη, όπου η οικονομική παραγωγή θα συρρικνώνεται, η ανεργία θα αυξάνεται και ο πληθωρισμός θα παραμένει υψηλός.

Διαβάστε ακόμη: